Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

V minulém snímku X se parta mladých lidí vydala natočit film pro dospělé na venkově v Texasu, jenomže to nedopadlo podle jejich představ, a to kvůli staršímu páru Howardovi (Stephen Ure) a Pearl (Mia Goth). Nyní se tento prequel odehrává na stejném místě, a to o několik let dříve během první světové války v roce 1918. Chata, kde se odehrál „masakr X“, byla kdysi během války využívána jako penzion a jedná se o zpětný příběh o tom, jak se Pearl stala osobou, kterou poté byla. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (195)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

X jsem vyhodnotil jako cosi s potenciálem co se podařilo uplácat jen do tvaru podivné zhovadilosti. Pearl je už ale naprosto odlišná záležitost. Hluboké psychologické drama ve výtvarné stylizaci saturované á la Čaroděj ze země Oz, které herecky zcela ovládla Mia Goth (a to až tak, že film leckdo může vnímat jen jako její nekompromisní herecké portfolio) pod vedením nezvykle soustředěného Ti Westa.. Chvílemi jsem to vnímal jako jakéhosi Jokera pro holky (jakože to podobně citlivě a skoro klinicky sleduje propad do šílenství na základě izolace, komplikovanému vztahu s rodiči, ztráty snů a iluzí, atd. jen tady je to braný z dívčí/ženské perspektivy).. Překvapivá parádička. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Westův předchozí X mě zaujal jen podprůměrně, takže od jeho prequelu jsem si mnoho nesliboval a chtěl ho zkouknout jen pro úplnost. Ale naštěstí jsem se šeredně mýlil, protože Pearl je úplně jiná liga a Mia Goth je tu úžasná. A abych vysvětlil, proč nedávám plný počet, tak musím chtě nechtě SPOILERovat: Inu je to proto, že nejsem příliš spokojený s pojetím postavy Pearl. Nejdřív je divákovi představena jako taková hloupá venkovská husička, naivní, nevyzrálá, bez zkušeností, tváří a chová se na patnáct, nechá se sekýrovat matkou a zdá se dokonce chvílemi trochu mentálně retardovaná. Ovšem postupně vychází najevo, že je už nejenom vdaná, ale že má za sebou už i porod a navíc i smrt jejího dítěte. A v závěru jí scénárista do úst vloží dokonce vysoce moudrý a hlubokomyslný monolog, který je ale pro Pearl (jak ji divák poznal) naprosto nepravděpodobný ba nereálný. Ale přesto jsem ještě i v téhle chvíli přemýšlel nad pátou hvězdou. Definitivně mě však zamrzel do absurdního groteskna hozený poslední předtitulkový záběr. Takže na jedné straně Pearl, která to má v hlavě naprosto srovnané, na straně druhé Pearl infantilní, omezená, přitroublá, nepříčetná. Myslím, že šílenství nebo schizofrenie by přeci jen fungovaly poněkud odlišně. Zopakuju to, co tu čas od času opakuju: být celkové pojetí filmu i postavy Pearl v trochu vážnější, serióznější, věrohodnější rovině, sedlo by mi to celé mnohem líp. Takhle tak maximálně 85%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

An X-traordinary Origin Story. Na této farmě neházejí Perly sviním, ale aligátorovi.. Mia Goth jako Weirdo of Oz souložící se strašákem, růžové svody nejen z okapů a vliv Zlatého věku Hollywoodu na sociální vývoj jedince. West v tom celkem oprávněně vidí dementní Disneyovku, ve které se potkává melodram Douglase Sirka se způsoby Technicoloru. Tudíž další jeho experiment se žánry a styly, který tentokrát vidlemi formy napichuje pochyby o obsahu na vrata Howardovic stodoly. Můj soukromý tip ohledně završení trilogie je, že MaXXXine bude snít svůj sen ve světě Schraderova Hardcore.. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Úplne iný film než skvelé X, stojaci hlavne na vynikajúcom výkone Mie Goth. Akurát som si po celý čas hovoril, či sme podobný prequel vôbec potrebovali vidieť. Pôvodný film to nijako neobohacuje, z ústrednej záporáčky nerobí žiadnu ikonickú vrahyňu a aj keď ma to nijako neotravovalo, tak to, že je Pearl vyšinutá postava sme vedeli už v "X", nepotrebovali sme k tomu ďalších 102 minút filmu, kde je menej deja než v jednej epizóde ktoréhokoľvek seriálu. Ti West je hororový režisér, čiže pokúšať sa o podobný psychologický rozbor jednej postavy je trochu nad jeho sily. V prípade Pearl síce nič nekazí, vie dobre budovať atmosféru, ísť v scénach neraz až na dreň (rodinná večera, záverečný monológ), ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že to vlastne celé bolo úplne zbytočné. "X" sa odkazoval aspoň k Texas Chainsaw Massacre zo 70. rokov, čakal som, že Pearl sa bude tiež pohrávať s nejakou hororovou klasikou, keďže je dej zasadený do roku 1918, ale nie, je to film "iba" o tom ako sa z vyšinutej Pearl stala vyšinutá vrahyňa Pearl známa z "X". Či to stačí si musí odpovedať každý sám. CELKOVO: 6/10 ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Idylický začátek jako Čaroděj ze země Oz. Tepající nespokojenost se postupně mění v zuřivost. Pearl je dítě, ale i když jí byla vštěpována tvrdá výchova, nechce se vzdát svých snů. Spíše psychologické drama s prvky hororu a grotesky. Opět nepříjemné jako první díl. Scéna přiznání Pearl v kuchyni přináší důvody a jak si to dítě přebralo v hlavě. Dětská hysterie v hlavní roli. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Pearly (Mia Goth) vrcholný monolog trvá asi 6–7 minut a skládá se z jednoho záběru. (HanzoBureshi)
  • Výraz „x-factor“, který zazněl během scény konkurzu, nebyl v roce 1918 běžným slangem. Poprvé byl použit v roce 1930. (Johnny.ARN)
  • Během prvního setkání Pearl (Mia Goth) s Projectionistem (David Corenswet) si oba připíjejí skleničkami vína; Pearl je zpočátku vidět, jak si připíjí pravou rukou, ale v dalším záběru má skleničku v levé ruce. (Johnny.ARN)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama