Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Překrásná Rose (Marilyn Monroe) se chystá zavraždit svého manžela. Chce ho dohnat k šílenství svým flirtováním se všemi muži, které potká a pak utéct se svým milencem. Celé drama se odehrává v těsné blízkosti Niagárských vodopádů, které se stávají důležitou součástí příběhu. (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z niektorých záberov dnes už režú oči a nemyslím tým Marilyn v negližé. Proste triky pred 70 rokmi neboli to, čo dnes. Ale ako krimi a jediná záporná rola Marilyn vôbec to je fakt kinematografický skoro poklad. Scéna vraždy vo zvonici bola vymyslená bravúrne a finále je napínavé aj dnes. Monroe ako vypočítavá femme fatale je viac než uveriteľná, pričom Jean Peters vôbec nezaostáva. A fakt že super farby to celé oživili. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film pozoruhodně prostý jakéhokoli napětí. Při jeho sledování jsem si celou dobu říkal, jak by asi vypadal, kdyby to natočil Hitchcock. Protože ačkoli ten příběh má zdánlivě všechny potřebné ingredience, tak výsledek stejně nefunguje, a film se útrpně vleče ke svému předem očekávanému závěru. Těžko říct, kde se stala chyba - námět sám o sobe je velmi slibný, odehrává se na to atraktivních lokacích, hraje tam úchvatná Marilyn Monroe, a v 45. minutě dojde k zajímavému zvratu, který ten film přece jen trochu ozvláštňuje, ale jako celek je to prostě žalostně nedramatické a nedokázalo mě to do sebe ani na chvíli vtáhnout. Možná je to i tím, že jsem to zhlédl v nevalném českém dabingu, který výslednému dojmu také moc nepřidal. Snad by to v původním znění zapůsobilo víc. Btw. je to zajímavé, ale Jean Peters mě zde překvapivě bavila víc než Marilyn Monroe; možná to je tím, že prostě hraje zajímavější postavu a je taková zdravě krásná, na rozdíl od poněkud neživotně působící Marilyn Monroe. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moja fascinacia filmom noir uspesne pokracuje, tentokrat padla volba na Niagara od rezisera Henry Hathawaya /Na Sever Aljasky, Letiste 1970, Garden of Evil/. Tematicky sa film venuje nevere a planovanej vrazde, pricom sa to odohrava v pozadi krasnych Niagarskych vodopadov. Chvilu trva, kym sa film rozbehne, ale potom nastupuje vyborna atmosfera vzajomnej nedovery, podozrievania. Trochu mi nesedi film noir ako farebny film, skor preferujem cierno -biele filmy, ale od prirodzenia som tolerantny, a preto rad odpustam. Diviak ako ja chtivy hereckych vykonov si pride na svoje najma v osobe Josepha Cottena /Obcan Kane, 3rd Man/, ale slusne hrala aj Norma Jean a.ka Marilyn Monroe /Slameny Vdovec/, ktoru sice nemam rad, ale hrala to na urovni. Okrem nich dvoch este tu boli aj vyborna Jean Peters /Viva Zapata s istym Marlonom Brando/ a Max Showalter. Napatie na urovni, Za mna maksimalna spokojnost s tymto noir-om. 89 % ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pěkný důkaz, že noir nemusí být černobílý, aby fungoval. Krásná kamera (ty barvy! ty barvy!), úžasné prostředí Niagarských vodopádů, temná atmosféra, spousta napětí, Marilyn sexy jako nikdy (já vím, že to píšu u každého druhého jejího filmu, ale tady je to pravda :o)), škoda jen trochu moc přímočaré zápletky. 90% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rok 1953 už plně patřil MM. Měla štěstí na trojici filmů, které zabodovaly. Niagara ještě neobratně nabízela hlavně Marilynin surový sexepeal (kromě skvělých exteriérů), ale bylo jasné, že pro příště se už nebude plýtvat její energií na vedlejší roličky a levné produkce. Po Niagaře byla MM součástí už jen drahých, případně barevných či CinemaScopových produkcí. Žádná béčka. Čím si to zasloužila? Obyčejným napínákem o ženušce, která plánuje se svým milencem vraždu manžela. A takových příběhů znal Hollywood mnoho, jednou to byla Barbara Stanwycková, jindy Lana Turnerová, ale tentokrát to byla skandální holka z nahého kalendáře, která uhrála klevety i vlastní ambice. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Scenárista Walter Reisch priznal, že producent Charles Brackett chcel nakrútiť film okolo Niagarských vodopádov, ale bol to práve jeho nápad urobiť z toho príbeh vraždy: "Každý si pri vyslovení slova Niagara predstaví páry na medových týždňoch a nejaký sentimentálny príbeh dievčaťa, ktoré sa tam prechádza s manželom. Ja som chcel z toho urobiť záhadný príbeh so skutočnou vraždou.“ (Arsenal83)
  • Počas natáčania zostali hviezdy a štáb v hoteli General Brock (od roku 2008 je názov hotela Crown Plaza Niagara Falls-Fallswiev), pričom Marilyn Monroe bývala na izbe číslo 801. (westerns)
  • Počas natáčania mala Marilyn Monroe ešte zmluvu ako skladníčka, čiže dostávala nižší plat ako jej vizážista. (westerns)

Reklama

Reklama