Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 063)

petero 

všechny recenze uživatele

Toto ma úplne dostalo. Bernard a Manny valia jeden heft za druhým. V postate na 90% sa nedostaneme z kníhkupectva Black Books, no to ani nie je treba. Bernard náruživý fajčiar, večne nespokojný šomrák by bol najradšej celí čas do niečoho začítaný a jediné čo ho vyženie von je keď mu dôjde víno a Manny jeho kolega a spolubývajúci – sluha, čo sa o všetko stará, navzájom do seba celí čas rýpu no a keď ide do tuhého našťastie zakročí ich jediná kamarátka. Veľká škoda že to má len 18 dielov. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděny kompletní 3 série) „Okamžitě sem musíte někoho poslat. Dobře, ale ještě dnes. No dobře, tak zítra. Ale hned ráno. Dobrá, po obědě. Ale hned po obědě. V šest hodin, skvěle.“ Black Books je v mnoha ohledech takřka dokonalým prototypem britského komediálního seriálu. Jistě, sem tam se objeví lehká kolísavost kvality humoru, Bernard je na mého oblíbence "Gandalfa" někdy až přespříliš krutý (ok, možná jenom můj osobní problém), postava Simona Pegga mohla dostat více prostoru (jeho šílence Evana jsem si okamžitě zamiloval) a vůbec 18 dílů je pro fanouška seriálu zoufale málo, ale žádná z těchto skutečností nemění nic na tom, že jde o super zábavu s výborně napsanými postavami, dialogy a hláškami. Po čtvrtém kompletním zhlédnutí všech 3 sérií si Black Books vytvořil pevnou pozici v mé seriálové topce. „Takže jsi ho vyhodil.“ – „Možná jsme měli malou rozepři. Týkala se kuchyňského přístroje a ruky. A možná to byla Mannyho ruka a ten přístroj byl toastovač. A možná jsem je spolu seznámil.“ ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Assembly Film and Television // Po pozretí všetkých dielov musím povedať, že je veľká škoda že bol seriál zrušený pretože vtipný niekedy bol až až, ale musím súhlasiť z niektorými užívateľmi, že hladina zábavnosti je v každom dieli iná, raz nízka, raz vysoká. To však nemení nič na tom, že som si seriál a večne hulákajúcého Bernarda Blacka obľúbil. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem čtyři díly a stačilo. Myslím, že vidět jich víc, můj dojem by se stejně nezlepšil. Od počátku jsem si říkala, že to v podstatě není špatné, ale pak mi zhruba u druhého dílu došlo, že se vůbec nesměju. Nerozesmála mě tam snad ani jediná scéna, což je na komediální seriál dost špatné. Věřím, že si Black Books určitě najde hodně příznivců, ale můj šálek kávy to není. Tenhle druh vtipu mi zkrátka nesedí. Nedokážu přesně říct proč, ale řekla bych, že to bude stylem ztvárnění. Všechno se mi zdálo tak nějak strojené a nezáživně přehrávané. ~(2,2)~ ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Můj zfilmovaný životní sen: NEprodávat knížky ve vlasním knihkupectví, kde divnej chlap s účesem Ondřeje Hejmy za mě odvede všechnu práci, lejt jako to hovado, stát se cynickým komikem, za kterého mluví hmatatelný pivní odér z předchozí noci a konečně každičký den poobědvat lahvinku bílého, kterou přinese, vzhledem k bídáckému životnímu stylu, nádherná promiskuitní bojovnice, co prodává cinkrlátka. CHCI TO! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Manny (Bill Bailey) leknutím rozplácne muffin o pult, ale v další scéně je zákusek opět celý. (Moloko_El)
  • Postavu Bernarda napsal Dylan Moran, jenž ho v seriálu i hraje, podle skutečného majitele knihkupectví v Dublinu, kterého popsal takto: "Vypadá, jako by zrovna vypil šálek kyselého mléka a zároveň se počůral. Má v obličeji výraz neustálého hnusu, jak mu léta nelibosti navěky zdeformovaly tvář." (Morien)
  • Visačka na dveřích obchodu má v 1. řadě na obou stranách nápis "Closed" (zavřeno), který se později změní na "Open" (otevřeno) na obou stranách. Posléze se nápis změní na "Clopen" (zatevřeno). (Morien)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno