Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Objektívne skôr za 3*. Ale zaokrúhľujem smerom nahor, pretože podobne ako Green book je aj toto film, ktorý rozpráva o vážnej téme s ľahkosťou, ale trefne. V tomto smere nepotrebujem, aby ma dostal príbeh do kolien, alebo ma emocionálne vyžmýkal. Nemá to žiadnu výraznú črtu až na postavy a hlavne Chickieho v podaní Zaca Efrona. Ten ťahá celý film svojou prostoduchosťou dopredu. Premena možno nie je wow, ale v rámci výpovede príbehu funguje. A možno som bol len dobre naladený. Ale naozaj mi tam takmer nič nevadilo. Aj napriek generickému príbehu. A aj napriek posolstvu : cestujte a neverte politikom. A v tom mi to bolo asi aj sympatické. Vracať sa k tomu asi už nebudem, ale film som si užil a dal mi presne to, čo som očakával. Čo ma v zásade prekvapilo. Aj tá samoúčelnosť sa musí občas podať efektne, aby z toho nebola úplná blbosť. A tu sa to Farrellymu podarilo. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Jediná pozitiva jsou poslední část filmu kde si hlavní hrdina uvědomí, že byl celou dobu jen loutka co hltá vše, co mu v TV řeknou, a že se jedná (údajně) o snímek podle skutečnosti. Avšak provedení mě nechytlo a nechápu ty hodnocení. Béčkový film a naprosto nevyužitý potenciál z toho vymačkat více. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nerob si o neho starosť. Občas natrafíš na blbca, ktorý je tak blbý, že sa mu nič nestane..." Celkom milé prekvapenie, čakal som nejakú blbinu na tému Vietnam, ale nakoniec som bol veľmi spokojný. Škoda trochu nevyužitého R. Crowea, ale inak príbeh zaujímavý a Zac Efron po roli vo filme Zlato opäť v skvelej forme. Film mi atmosférou i kvalitou pripomenul zlatú éru kvalitných filmov z 90-tych rokov. Pochváliť musím skvelé songy i príbeh, ktorý s prehľadom tesne balancuje na hrane medzi komédiou a drámou. Prekvapili ma akčné scény za ktoré by sa nemusel hanbiť ani vojnový film na tému Vietnam. Scény z Vietnamu pôsobili vierohodne. Aj keď je príbeh tak trochu na hlavu, veril som tomu čo vidím, čo je pri sledovaní filmu dosť dôležitá vec, zvlášť pri takomto divokom príbehu. Aj také píše život...80%. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Po Green Book jsem byl natěšený na další film Farrellyho a dost jsem se spálil. Nevím, nakolik film vychází z pravdivého příběhu a která část je smyšlená, ale celkové ztvárnění mi vůbec nesedlo. Tuhle loď potápí na můj vkus až příliš mnoho hluchých míst, nevýrazné postavy a plytký děj. Jako by se film nedokázal rozhodnout, jestli má být komedie či drama, což bylo patrné třeba ve scéně, kdy americký voják vyhodí Vietnamce z vrtulníku a začne hrát veselá hudba. Samotné psaní komentáře se táhlo stejně pomalu jako stopáž :). ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Ano, je tam ten Americkej patos a absurdní scény, které by v reálu skončily jasnou smrtí, ale je to taková ta feel good komedie a když člověk vypustí ty sračky od Billa Murrayho co tam občas pronese o válce, tak to rychle uteče, pořád se něco děje a Efron mě nikdy nesral. 4* a.k.a 70% ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama