Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak a totok naprosto ukazuje, že v nejlepším se má přestat! Už 5.sérka byla horší i když jsem ji dala plnou palbu. Ovšem tento film měl být jako co?! Jako rychlokvašné dokončení dějin?! Respektive dokončení příběhu Uthreda v dějinách Anglie skrze dnešní hyperkorektní společnost, kde se v dějinách najednou objevují různobarevní a seksuálně různorodí spoluobčané?! Tak s tím jděte do prdele. Pardon, ale dějiny jsou dějiny a ne, že si je někdo přetváří pouze z důvodu korektnosti. To mě úpa vytáčí. A pokud už by měl vzniknout konec, tak jako plnohodnotná 6.série a ne takhle zrychleně a demagogicky. Tady musím souhlasit s Verbalem, poněvadž v tom má pravdu. Za mě totálně zklamaných 40% ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelné jak se dá něco ještě dodatečně sprznit. Serial jsem po shlednuti posledni serie uzavřel sice s poněkud pochmurným pocitem, ale byl jsem nakonec rád že ho tolik nezlikvidovala dnes tak oblibená všudypřitomná propaganda a absurdity snažici se nějak nuceně vyvolávat zvraty v ději. Jenže to jsem se šeredně spletl, Uthredův (skoro) nevlasní synáček se na poslední chvili zblaznil a přidal se k LGBT+- analnim teroristum, což je dnes zřejmě už podmínkou pro jakékoliv natáčení a celé se to opět stočilo uplně jinam. Odvolává se na křesťanství, ale během prvních 15 minut poruší snad všechny přikázání, řiťopišství samozřejmě nevyjmaje. Meč kterým to celé před lety začalo se stal jen radoby vtipnou vsuvkou, poměrně nedůstojně se zabilo par známých postav a nesměl chybět dovětek, že se vlastně jedná o datované anglosaské dějiny. V tomhle připadě by se tomu ovšem dalo věřit, vysvětlovalo by to koneckonců proč novobodý anglosas aka USA utočí na všecky okolo a všichni jsou teplý nebo barevný. Není co víc dodat... snad už o tomhle serialu znova neuslyšim. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Uhtred je postava, která si mně získala, opírajíc se o silné téma sjednocení království a vznik Anglie. Je moc fajn, že Netflix umožnil tvůrcům seriál uzavřít, i když byl film klasicky "uspěchaný", jenže tady to nevadí, pokud jste viděli seriál. Děj byl přeci jen předvídatelný a tvůrci v podstatě okopírovali postupy z prvních sérií, kdy se z Uhtreda opět stává vyhnanec, aby zase povstal a stal se nesmrtelným. Závěrečné pomrknutí na hostinu se všemi zásadními postavami seriálu bylo tou pověstnou třešničkou na dortu Posledního království. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Letos jsem se vrátil k Poslednímu království (kdysi jsem sledoval pouze první řadu v době, kdy vycházela) a stále jsem z tohoto fenomenálního a fantastického historického seriálu naprosto nadšen. Po excelentních pěti sériích jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít ani závěrečnou tečku v podobě dvouhodinového epilogu. A je to epilog výtečný. Pravda, děje se tam toho na tak malém prostoru tolik, že by to vystačilo na celou další sérii, ale díky tomu film ani chvíli nenudí a pádí zběsilým tempem kupředu až k dojemnému poslednímu záběru. Sedm králů musí zemřít je samozřejmě povinností pro fanoušky seriálu, neznalí rozhodně udělají lépe, když se mu logicky vyhnou. Povedené rozloučení s oblíbenými postavami, happy end, nějaké to dojetí a samozřejmě velkolepá epická bitva. Je tady všechno a já jsem spokojen. A určitě se někdy podívám zase znovu. 75 %. ()

mirakom 

všechny recenze uživatele

První půlka byla hodně uspěchaná a šlo vidět, že by ději více slušelo rozdělení na několik epizod namísto jednoho filmu, hlavně kvůli lepšímu prokreslení charakterů jednotlivých králů a jejich synů. Pro lepší orientaci v postavách nebyli špatné ty jmenovky u každého nově představeného krále. Dokonce jsem si zapamatoval i těch pár synů, ale určitě každá postava chtěla mnohem více prostoru. O hodinu delší stopáž by takovému příběhu určitě prospěla. Super finální bitva, která byla udělána přehledně, jak to jen šlo. Zakončení bylo parádní a na takový konec jsem čekal víceméně od blížejícího se konce poslední série Vikingů, kde nám Valhallu nakonec neukázali, ale tady ano. || 9/10 ()

Galerie (178)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno