Reklama

Reklama

Black Books

(seriál)
  • Česko Černá kniha (více)

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 064)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál mít vlastní knihkupectví/antikvariát a děkuji tomuto seriálu, že mi to alespoň zprostředkovaně umožnil. Protože takhle přesně by to tam asi vypadalo. Sice nekouřím a nechlastám jako Bernard, ale taky bych si pořád jen četl a prudil by mě každý zákazník, který by mě vyrušoval. Takže bych si asi splašil nějakého Mannyho. A kdyby byla ještě nějaká Fran, byla by to bomba, protože to je nejlepší postava serálu (Bernard a Manny jsou dobří, jen občas přestřelují, zato Fran zůstává pořád při zemi, uvěřitelná a realistická). Postupem času jsem se do ní zamiloval. První díl mě naprosto rozsekává. Další jsou to výborné, tu skvělé, tu slabší, ale první díl je prostě dokonalý. Tam sedí všechno a nic není přehnané. A pak Simon Pegg, ten je až nechutně dokonalý. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bernard Black se může, co do významu, postavit bok po boku dalším nejvýraznějším seriálovým postavám z britské produkce. Dylan Moran je tu zatraceně dobře maniakální a na celý svět prostředníček vystrkující. Kdyby bookshop, ve kterým pracuju, bylo moje, choval bych se stejně jako Black. Jenže ono není... :-( :-) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Typický britský humor těžící z přepálených absurdností, lehce ujetých postav s nevšedními výrazovými prostředky. Vtípky jsou zdařilé, ale nesedla mi jejich občasná nucenost, křečovitost a strojenost, také vedle IT Crowd, které jsem bohužel viděl dříve, působí Black Books jako chudý bráška... Poslední díly znaznamenávaly jedno zlepšení za druhým, už by si u mě vysloužily i 4*, nicméně zprůměrováno nakonec zůstávám níže. Holt mám hodně jiných, oblíbenějších kousků... 6/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Humor převážně konverzační, suchý, lehce absurdní, místy černý. Bernard je prvotřídní flákač bez špetky ambicí, dvakrát se nepřetrhne, aby vyšel svým zákazníkům vstříc, sžil se s nepořádkem svého doupěte a je v pohodě. Manny – připomínající lidem s několika promile v krvi Ježíše – se od Bernarda povahově příliš neliší, akorát je ještě větším podivínem. A Fran, holka odvedle, občas přiběhne, pochlubí se novým trapasem, a zase zmizí. Tahle trojka zajišťuje seriálu nejjistější přísun humoru právě tím, jak jsou v pohodě. Až se občas divíte, že nic nehulí. Pro páteční noc zcela ideální pořad a to se ani nemusíte vrátit z flámu, abyste se zasmáli. Mnohé epizody jsou nadmíru koukatelné i napodruhé a některé (spíše nechtěné) vymoženosti Bernarda a Mannyho by stály za vyzkoušení (třeba to pěstování hub ve vlasech je velmi praktické). 90% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se mě tento kvalitní seriál dostal do rukou, jelikož má perfektní herecké obsazení a anglický humor, ale i přes všechny výborné díly se nachází i vcelku dost špatné a né všechny díly jsou vyrovnaně zábavné. Přes všechny mouchy, co tento seriál nabízí se řadí mezi mé oblíbené a hodnotím 4,5 hvězdičky... Intro: http://www.youtube.com/watch?v=1P984xbsb3o ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Manny (Bill Bailey) leknutím rozplácne muffin o pult, ale v další scéně je zákusek opět celý. (Moloko_El)
  • Tamsin Greig (Fran) v rozhovoru prozradila, že při natáčení scény, v níž měla být její postava vzrušená hlasem z rádia, měla vzhledem ke svému těhotenství a rozbouřeným hormonům problém s hereckým projevem. Naštěstí jí pomohl režisér Graham Linehan, který jí poradil, aby vydávala stejné zvuky, jako když leze do vany s horkou vodou. "Dal mi tu nejlepší hereckou radu, jakou jsem kdy dostala," prohlásila herečka.
    (Nikitera)

Reklama

Reklama