Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Byla jsem ráda, že udělali závěrečný film, ale ve výsledku to bylo spíš na škodu. Děj byl hodně uspěchaný a bylo tam několik nelogických scén. Celé to působilo jako "splácanina". Kdyby z toho byla poslední závěrečná série, bylo by to mnohem lepší. Každopádně jsem si to užila, The last kingom je výborný seriál se skvělým příběhem i důstojným zakončením. Uthred je prostě borec <3 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu mě zalil takový ten smutný pocit, který mě přepadne pokaždé, když vím, že definitivně skončil můj oblíbený seriál. Poslední království mě provázelo hodně dlouho a k Uhtredovi a jeho partě jsem si udělal vřelý vztah a užil si všechna jejich dobrodružství. Závěrečný film byl důstojným rozloučením, i když možná trošku doplácí na určitou zkratkovitost, asi určitě z toho klidně mohla být ještě jedna série. Není to ultimátní akční řežba plná intrik, která vás vystřelí z gauče, ale pořád je to moc fajn podívaná. Poslední království je jeden z mála seriálů, který se netflixu nepovedlo zprasit přehnanou politickou korektností, slabými scénáři a nekonečným natahováním. Za to jsem moc rád. ()

Reklama

Cooller 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelné jak se dá něco ještě dodatečně sprznit. Serial jsem po shlednuti posledni serie uzavřel sice s poněkud pochmurným pocitem, ale byl jsem nakonec rád že ho tolik nezlikvidovala dnes tak oblibená všudypřitomná propaganda a absurdity snažici se nějak nuceně vyvolávat zvraty v ději. Jenže to jsem se šeredně spletl, Uthredův (skoro) nevlasní synáček se na poslední chvili zblaznil a přidal se k LGBT+- analnim teroristum, což je dnes zřejmě už podmínkou pro jakékoliv natáčení a celé se to opět stočilo uplně jinam. Odvolává se na křesťanství, ale během prvních 15 minut poruší snad všechny přikázání, řiťopišství samozřejmě nevyjmaje. Meč kterým to celé před lety začalo se stal jen radoby vtipnou vsuvkou, poměrně nedůstojně se zabilo par známých postav a nesměl chybět dovětek, že se vlastně jedná o datované anglosaské dějiny. V tomhle připadě by se tomu ovšem dalo věřit, vysvětlovalo by to koneckonců proč novobodý anglosas aka USA utočí na všecky okolo a všichni jsou teplý nebo barevný. Není co víc dodat... snad už o tomhle serialu znova neuslyšim. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z tohto nemal vzniknúť film, ale celá séria. V každom prípade všetko to neomarxistické revizonistické šialenstvo už popísal verbal, ale je naozaj na pováženie, ako si svoje kroky Netflix zdôvodňuje. Prvé štyri série seriál vynikajúco šiel takmer historicky presne, alebo aspoň kvalifikovaným odhadom. V piatej sérii Netflix už našiel čierneho kňaza, čo dobehol z Tanzánie, teraz odrazu našiel v prvom kráľovi zjednoteného Anglicka teploša. Aethelstan sa nikdy neoženil ani nemal deti - čo je divné pri 15 ročnej vláde a v podstate povinnosti zabezpečiť následníka - no a netflixovskí spisovatelia prišli s teóriou, že automaticky musel nakladať sodomicky. Nie sú na to síce absolútne žiadne historické záznamy, ale ako Netflix povedal: nemusí to byť pravda, ale automaticky je postava zaujímavejšia. Možno pre jeho dúhových predplatiteľov áno. Ako ďalej tvrdia, je dosť možné, že kráľ bol gay alebo fluidoval, teda bol premenlivého pohlavia. Takže v predstavách "historikov" z Netflixu si stredoveký zbožný kráľ počas modlitieb menil svoje pohlavie podľa potreby, ale nakoniec aj tak skončil v riti svojho verného služobného. A vypláchnuté deti woke generácie si pozrú film a povedia si: Tak toto bola tá história, len škoda, že tam zabudli dať na Bebbanburg dúhovú zástavu, nech to je dokonalé verné pravde. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je tu veľa deja natlačených do hracieho času, ale režisér Edward Bazalgette zvláda rozprávanie príbehu efektívne, pomáha mu zobrazenie názvov miest na začiatku každej scény, ktoré vysvetľujú, na ktorom hrade sa práve nachádzame. Záverečná bitka je veľmi pútavá a napínavá. Napriek zvládnutej réžii je príbeh až moc jednoduchý a priamočiary. 6,5/10 ()

Galerie (178)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama