Reklama

Reklama

Black Books

(seriál)
  • Česko Černá kniha (více)

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 064)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Můj zfilmovaný životní sen: NEprodávat knížky ve vlasním knihkupectví, kde divnej chlap s účesem Ondřeje Hejmy za mě odvede všechnu práci, lejt jako to hovado, stát se cynickým komikem, za kterého mluví hmatatelný pivní odér z předchozí noci a konečně každičký den poobědvat lahvinku bílého, kterou přinese, vzhledem k bídáckému životnímu stylu, nádherná promiskuitní bojovnice, co prodává cinkrlátka. CHCI TO! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Každý správný knihovník má rád svoje zákazníky, protože díky nim je živ. Věčně opilý Bernard není správný knihovník a svoje zákazníky ze srdce nenávidí. Kromě toho kolem sebe jen zřídkakdy někoho snese a je proto zázrak, že se v jeho blízkosti bez (závažnější) újmy dokážou pohybovat roztomile naivní Manny s naprosto vytříbeným vkusem pro umění a sociálně nepružná, nezdravě alkoholu a cigaretám holdující Fran. Ale ještěže tak, protože s tímhle nesourodým trojlístkem je legrace přímo náramná. Humor je to vskutku absurdní a musí sednout. Já už to prostředí útulně rozházeného antikvariátu považuji skoro za druhý domov, a to jsem se začala dívat až nedávno. Black Books jsou pro mě mezi seriály naprosto ojedinělým zjevem a jsem ráda, že jsem na něj narazila. - "Maybe the art is saying cows know something we don't." ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Humor je to "inteligentní, ale ne intelektuální" (slova prod. Kratochvíla). Bernard je sociální ztroskotanec téměř nonstop ukájející svou promile slinu, musí smrdět víc jak dobrman, nezná tu zubatou věc (hřeben), ani tu, co se nejí, ačkoli tvarově vypadá jako houska (mýdlo). A jediný co umí, je ječet, nadávat, válet se, pít nebo lízat svůj speciální nanuk a hulákat nesmysly, nemyté vlasy mu drží jeho vlastní tužidlo smíchané z lupů, džemu, mouky, vody a podivných bakterií, kterým se u něj daří. V jeho knihkupectví platí zákaz dotknout se čehokoli, hrozí nakažení neznámým, vysoce agresivním virem BHC ("Bernardovo hnědé cosi"), kuchyň - to je hotová chemická zbraň a Bernardova postel je bez banánů království The Thing. Jestli mi chyběla nějaká podobná postava, tak seriál Black Books tu lochnu zaplácl. Fran je sice holka, má lepší kvartýr, ale k Bernardovi se jinak báječně hodí. A fackovací panák Manny? Jakbysmet. Tahle trojka k pohledání mě umí spolehlivě rozesmát. No ještě mi řekněte, že byste takhle nějak nechtěli žít - klídek, pohodička, chlast, cigára, žádný sraní s hygienou, účty a nádobím, zkrátka návod pro flegmatiky....... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Manny nebo Bernard, Manny nebo Bernard? Já nevím, áááá, koho mám zbožňovat víc, koho? Vždycky si řeknu, že Bernarda, ale Manny, ach Manny! --- Po dokoukání posledního dílu třetí řady jsem musela zamáčknout slzu. Tak přece jenom všichni mají srdce. A růžové chlupaté klapky na uši. --- Škoda že nepiju víno a nekouřím, ale s nepořádkem už jsem začala. --- Nejlepčejší epizoda jsou Hrozny hněvu, po ní mám vždycky bolení břicha. ♥♥♥ ()

sud 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z dílny Grahama Linehana (alespoň zatím a z toho, co jsem viděl). "Otce Teda" jsem zatím neviděl, "Velkovlak" jde ve stopách Monty Pythonů, ale moc se k nim nepřiblíží a "IT Crowd" schází jeden pořádný tahoun. Bernard Black je vožera, vochlasta, voplasa, vyhulenec, vymaštěnec, omezenec, IQ tyQ, pecivál, povaleč, lenoch, humusák a chlív. Ale na druhou stranu je to neuvěřitelný týpek, že si jej prostě musíte zamilovat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Visačka na dveřích obchodu má v 1. řadě na obou stranách nápis "Closed" (zavřeno), který se později změní na "Open" (otevřeno) na obou stranách. Posléze se nápis změní na "Clopen" (zatevřeno). (Morien)
  • Rodné jméno Billa Baileyho (Manny) je Mark Robert Bailey. Přezdívku Bill začal používat poté, co ji vymyslel jeho učitel hudby, protože uměl tak dobře na kytaru zahrát píseň "Won't You Come Home Bill Bailey". (DivX)

Reklama

Reklama