Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Okouzlující námořník Jacob se rozhodne zastavit tyranského kapitána a zachránit unesené dítě. Na své misi získá nečekaného spojence v podobě mořské příšery. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (119)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Krásně animované béčko, které si hodně bere z Jak vycvičit draka. A je to škoda...ten svět není špatný a zasloužil by si trochu lepší péči. Člověk se neubrání srovnáním s Bezzubkou a tam, kde draci začínají (osobitostí, roztomilostí, vtipem), tam bohužel mořské příšery končí. Od někoho, kdo mi naservíroval parádní Velkou šestku bych ale čekal něco lepšího než jen solidní, ale jinak ve všem průměrnou, zábavu. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Bol príbeh inšpirovaný Ako vycvičiť draka? Možno hej, je to rámcovo podobné. Ale! Boli tu parádne súboje s morskými príšerami. Hlavne úvodná bola fakt pecková, to patrilo k tomu najlepšiemu čo som videl v animovaných filmoch. Graficky taktiež lahoda, tá voda, podarené postavy, nádherné kráľovské mesto. Mňa to proste bavilo, malo to napätie, decká to bavilo. Malo to aj milé zvieratko, vtipné momenty. Fakt dobrý animák. Režisér má asi rád červenú, lebo po Veľkej šestke (slvelý animák) tu máme toto s červenou príšerou. Za mňa silné 4*. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film je určený dětem, takže děj nemá smysl moc rozpitvávat, mrňousům bude jistě vyhovovat a také animace je dobrá. Jenom si dovolím poznamenat, že v době, kdy moře brázdily plachetnice, existovali pouze námořníci, nikoli námořnice. Zde ovšem zapracovalo genderové šílenství. Za to, že hlavní hrdinkou je černá holčička, vděčíme zřejmě snaze o rasovou vyváženost postav. Nic proti černé holčičce, byla moc pěkně vyvedená. Jenom nevím, proč tam nefigurovali žádní buzíci a lesby, aby otisk hnusných pazourů neomarxismu na tomto filmu byl úplnější. Ale ani v minulosti se umělci zpravidla neobešli bez nějaké té aspoň občasné úlitby vládnoucí ideologii. Tak to prostě na světě chodí. (Povšimněte si postavy jednonohé černé námořnice. Tvůrcům filmu se zde podařilo skloubit hned tři neomarxistická témata: gender, rasu a tělesné postižení. Tomu říkám tah na branku!) ()

Enon 

všechny recenze uživatele

Já měl pro to celkem velké očekávání ale jsem dost zklamán. Je to ten úplně nejvíc generický příběh, který si u pohádky dovedete představit, a mě už to začíná opravdu nudit. Pokud je to opravdu dobře zpracované a vymyšlené jako například Raya a drak, tak s tím nemám sebemenší problém ale tady je to prostě hloupý a tupý. Pro děti asi budiž ty se u toho asi zabaví díky krásným barvičkám a roztomilým příšerkám, mě už tohle bohužel nestačí. Potřebuji aby to mělo alespoň trochu funkční příběh, nebo nějaké emoce. Prostě jakoukoliv přidanou hodnotu, případně message. 48% ()

carly 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme už nevleziem ani do bazénu, nie to ešte jazera, ci nebodaj mora. Základným konceptom to môže pripomínať How to train your dragon, ale oni nie sú ani prvý ani posledný, co ho využili, takže je to iba konštatovanie a vôbec nie výčitka. Čo im ale vyčítať ani trochu nemožno, je nádherná animácia. Je farebná a detailná a dychberúca. Postavy sú jedinečné a každá má svoj charakter a oceňujem aj množstvo ukázaných zranení - ci už čerstvých, alebo tých starších. Morské potvory majú tiež svoj charakter a už od prvého momentu, keď nám ich ukážu je jasne, že to bude jazda. Je tu hneď niekoľko tém. Found family, my beloved. Zaslepenosť pomstou. Nenásytnosť. You can be a hero and still be wrong. Témy sa im podarilo poprepájať a zobraziť pekne, aj keď na konci sa trochu potkli. Ale rozuzlenie sa mi páčilo. Aj to, že nakoniec každý ostal žiť v svojom rybníku a aj Jacob a Maisie našli rodinu. ()

Galerie (13)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama