Reklama

Reklama

Moje velká indická svatba

  • Velká Británie Bride and Prejudice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky - převyprávěný tak jako nikdy před tím - s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Stejně jako v literární předloze i Moje velká indická svatba svede dohromady dva lidi s naprosto odlišnými názory, ale tentokrát jsou také z jiného konce světa. Doslova se v komedii plné barev, humoru a emocí střetává Východ se Západem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle moderní Austenovský Bollywood/Hollywood přepis mě skutečně dokáže pobavit, i když u něj vlastně pořádně nefunguje pohled ani jednou optikou. Je to ale určitě o něco povedenější film než třeba "Královna koření" a míru tolerance a očekávání určuje do značné míry už samotný (originální), téměř parodický název. Ale proč ne. ()

Aress 

všechny recenze uživatele

Film se mi hodně líbil, protože co se týče indické filmografii tak se v ní docela hodně dost vyznám.Vystupovaly tam herci z Bolywoodu takže herecké obsazení bylo dobré akorat se mi nelíbylo to že z indických rodičů dělají s prominutím pasáky co prodávají svoje děti což není pravda ve filmu to bylo velmi přehnané ale to bude tím že většinu realizace filmu měl americký PERSONÁL a oni schazují každý národ, podle mě by měli začít u SEBE (a myslím to vážně). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní hrdinka vyčítá v jedné scéně Darcymu, že turisti přijedou do Indie, ale nechtějí ji vidět, tak tenhle film si hraje na Bollywood, ale podle západních pravidel (a anglické literární klasiky), v Indii, kde všichni mluví a zpívají anglicky a navíc funguje jako takový turistický průvodce (všechny scény z Londýna a Hollywoodu). Je to škoda, protože Aishwarya Rai (a řada jejích kolegyň) je opravdu půvabná a nevypadá to, že by se k nám dostal nějaký její indický trhák (málem k nám kdosi koupil Devdas, ale rozmyslel si to). ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Film pre masochistov, ale dá sa to brať aj ako sranda. Neviem, ako to mysleli tvorcovia, ale je to "strašná" paródia na klasickú Jane Austenovú. Niektoré tanečné scény sú super, iné ohromujú svojou výpravou. Bollywood ako na dlani v anglickom znení. :) Na jedno pozretie, zvlášť ak máte nejaký dôvod k sebevražde - po tomto vás to prejde. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jane Austenovou nijak zvlášť nevyhledávám ani v tradičním pojetí, ale takhle je to docela příjemná změna. Hlavním plusem je samozřejmě bohyně Aishwarya Rai debutující v anglicky mluvené produkci :) V epizodce se mi líbila i Ashanti a celkově jsem si spokojeně srovnala tuto svatbu s Mojí tlustou řeckou svatbou a klasickým BBC seriálem Pýcha a předsudek. V této pestrobarevné zábavě nechybí ani Anupam Kher nebo Naveen Andrews, takže nechybí už nic. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (21)

  • Spousta tanečníků v pozadí na svatbě byla najata z místního chrámu Sikh. Režisér se nezajímal o to, jestli umí tančit, hlavní bylo, že na scéně vypadali, že se při tom dobře baví. (HappySmile)
  • První film, který natočila Aishwarya Rai celý v angličtině. (HappySmile)

Reklama

Reklama