Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 063)

hellstruck

všechny recenze uživatele

Kdo nazývá americký humor trapným,asi neviděl Black Books..I když žiju v Anglii,jejich humor je mi opravdu cizí (až na výjimky jako Misfits). Zkrátka to,že do sebe někdo vsákne relaxační knihu a chrlí jednu kravinu za druhou,mi tolik vtipné nepřipadá.Navíc ty nesympatické postavy...Never more.Ale protože jsem shlédla dva díly,hodnotit nebudu,to by bylo nefér:) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

No neviem... síce Blacka, čoby ukážkového asociála a latentného alkoholika a Mannyho - dobráka a hlupáka od srdca - som si po pár častiach obľúbil, seriál ako celok mi už k srdcu až tak neprirástol. Jednak mu chýbajú poriadne vedľajšie postavy (Fran je mizerná postava), s ktorými by sa Black a Manny dostávali priebežne do konfliktu, zároveň chýbajú aj kvalitné zápletky (nespomínam si na veľa). Každopádne je to solídna zábava, no stojí hlavne na obohraných vtipoch ako Black uráža Mannyho a zákazníkov a ako chľasce. Ako oddych ok, ale nič k čomu by som sa vracal. PS: zbožňujem Mannyho štýl obliekania! Je to môj nový módny guru! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Typický britský humor těžící z přepálených absurdností, lehce ujetých postav s nevšedními výrazovými prostředky. Vtípky jsou zdařilé, ale nesedla mi jejich občasná nucenost, křečovitost a strojenost, také vedle IT Crowd, které jsem bohužel viděl dříve, působí Black Books jako chudý bráška... Poslední díly znaznamenávaly jedno zlepšení za druhým, už by si u mě vysloužily i 4*, nicméně zprůměrováno nakonec zůstávám níže. Holt mám hodně jiných, oblíbenějších kousků... 6/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Seriál ušitý Moranovi přímo na míru, aby si dělal na place víceméně co chtěl. Místama je to legrační až k popukání, ale některý fórky či přímo i díly už takovým vtipem nesrší, což je pro mě víc než překvapivé. Často je postava Fran, ba dokonce i Mannyho hozena dost bokem, což je taky škoda. Nicméně stále více než slušná zábava. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem tenhle seriál odkládal, ač mi ho známí doporučovali horem dolem. No a nakonec jsem byl lehce zklamán. Některé díly byly totiž hodně slabé a to jsem u tak skvěle hodnoceného seriálu nečekal. Moje osobní kultovka z tohoto dílka nebude, ale je pravda, že náladu mi to spravilo výborně. Díl, ve kterém se vytvářela dětská knížka byl nadpozemský :-DDD ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Visačka na dveřích obchodu má v 1. řadě na obou stranách nápis "Closed" (zavřeno), který se později změní na "Open" (otevřeno) na obou stranách. Posléze se nápis změní na "Clopen" (zatevřeno). (Morien)
  • Manny (Bill Bailey) leknutím rozplácne muffin o pult, ale v další scéně je zákusek opět celý. (Moloko_El)
  • Rodné jméno Billa Baileyho (Manny) je Mark Robert Bailey. Přezdívku Bill začal používat poté, co ji vymyslel jeho učitel hudby, protože uměl tak dobře na kytaru zahrát píseň "Won't You Come Home Bill Bailey". (DivX)

Reklama

Reklama