Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Napočítal jsem sedm docela slušných herců. Jsou na tom všichni tak špatně, že musejí brát všechno, co jim někdo nabídne? Režisér se také docela snažil a k podobnému druhu filmů skvěle padnoucí hudba Philipa Glasse dobře dotváří atmosféru. Jenže scénář je dokonale nezajímavý, přestože námět sliboval solidní temný thriller. A špatný scénář už nic nezachrání. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Aneb jak vytvořit polívku bez chuti, barvy a vůně s několika vyvařenými kousky zeleniny plovoucími na hladině, tak takhle na mě působil Zloděj životů. Vyšetřování a všecko to, co dělá kriminálku kriminálkou je tentokrát naprosto vedlejší a odbytý. Sběratel kostí měl jen špatnej hloupej konec, ale tohle bylo špatný a hloupý celý. Doslova žádnej děj, zápletka z něčího palce (obě dvě zápletky) vocucávaná, ti schopní herci v pozadí (Tchéky Karyo), většina postav naprosto nepropracovaná a plochá a předvídatelná jak nekonečně dlouhá přímka, skoroevropské exteriéry Montrealu naprosto nevyužité a například role Kiefera Sutherlanda mě doslova rozesmála. Tenhle krimi thriller mi vlastně neměl co nabídnout, protože Angelininu špuldu nijak často vidět nemusím, vyšetřování nebo hledání pachatele prostě nebylo (že je to on je jasné od první chvíle) a režisérsky bych to zařadil někam do hodně špatných televizních seriálů. No a být poldama v Montrealu, tak jsem pěkně nakrknutej. Udělat z nich totiž takový magory, co nepoznají střelnou ránu na jemně očazené mrtvole, to se jen tak nestává. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Thriller, který je naprosto bez náboje, bez atmosféry a bez pořádného vraha. Během filmu se prostě nic neděje a tak na vás režisér pustí alespoň dvě laciné lekačky, které ovšem do scénáře snad dopsali dodatečně, protože do děje vůbec nezapadají. Rozuzlení je děsivě trapné, které uráží divákovu inteligenci a závěrečné "drama" v domku na samotě je jen špatným vtipem do Zlaté mříže. A taky zlatým hřebíkem do zlaté rakve. Krásný obal však nedokáže zahalit postatu věci a to platí i pro tento film. Skvělé herecké obsazení prostě dobrý film nedělá. A ty logické nedostatky jsou do nebe volající. Copak si vážně nikdo z vyšetřovatelů nevšimne, že ohořelá mrtvola byla zastřelena? Hm. [leden 2006] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Trocha napětí, půl tuctu lekaček a v úvodu slibně se rozjíždějící atmosféra thriller vážně nedělá.. Slibný námět zmizel pod neschopností režiséra (Caruso opravdu ani zdaleka nedosahuje kvalit Davida Finchera), který rozehrává další part na "velkou pointu", které se spíše ale divák pousměje.. Jenže než se k ní dopracujeme, tak postupně zjistíme, že mezi hlavními postavami to nefunguje (Angelina je jak v posledním tažení), bestiální vrah je každému jasný už takřka od počátku, kdy se Ethan Hawke objeví na plátně - vše je tak nějak nevyvážené, průhledné, vykradačské.. Dvě (hodně slabé) hvězdičky dávám za slibný rozjezd.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zlodej životov je v mnohých prípadoch veľkým prekvapením, film, ktorý udrží vašu pozornosť do samého konca, je to slušne zamotané a vy sa snažíte rozlúsknuť onú záhadu rovnako ako hlavná hrdinka agentka Scott v podaní nádhernej Angeliny Jolie, na ktorú sa pozerá veľmi dobre a čo viac, zaujme aj svojim hereckým umením. Rovnocenným partnerom jej je Ethan Hawke, ktorý si s ňou strihne aj jednu z najlepších sex scén. Skvelý psychologický thriller, ktorý toho môže ponúknuť oveľa viac než len slaboduchú zápletku a skvelých hercov, príbeh je do bodky vymyslený, všetko funguje tak ako má a na tom má samozrejme podiel aj hudba. Zlodej životov je pre mňa jedným z najlepších thrillerov aké som kedy videl. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • V zástupu producentů snímku se mimo televizních tvůrců objevuje například také David Heyman, který stojí za všemi díly Harryho Pottera. (imro)

Reklama

Reklama