Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechoď, děvče, s pány na led… Charles Richmond je bezohledný a bezcitný magnát, který obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Jeho synovec Tony ho z celé duše nenávidí, mimo jíné proto, že ho churavějící starý muž plánuje vynechat ze závěti. Tony se ovšem nehodlá jen tak vzdát. Najme mladou ošetřovatelku Mariu, aby se o Charlese starala, využila svých půvabů a přesvědčila ho, aby svou závěť změnil. To je však pouhý začátek... Britský snímek na motivy francouzského románu z pera Catherine Arleyové natočil klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. V hlavních rolích se ve filmu představí hvězdná Gina Lollobrigida, Sean Connery a Ralph Richardson. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Absolutne genialna Gina Lollobrigida vo filme s Konerym, ktory nie je spokojny s dedictstvom. Taxa potom tuna kuju pikle a kadejake intrigy. To ja milujem vo filmoch intrigy, to je moje. Plus este namakane kulisy, vyborne dialogy, kde zas tie obycajne prevazuju - jeden z tych lepsich filmov Basila Deardena . 70 % ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem tohoto filmu je beze sporu herecké obsazení. Bylo to tak ve své době a platí to i dnes. Connery v tu dobu již známý agent 007 (měl za sebou Dr. No, Srdečné pozdravy z Ruska a uznávaného Goldfingera), též proslavený v Hitshcockově MARNIE a k němu Gina Lollobrigida, v tu dobu již deset let hvězda světového formátu. Přesto pokud máte rádi Conneryho jako představitele tvrdých a férových chlapíků, tak tento film moc nedoporučuji. Stejně tak Gina sic se zde neukázala jako nejvíc bezcharakterní postava, jak by název napovídal, tak k oné bohabojné katoličce ze série filmů LÁSKA CHLÉB A…. zde má asi tak stejně daleko, jako rychlík z Moskvy do Vladivostoku. Tady z ní šel místy strach. Nemohu se ubránit pocitu, že role temperamentních Italek Gině seděly výrazně více, než role spořádané konzervativní (ve smyslu anglickém) zdravotní sestřičky. Zde jí v roli cosi svazovalo a bylo to cítit. Drzá povaha s vtipem a odvahou, která je zase vlastní Connerymu hereckému projevu, zde vyznívá vzhledem k roli poněkud nepatřičně. Ve vztahu ústřední dvojice se celou dobu něco třískalo. Jakoby si místy vzájemně překáželi. Oba herci asi byli zvyklý táhnout film spíš jako sólo a těžko se přizpůsobovali. Teprve v momentě, kdy stáli proti sobě, dostalo to tu správnou jiskru. Jinak zápletka, dialogy i závěrečné rozuzlení bylo uděláno velmi dobře. Film ale nevyužil celkový potenciál, který měl. Můžeme jen spekulovat, kdo za to může, protože k dokonalosti notný kus chybí. Místní hodnocení 72% je docela odpovídající. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak o charakteru všech zúčastněných by se dalo dlouze polemizovat, podstatné pro mě je, že mě bavilo sledovat ty tři a jejich pikle, v duchu jsem si říkala, kdo koho nakonec doběhne.. Ralph Richardson jako despotický stařík na vozíku výborný, Sean Connery v roli synovce, kterému se v očích protáčejí dolárky, podmanivý a zatraceně sexy.. Gina Lollobrigida je nesporně ozdobou snímku a její herecká kreace diplomované ošetřovatelky velmi dobrá.. Plus nádherná hudba.. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Není to špatný námět a scénář. Jak dokáže krásná žena ovlivnit starého nepřístupného a krutého boháče. Vlastní synovec je mu hlavním nebezpečím a krásnou ošetřovatelku zneužije ke svému plánu. Podezřelých osob včetně kapitána lodi či obou černošských sluhů je tu samozřejmě víc. Celý film jsem přál Gině ať se z toho dostane. Když už tu roli vzala, tak ji přeci nemůžou odsoudit, to bych "nepřežil" :-). Hodnocení pro mě tak 85%, ale ta Gina mi to zaokrouhlí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Těch intrik není až tolik, aby to udrželo pozornost, a vcelku se dají odhadnout dopředu. Italská ošetřovatelka mi tedy atraktivní vůbec nepřišla, Gina tady fakt vypadala tuctově. Sean Connery jede svůj šarm a jedinému tady věřím jeho postavu. A pak ty nelogičnosti. Všichni zkoumají motiv, a nikoho nenapadne, že jen debil, vyložený debil, by někoho vraždil hned po sepsání nové závěti? ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama