Reklama

Reklama

Obleva

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Štětín. Konec zimy, začátek jara. V ledové vodě na břehu Odry je nalezeno tělo mladé ženy. Vyšetřování vede Zawieja, třicetiletá policistka, která se nikdy nevzdává. Brzy se ukáže, že nejde o obyčejnou vraždu, protože žena krátce před tragickou smrtí porodila. Ale kde je dítě? Pro hlavní hrdinku se pátrání po novorozenci stává silným, i když zpočátku nevědomým impulsem ke konfrontaci s vlastní situací: je svobodnou matkou, dokonalou policistkou a především ženou, která po manželově smrti prochází krizí. Boj o dítě se mění v zoufalou bitvu o záchranu sebe samé. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prešľapov bolo pomerne veľa (najmä v 5 epizóde) ale celkovo možno tento poľský seriál hodnotiť ako vydarenú kriminálku s dobrou zápletkou. Je síce pravdou že to celé mohlo mať o niečo lepšiu pointu, niektoré naivné kroky postáv (predovšetkým prokurátora) boli zarážajúce, Zawieja občas iritovala asi všetkých ale Odmäk patrí k tým vydarenejším kriminálkam v severskom štýle. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hrozná šaškárna. A jediným důvodem, kvůli kterému jsem to celé dokoukal byla samozřejmě a proč to nepřiznat Katarzyna Wajda . Velmi půvabná a navíc velice vhodně typově obsazená. Kvůli ni jsem chvíli uvažoval i o třech hvězdách, ale pak přišel závěrečný, naprosto přelácaný díl, plný klišé a nelogických momentů a střelil tenhle z počátku solidní seriál do jediné zdravé nohy, co mu ještě zbyla. Takže za dva, víc bohužel ani ránu. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno to malo trochu pomalší rozbeh a niektoré momenty jemne postrádali logiku, ale celkový dojem je dobrý. Dokázalo to ísť pod kožu a dostatočne dobre to v druhej polovici gradovalo. Vyšetrovanie ako také bolo tiež zaujímavé. Zaujalo ma aj mesto Štetín. Viac takejto lokálnej produkcie! HBO Max ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poliaci nám prinášajú temne depresívnu krimi, a teraz by sa prináležalo napísať, že "v škandinávskom štýle", avšak osobne si myslím, že ich úroveň filmárčiny už dávno dosiahli, ak neprevýšili. Ale to je len môj subjektívny pocit. Môj obľúbenec Eryk Lubos v nezvyklej roli psychopata ma pekne rozsekal. Posledná epizoda je trochu akoby z iného sveta, ale tie konce má málokto u takýchto seriálov kvalitne a dokonale vychytané. Za mňa 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Až do první třetiny posledního dílu jsem si byl jist, že dám pět hvězdiček, ale pak se všechno zlomilo do takových zbytečných klišé. Přitom ta kombinace kriminálky s dobře napsanou ženskou postavou v hlavní roli, kdy se chvílema jednalo až o sociální drama aniž by cokoli narušilo tempo a napětí, to byla bez debat fantazie. Stejně jako herecké výkony ať už hlavní představitelky Katarzyny Wajdy nebo i toho psychouše ve vězení, jehož jméno prostě nevím. Seriál mě udržel v napětí a v gradaci po drtivou většinu svého času a za to tedy klobouček. Jen by tedy zajímalo, jako může kulka skončit ve vestě, když zbraň míří na krk, to byl úlet. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Na konci časti pred vstupom Trepu do kancelárie, v ktorej spia pritúlená Zawieja a Radwan, jasne vidieť v pravej časti obrazovky v kancelárii (prípadne odraze) osobu zo štábu, ale akonáhle príde Trepa už do miestnosti, tá osoba tam nie je. (Stillborn83)
  • Seriál se převážně natáčel v severozápadním Polsku ve městě Štětín, které se nachází u hranic s Německem. (Trajektt)

Reklama

Reklama