Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

cariada 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozné to nebylo. Slabší průměr. Je pravda že jsem to musel začít asi po víc jak půl roce koukat zase od začátku, protože už jsem si to nepamatoval. Když překousnete první díl, tak se do toho dostanete. Děj se neustále prolíná ve dvou časových rovinách. Takže vlastně sledujete dva příběhy stejných lidí jen dohromady. Filmy s téhle série jsou někde jinde, ale jako kulisa při hraní her dobrý. Za zmínku stojí zmutovaný obří pavouk či krokodýl. Netflix si opět neodpustil stejnopohlavní paskvil v ději. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Snad i samotným tvůrcům muselo být jasné, že tímhle zaryté fanoušky herní série příliš nepotěší. Tahle adaptace není žádný fanservis a jde si zcela a naprosto svou cestou a nebýt těch několika postav a názvů, prakticky ani nepoznám, že se jedná o Resident Evil. Do role Alberta Weskera, který je v herní předloze běloch navíc ještě s výraznými árijskými rysy, obsadit vyloženě čokoládového černocha považuju od Netflixu vyloženě za trolling haterů. Lance Reddick je ale výbornej a celej seriál hodně zvedá nahoru. Se scénářem je to už ale horší. Příběhově je to vlastně dost banální a postavy často jednají dost nelogicky, v některých ohledech až hloupě. Opět tu mám ten pocit, že má Netflix u své tvorby problémy s pacingem epizod a efektivní dramaturgií. Slow-burn tempo vyprávění by mi nevadilo, ale seriál jako kdyby úplně nevěděl, na jaký žánr se zaměřit. Chvíli sledujeme teen drama, chvíli survival, posléze zase okrajově fušuje do hororu. Což by samo o sobě nevadilo, ale jedno neustále přerušuje druhé, co do tempa je to dost rozhoupané a nesourodé a dost dlouho mi trvalo, než jsem se do děje pořádně dostal. Ale nakonec mě to celkem chytlo. Vizuálně to vypadá úsporně, ale docela pěkně. I ta trocha akce, které je ale k celkové stopáži naprosté minimum. V součtu mi z toho vychází sice možná slabá adaptace, ale jinak obstojný průměrný seriál. Hysterický odpad! určitě ne. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja považujem značku Resident Evil za celkom solídnu. Jednotku mám v obľúbených a dokedy tu budem, tak to meniť určite nebudem a tie ostatne sa celkom dajú zniesť. A tak na tento seriál som bol dosť zvedavý, ako to Netflix zvládol. A teraz viem, že to nezvládol. Príbeh o dvoch sestier u ktorých sa strieda minulosť z budúcnosťou a zaujímavá ani dramatická nie je ani jedna s tých liniek. Je to neskutočná nuda, skoro žiadna akcia a keď i nejaká sa dostaví, tak je to slabučký odvar. Potom sa tu ma hrať na veľkolepé monštra a tvorcovia za zmohli len na vypasenú húsenicu, nezaujímavého Aragoga( H.P) či finálneho Gustava (Po stopách zabijaka). Jednoznačne je to jeden z najslabších seriálov od Netflixu a aj keď som nič extra nečakal, tak som zas nečakal ani takú hroznu biedu. Len za slabé 2*. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sotva průměrný zombie seriál si rovnou podřezává žíly tím, že z obsáhlé videoherní předlohy zneužívá jen pár jmen a monster, jinak ji sprostě ignoruje. Proč, sakra?! Jako nejedná se o kompletní diletantskou tragédii a nevypadá úplně marně, jenže neskonale hloupých kravin, nad kterými nikdo dospělý zjevně nepřemýšlel, protože tohle mají mladí (konzumenti Netflixu) určitě rádi a zdá se to efektní, obsahuje mraky. Hlavně však namísto atmosféry, hororu/survivalu a gore řeší (školní) trable dospívajících dcer Alberta Weskera (pominu-li naprosto zcestný casting, tak jako vždy skvělý Lance Reddick) v jedné časové linii, a umanuté utíkání a jakési hledání léku v budoucnosti zamořené nemrtvými v té druhé. ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

po 4 díle už fakt nedokážu pokračovat. A to jsem se fakt snažil abych to nevypl hned po prvním díle... Představuji si,  pracuji na střihu tohoto serialového kousku s režiséry a dalšími lidi ze štábu , vím že mam v ruce hromadu hoven tak to začnu sestříhávat a aby to bylo alespoň trochu zajímavější, tak co pak min budou timeskipy mezi minulostí a přitomností, jen proto, aby jsme měli jen hinty sem hinty tam, do toho vložím dialogy o ničem.   Na co si tady sakra hrajeme, víme že jde o zombie serial už v první scéně seriálu jsou vidět. achjo  Postavy ploché jako stůl, Wesker není Wesker, ale naprosto iracionální věděc, který se sebou nechává manipulovat.. předpokládám, že tam bude nějaké odhalení že to nebude on vůbec dále aby "šokovali" Typuji clon? možna i více než jeden...  A co se týče "Resident evil" no Resident evil to nevidělo ani ze zatáčky, jen si sprostě vzali značku kterou si na tuto hrůzu přilepili.  Jak jsem před vydáním četl že to bude v "budounosti" tak jsem řikal ok možna tam budou nějaky zajimavý nápady a třeba by se to mohlo i provázat s hlavním story linkou z her. Ale ne toto zase máme zombie apocalypsu na globální bázi. Kdyby tady nebyli takové debilni timejumpy a soustředili se na to "drama" z minulosti bylo by to alespoň trochu zajímavé, ale toto je  kalamita... Trochu jsem doufal že to bude alespoň guilty pleasure, ale ne je to přesně takové jaké jsem předpokládal.. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Obří zmutovaný červ, který se objeví v budoucí časové lince, je velmi podobný červímu bossovi Gravediggerovi ze hry „Resident Evil 3“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama