Reklama

Reklama

Black Books

(seriál)
  • Česko Černá kniha (více)

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 064)

Matty 

všechny recenze uživatele

Humor převážně konverzační, suchý, lehce absurdní, místy černý. Bernard je prvotřídní flákač bez špetky ambicí, dvakrát se nepřetrhne, aby vyšel svým zákazníkům vstříc, sžil se s nepořádkem svého doupěte a je v pohodě. Manny – připomínající lidem s několika promile v krvi Ježíše – se od Bernarda povahově příliš neliší, akorát je ještě větším podivínem. A Fran, holka odvedle, občas přiběhne, pochlubí se novým trapasem, a zase zmizí. Tahle trojka zajišťuje seriálu nejjistější přísun humoru právě tím, jak jsou v pohodě. Až se občas divíte, že nic nehulí. Pro páteční noc zcela ideální pořad a to se ani nemusíte vrátit z flámu, abyste se zasmáli. Mnohé epizody jsou nadmíru koukatelné i napodruhé a některé (spíše nechtěné) vymoženosti Bernarda a Mannyho by stály za vyzkoušení (třeba to pěstování hub ve vlasech je velmi praktické). 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všechno je vzhůru nohama. Nemůžu tady nic najít. Zrovna teď jím míchaná vejce z boty pomocí hřebenu." Kdybych neměl rád lidi a odmítal bych pracovat, tak bych si určitě pořídil frekventovaný knihkupectví. Permanentně ožralej Bernard Black evidentně uvažoval stejně, takže jsme si trochu podobní. Nebo spíš ne. Já jsem spíš zabržděnej skunk Manny, kterej by se občas postavil proti pokynům majitele a zákeřně by prodal knihu neznámýmu zákazníkovi. To bych mohl být já. Ale určitě nejsem Fran, protože vlastním špatný pohlaví, nejsem afektovaně zmatenej a nekupuju si auto pokaždý, když si potřebuju zlepšit náladu. Tímto všem oznamuju, že počet pomatenců v obchodě je roven třem a kdo se chce bavit, ten může vstoupit. Ovšem na vlastní nebezpečí, protože tenhle humor není vhodnej pro každýho. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originalita nezná mezí, kór ve Velké Británii, kde se téměř z každého světově známějšího seriálu stává kult. Zdá se, že i u nás se stane něco podobného nebo k tomu Black Books má rozhodně namířeno. Po delší době jeden z novějších britcomů na našich televizích čímž jsem velice šťastný i když kvůli tomu přerušili vysílání Červeného Trpaslíka. Celé je to takové ztřeštěné, praštěné, bláznivé ale jen díky hlavním hercům, kteří jsou originální svým způsobem chování a rozhodně nešetří hláškami, které padají a padají a člověk se směje a směje a nakonec zjistí, že na ten samý díl kouká už po páté. (95%) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, tak hned na začátek bych chtěl poděkovat skupince českých dabérských nadšenců z PERLA GROUP, kteří se tohoto projektu zhostili, troufnu si říct, snad i lépe než kdejací profesionálové. Jejich dabing byl vtipný už sám o sobě. Především hlas Bernarda Blacka neměl sebemenší chybu. Teď taky k seriálu. Přiznám se, že hned v prvním dílu jsem si v duchu říkal, co je to zase za hovadinu. Avšak potom nastal zlomový bod, a to konkrétně osudové setkání Bernarda Blacka a Mannyho za asistence trojčlené skupinky skinnů. Upřímně jsem měl co dělat, abych překonal prasknutí bránice. Brzy jsem si Bernarda Blacka majitele knihkupectví, který se utápí v alkoholu a nemá nikoho rád, prostě oblíbil. A společně s Mannym, kterého Bernard neustále shazuje a ponižuje, tvoří ďábelskou kombinaci, která zapříčinila, že jsem si brzy uvědomil, že tento seriál u mě neskončí po prvních pár dílech, jako asi posledně 6 hodnocených. Vzhledem k tomu, že seriál není přehnaně dlouhý a na díly nikterak početný, jsem ho stylem jedna série za jeden den v rozmezí tří dnů zhlédl. Samozřejmě není možné, aby si 18 dílů udrželo stejně vysokou laťku. Střídají se díly slabší s těmi naprosto úžasnými. Bohužel musím říct, že těch slabších je více než valná většina. Na druhou stranu i v těch slabších se dají najít vtipné momentky. Minimálně 3* dát prostě musím. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Britskému humoru já zřejmě nikdy zcela nepřilnu, ovšem výjimkou u mne bude vždy fenomenální seriálový Mr. Bean, a po zhlédnutí 3. série Black Books je onou výjimkou i tato seriálová satira. | 1.série (85%), 2.série (85%), 3.série (85%) > Průměr: 85% (5*) | ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Rodné jméno Billa Baileyho (Manny) je Mark Robert Bailey. Přezdívku Bill začal používat poté, co ji vymyslel jeho učitel hudby, protože uměl tak dobře na kytaru zahrát píseň "Won't You Come Home Bill Bailey". (DivX)
  • Visačka na dveřích obchodu má v 1. řadě na obou stranách nápis "Closed" (zavřeno), který se později změní na "Open" (otevřeno) na obou stranách. Posléze se nápis změní na "Clopen" (zatevřeno). (Morien)

Reklama

Reklama