Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (88)

Michalechal 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě si nejsem jistej, jak moc objektivně jsem hodnotil, kvůli emocionální "bombě", co jsem dostal od těch 8 dílů 😁 A to z několika důvodů. Tak například herci, až na výjimky, byli tragický. Nick byl teda fajn! A pořádná herečka, Olivia Colman, ač ji mám rád, tam jako Nickova máma moc prostoru neměla. Charlie, a ponechme jeho vzhled, by byl do vztahu asi jen pro dost otrlý a flegmatický jedince. Konverzace? Ani nevím, jak jsem je přežil. Ale zkrátka jsem se od těch dílů nemoh odlepit. Nejdřív 6 najednou a pak 2 po dvoudenní pauze. Emoce mi lítaly nahoru dolu a vlastně vůbec nevím proč, po tom, co jsem si ty "kvality" seriálu shrnul 😁 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Srdcerváči nevypráví nijak složitý příběh, který bychom neviděli v obdobné podobě už jinde (aktuálně např. v seriálu Love, Victor), a divák se nedočká žádných vyloženě šokujících zvratů, nicméně je to tak neuvěřitelně mile a sympaticky odvyprávěné, že tomu člověk odpustí onu jednoduchost a přímočarost. I když se postavy potýkaly s nelehkými problémy, dýchala na mě napříč všemi osmi díly, které člověk slupnul jako jednohubku, neskutečně pozitivní atmosféra a x-krát jsem se nachytal, jak se při sledování culím radostí. Došlo ale i na silné momenty, které člověka nenásilným způsobem dojaly. Ústřední herecká dvojice byla skvěle vybraná, vedle toho jsem ocenil menší roličku pro Olivii Colman a bavili mě rovněž i Tobie Donovan (Isaac) a Jenny Walser (Tori). Druhá série, která mě pohltila ještě o něco více, nabídla vedle částečné změny prostředí (Paříž) i prohloubení vztahů mezi postavami a nakousla další zajímavá témata (asexualita, šikana a její důsledky), čímž si připravila živnou půdu pro další řadu. Nesmím opomenout pochválit animované zpracování pocitů postav, které mi připomnělo krátký film Zamilovat se, a sympatický hudební doprovod. Věřím, že se v postavách najde nejeden divák, a i když jsem často vůči teen-obsazení skeptický, v případě Srdcerváčů jsem byl až na jednu dvě výjimky spokojený. ()

Reklama

ForgetMeNot5 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna cílová skupina LGBTQ+ seriálů a filmů, ale pro pozitivní ohlasy jsem se rozhodla na tento seriál podívat. Už od začátku mě překvapil vibe a styl, jakým je to točeno. Už dlouho jsem neviděla seriál, který by byl laděn takto uklidňujícím a pozitivním způsobem. S tématy, které se zde řeší, jakožto hledání identity, místa ve světě, se ztotožní dost možná většina lidí, nehledě na orientaci. Mojí oblíbenou postavou je rozhodně Teo, možná je to i faktem, že s jeho issues se dokáži ze všech postav v seriálu nejvíce ztotožnit. Umím si představit, že pro teenagera, který stále hledá sám sebe, včetně objevování své orientace, může být seriál jako tento nesmírně důležitou oporou. Už proto si myslím, že má tento seriál jistý přesah, přece jenom, každý má právo na lásku. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Znám původní komiksovou předlohu od Alice Oseman a ze seriálové adaptace jsem absolutně nadšený. Autorka si scénář napsala sama a první dvě knížky byly do seriálové podoby převedeny s největší roztomilostí. Je to totální pecka, kterou si nejde nezamilovat. Tvůrci používají pro oživení animované vložky a komiksový způsob vyprávění. Zhltl jsem to jako pověstnou malinu a je to doják jak nevím co.__________EDIT 4/24: Heartstopper znovu dokoukán a pořád obrovská pecka. Je to ten typ seriálu, na který by člověk mohl koukat pořád. Ty postavy jsou nádherně napsané a zahrané. A ten soundtrack, nemluvě o těch komiksových prvcích. Srdcerváči jsou perfektním komiksovým dílem a teprve tady jsou k vidění opravdoví superhrdinové. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

tl;dr: napriek stereotypným postavám i prostrediu sa mi to páčilo, lebo na rozdiel od iných teen seriálov som sa s týmto vedel stotožniť. // Videl som Sex Education, Genera+ion, We are who we are a ďalšie teen seriály s queer tematikou, a toto mal byť len ďalší z nich. Taký feel good seriál. Ale pri Heartstopperovi som reval po takmer každom diele, pretože to vyzeralo ako defilé môjho života a vedel som sa stotožniť s každou z postáv. Môj bývalý boyfriend, ktorý sa bál pridať si ma i na instagrame, ten seriál vraj pozrel za noc. Mne to trvalo dva týždne, lebo som to rýchlejšie nedokázal spracovávať – a to som ten boyfriend so sebavedomím. Očividne voči emotional damage spôsobenej utajovaním vzťahu nie je odolný ani taký pašák ako som ja. Homofóbia je zločin, ale ešte väčší je tajiť lásku. To nepochopíte, kým to nezažijete. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • V 11. minutě, během rozmluvy s Taem (William Gao) u oběda, čte Isaac (Tobie Donovan) thriller „Návod na vraždu pro hodné holky“ od autorky Holly Jackson. (veverrka11)
  • Během bowlingu čte Isaac (Tobie Donovan) knížku „Radio Silence“ od autorky komiksové předlohy i scénáře Alice Oseman. Kniha „Radio Silence“ vypráví příběh Charlieho kamaráda Aleda, který se objevuje v původním komiksu a jehož v seriálu nahradil právě Isaac. Důvodem bylo, že Alice chtěla mít v seriálu postavu, která se bude moct vyvíjet, a to by u Aleda, vzhledem k tomu, že jeho příběh je velice komplexní, nebylo možné. (Priaxxa)

Reklama

Reklama