Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (88)

biglion 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem Netflixu a až na pár výjimek ani jejich originální produkce. Srdcerváči ovšem tuto výjimku naprosto rozdrtili. Dostal jsem se k nim vlastně úplnou náhodou díky podcastu na novinky.cz a nedával jim moc velkou šanci. Po pár minutách prvního dílu bylo ale všechno úplně jinak a najednou končil poslední díl. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych nějaký seriál zhlédl úplně celý v kuse za jedno odpoledne. Naprosto mě to pohltilo, naprosto mě to dostalo. Přitom příběh je naprosto jednoduchý, ale herecké výkony jsou tak reálné a vynikající, že s hlavními postavami nelze jinak než soucítit. Samotná postava Charlieho je něco dokonale ryzího, snad až pohádkového. Pro někoho poznamenaného sérií Eufórie tohle jako pohádka skutečně vypadat může. Srdcerváči vám srdce opravdu rozervou, ale nikdy vás nenechají na pochybách, že to brzo bude dobrý a vlastně ještě lepší. Hluboce smekám před všemi, kdo se na tomto seriálu podíleli a velice se těším na další série, které už byli ohlášeny. Dobrých věcí není nikdy dost. "Ahoj." "Ahoj." :3 ()

poet 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný seriál zo školského prostredia, ktorý nenaštve ale ani nič nove neprináša. Má to ozaj dobrý začiatok ktorý je pomerne emotívny aj je trochu na škodu že sa ústredná dvojica dá "dokopy" pomerne rýchlo. Škoda že jednotlivé epizódy majú pomerne zostupnú tendenciu  a proste vás  tieto teenage boliestky prestanú baviť. Napriek tomu že Charlie aj Nick sú skvelí herci ktorí si vás získajú ten scenár dosť kríva.  Seversky seriál Mladá modrá krv mal podstatne vyspelejší príbeh... ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude víc reálnější, trochu to chvíli připomínalo příšernosti z jihovýchodní Asie, ale naštěstí to ten styl není. Je to prostě pohádka pro mladší teenagery. Zpočátku jsem měl problém s obsazením Nicka, ale ukázalo se to jako dobrá volba. Oba hlavní herci to zahráli výborně. Chápu, že je to podle předlohy, takže vyjadřovat se k obsahu moc smysl nemá, jen bych vytknul tu bisexualitu. Je mi jasný, že pro většinu společnosti je to přijatelnější než homosexualita, ale v 21. století už snad takové alibismy nemáme zapotřebí. Je fajn, že seriál upozorňuje i na jiné aspekty seznamování, jako je třeba udržení přátelství. Update po 2. sérii - pohádka pokračuje, kluci se ve vztahu dostali k cucfleku, což působí komicky, na druhou stranu to je tak výborně zahrané, že celkové hodnocení neměním. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Srdcerváči nevypráví nijak složitý příběh, který bychom neviděli v obdobné podobě už jinde (aktuálně např. v seriálu Love, Victor), a divák se nedočká žádných vyloženě šokujících zvratů, nicméně je to tak neuvěřitelně mile a sympaticky odvyprávěné, že tomu člověk odpustí onu jednoduchost a přímočarost. I když se postavy potýkaly s nelehkými problémy, dýchala na mě napříč všemi osmi díly, které člověk slupnul jako jednohubku, neskutečně pozitivní atmosféra a x-krát jsem se nachytal, jak se při sledování culím radostí. Došlo ale i na silné momenty, které člověka nenásilným způsobem dojaly. Ústřední herecká dvojice byla skvěle vybraná, vedle toho jsem ocenil menší roličku pro Olivii Colman a bavili mě rovněž i Tobie Donovan (Isaac) a Jenny Walser (Tori). Druhá série, která mě pohltila ještě o něco více, nabídla vedle částečné změny prostředí (Paříž) i prohloubení vztahů mezi postavami a nakousla další zajímavá témata (asexualita, šikana a její důsledky), čímž si připravila živnou půdu pro další řadu. Nesmím opomenout pochválit animované zpracování pocitů postav, které mi připomnělo krátký film Zamilovat se, a sympatický hudební doprovod. Věřím, že se v postavách najde nejeden divák, a i když jsem často vůči teen-obsazení skeptický, v případě Srdcerváčů jsem byl až na jednu dvě výjimky spokojený. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 85% - Bezelstná podívaná, která nepotřebuje vzdělávat, objevovat ani nikomu nic dokazovat. Je právě taková, jakou jsem si ji představil při prvním pohledu na plakát. Milá, sladká a v zhmotňování památných motýlků v břiše neuvěřitelně přesná. I na minimálním prostoru s miniaturním rozpočtem (který stejně nejspíš padl na animované lístky a honorář Olivie Colman) se zadařilo snad úplně všechno. Při opodstatnění (nebo naopak vymazání) protivného Bena je šance i na nejvyšší hodnocení. Taův humor, Charlieho roztomilost i neodolatelná chemie mezi libovolnou přátelskou či zamilovanou dvojicí má za následek extra nečekaný hit, který srdce rvát nechce, protože to naštěstí ani neumí. 2. série - 75% - Většinu času opakování již viděného, nekonfliktního a nenásilného řešení všeho, co dospívání přináší. Snad každý potenciální nebo skutečný pár má jednu linku veselou a druhou o něco vážnější, každý dojde k většímu či menšímu životnímu zlomu. Co mě ale na pár místech vyhodilo z tempa, je překvapivě nekompromisní chování hlavních hrdinů, kteří neodpouští staré prohřešky, ať už se jejich "pachatelé" kají sebevíc. To mi k podobnému životabudiči ani trochu nesedí a snad tenhle neduh brzy zmizí, protože mi onu láskyplnou svítivost, na které si očividně zakládá, dost kalí. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • První série vychází z prvních dvou dílů stejnojmenného grafického románu Alice Oseman, která se podílela i na produkci. (veverrka11)
  • Natáčení probíhalo od dubna do června 2021. Natáčení většinou probíhalo v Herne Bay na jihovýchodě Anglie. Herne Bay High School byla natočena jako Truham Grammar School. K natáčení byla použita i bowlingová dráha Hollywood Bowl bowling v High Wycombe. Železniční stanice, odkud Nick (Kit Connor) a Charlie (Joe Locke) odjíždějí k moři, je nádraží North Weald. Mnoho z ragbyových scén bylo natočeno na sportovním hřišti v nyní opuštěném E-Act Burnham Park Academy. (emkon)

Reklama

Reklama