Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nebyť fanúšikom seriálu by som bol pri sledovaní tohto počinu dosť rozpačitý. Toto totiž spracovaním nedosahuje kino štandard, je to skôr seriálová epizóda natiahnutá na dve hodiny. Ale presnejšie by možno bolo povedať, že je to jedna séria skrátená na celovečerný film. Je cítiť, že tvorcovia chceli toho čo najviac dopovedať a tak je film dramaturgicky dosť mišmaš, toto bol vopred prehraný boj. Viem si veru predstaviť aj dôstojnejšiu bodku za týmto seriálom. Ale záverečná scéna s Valhallou zahriala na srdiečku, až očko zvlhlo. 6-/10 ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Úplně nevím, co si o tomto filmu, který zakončuje vynikající seriál, myslet. Oblíbené postavy jsou zpět a nová zápletka je také celkem zajímavá. Jenže to není ono. Nevím jestli to je tím, že to, co by dříve bylo jednou sérií je tady narváno do dvouhodinového filmu. Něco mi tam chybí, nebo možná přebývá. Formát seriálu by asi příběhu přeci jen slušel lépe a nebylo by vše tak zbrklé. No a fanatické náboženství , homosexualita a rozsáhlá síť špionů a dvojtých agentů, to je slušná kombinace woke bizáru i na Netflix. Asi bychom se bez filmu obešli, každopádně i přes určitou degradaci své seriálové kvality jde o fajn rozlučku, která osciluje tak akorát mezi 3 a 4 hvězdami. ()

Reklama

Grizzly 

všechny recenze uživatele

No nevim no. Serial byl fajn a myslim si, ze si zaslouzil vic. Material, ktery by normalne vystacil na 2 serie smrsknuty do dvouhodinoveho filmu. Jak to asi mohlo dopadnout? Je to jen takova klipovita slatanina, kde se postavy teleportuji z mista na misto. Nefunguje ani pateticka ani epicka rovina. Asi to maj kluci zidovsky dobre spocitany. Ale ja nevidim duvod, proc to takhle trestuhodne dojebat. Myslelj sem si, ze s patou serii se loucim i s Uthredem a po pravde by to tak bylo i lepsi. Dam tomu z nostalgie 3 puntiky, ale je to fakt hrozne prestreleny a jen proto, ze jsem mel pro serial slabost. Objektivne by to bylo mozna na vydrenej jeden. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix udělal fanouškům radost. Po skončení nejlepšího seriálu na téma Vikingů se rozhodli natočit ještě rozlučkový film a věřím, že všichni fanoušci Uthreda si tohle užili. Last Kingdom je srdcovka, takže tenhle návrat ke starým známým byl velmi příjemný. Naoak potěšilo i spousta nových zajímavých tváří, které film slušně okořenili. ( Až si divák říká, že s těmihle postavy by šla klidně rozehrát 6. série), takže je občas cítit, že je to velmi uspěchané, co by v seriálu zabralo 5 dílů se zde musí narvat do 2 hodin, ale alespoň je tu šíleně rychlé tempo a věci se opravdu hýbou kupředu velmi rychle. Dějově se to sice už dost opakuje, ale nevadilo mi to. Zachycení doby je tu věrohodné, vizuálně skvělé, postavám se dá fandit a finální battle je velmi povedený. O napětí či emoce tu také není nouze, takže film naštěstí má obdobné kvality seriálu, rozhodně nedělá ostudu, naopak skvěle jej doplňuje. Těžko říct, zda to zaujme lidi nepolíbené seriálem, ale je to natočeno tak, aby se nemusel ztratit i normální divák. 8/10. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Takle bych si to tak nějak představoval. Místo desetidílnýho okecávanýho seroše tam jebnou jeden celovečerák :o). Seroš sme dávali cca před třemi lety a docela v klidu, ii když ke konci sem už hodně prosil, aby to skončilo. Tenhle film měl dobrý grády a dobrej příběh od začátku. Paradoxně se mi nejmíň líbila ta závěrečná bitka, která byla strašně nepřehledná a po pravdě i dost prdlá. A taky zbytečně dlouhá. No a závěrečná Valhala, tak ta se povedla. ()

Galerie (178)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama