Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Naprosto ale naprosto průměrný film, který od dvou hvězdiček zachránila minimální přítomnost Kiefera Sutherlanda, který - ač se na scéně objevil jen na pár minutek, ne-li vteřinek - na sebe dokázal upoutat pozornost. Bohužel, nejen zápletka, ale i celé finále mírně naráhlé, je zbytečně utlumeno nezájmem režiséra s naivním scénářem něco udělat...a nezájmem obou hlavních postav, totiž Angie a Ethana, zahrát něco kvalitnějšího, než jen - i na své poměry - slabý průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady tuctových trilerov s nezaujímavou zápletkou na stredajšiu noc, ktorý sa akýmsi omylom dostal do kín, zrejme iba kvoli hereckému obsadeniu, ktoré nečítalo scenár. Ale to sa stáva dosť často, viď Julanne Moore a Zlodeji pamati (už len tie podobné názvy). Je tu niekolko náznakov kto by mohol byť vrah, ale sú to iba slepé uličky, typický znak bezradnosti scenáristov. Záver je jedno z desiatich najhorších rozuzlení v detektívkach, a keď bude nejaká anketa na túto tému, tak verím, že sa tam Zlodej životov objaví. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zlodej životov je v mnohých prípadoch veľkým prekvapením, film, ktorý udrží vašu pozornosť do samého konca, je to slušne zamotané a vy sa snažíte rozlúsknuť onú záhadu rovnako ako hlavná hrdinka agentka Scott v podaní nádhernej Angeliny Jolie, na ktorú sa pozerá veľmi dobre a čo viac, zaujme aj svojim hereckým umením. Rovnocenným partnerom jej je Ethan Hawke, ktorý si s ňou strihne aj jednu z najlepších sex scén. Skvelý psychologický thriller, ktorý toho môže ponúknuť oveľa viac než len slaboduchú zápletku a skvelých hercov, príbeh je do bodky vymyslený, všetko funguje tak ako má a na tom má samozrejme podiel aj hudba. Zlodej životov je pre mňa jedným z najlepších thrillerov aké som kedy videl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) ZLODĚJ ŽIVOTŮ, další jeden z mnoha filmů, které si v poslední době doplňuji. Nebýt horší cca třetí třetiny, mohlo to dopadnout o ždibec lépe. Má to i trochu pomalejší tempo, ale to mi moc nevadilo. Herecké obsazení je solidní, snad každý mě dokáže zaujmout, nejvíc samozřejmě charismatická a přitažlivá Angelina Jolie + výborný Ethan Hawke. Od úvodu se nám to hezky rozjíždí, má to svoji atmosféru, takže „kriminálka“ jak vyšitá. Vyšetřovací metody hlavní představitelky jsou zajímavé, příběh je takový přímočarý a ta pokročilejší fáze snímku, jak už jsem psal, byla horší a navíc dost průhlednější. Moc mě to nepohoršilo, bavilo mě to celek od začátku do konce, jen jsem hlavní pointu věděl skoro už od začátku. Takže o nějakém napětí tu řeč být nemůže, ale co … Úplné finále má též menší mini pointu, která mě aspoň pobavila, ale měla svůj logický smysl. Co k tomu dál dodávat? Na to 1 vidění je to asi nejlepší. Nelituji toho. PS: Viděl jsem prodlouženou verzi (oproti původní je to delší asi jen o 5 minut). ()

st.ranger odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro až komedie. Nejprve se to zdá jako silně mysteriózní film, ale jakmile se na těch pár okamžiků objeví na scéně Kiefer Sutherland, zvrhne se to v nehoráznou blbost. Je celkem škoda, že film dokáže jednou částí velice obstojně nalákat, ale pak najednou ztratí dech a nehorázně otráví. Něco podobného jsem zažil u Loď duchů. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Zloděj životů debutoval v Severní Americe na třetím místě s 11,5 mil. dolarů během stejného víkendu jako třeba Úsvit mtvých. (imro)
  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno