Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi vykouzlil úsměv na tváři. Trailer získal mou pozornost a na samotný seriál jsem se dost těšil. Nicméně je pravdou, že jsem ho dlouho odkládal. A pak přišla ta správná nálada, správné rozpoložení a já si celou řadu vpálil do svých žil naráz. Steven Knight umí vytvářet zajímavé projekty, které dokážou nabídnou i něco jiného, než jen obyčejnou zábavu - Taboo, Peaky Blinders atd.. V jeho projektech najdete spoustu důležitých věcích, které nutí k hlubším myšlenkám, ale zároveň nikdy nezmizí zábavnost a celková zajímavost daného projektu. A to je případ i Pluku mizerů. Máme zde příběh, který by šel pojmout mnoha způsoby, ale Knight a režisér Tom Shankland se rozhodnou pro mix realistického pojetí vojenské administrativy a přepáleného vojenského válčení za zvuku velký hudebních pecek, u které ho se nešetří černým humorem a násilím. Knight a Shankland správně trefili danou rovinu a směle po ní uhání. Díky tomu je seriál velmi zábavný, má skvělou atmosféru, tempo jenž nenudí, a ukazuje válku velmi netradičně, ale nikdy si z ní nedělá srandu, i přestože dané momenty působí komicky. A právě v těchto scénách si nejvíce uvědomíte absurditu všech válek a samotného válčení. Tvůrci dokáží prodat jednotlivé momenty, tak realisticky, že budete jen koukat (seskok v poušti, první útoky, zlomenost a šílenství), a pak to na kombinují scénami, který vypadají jak z Hanebných panchartů (radost ze zabíjení nepřátel, přehnaná brutalita). Režisér Tom Shankland to výborně zrežíroval a vytáhnul z herců jejich nejlepší výkony. Connor Swindells mě tady přesvědčil, že není dobrý herec, on je výborný herec. Swindells zde vystřídá několik poloh a každou zvládl na skvěle. Navíc má obrovské charisma, díky kterému si ho oblíbíte, i přestože víte, že je to tak trochu vocas. Jack O'Connell mi znovu dokazuje, že je to herecký chameleon a ve své roli je úžasný.  O'Connell pojal svou roli velmi intenzivně, emocionálně a živočišně, že z něho šel strach, ale taky uměl ukázat city a lásku. Alfie Allen je v této roli parádní a moc se mi líbil všechny jeho scény, protože hraje jiným způsobem, než  O'Connell a Swindells, a výborně je doplňuje. Skvělá je i Sofia Boutella, jenž si umí scény ukrást pro sebe nejen svou krásou, ale přesný hereckým výkonem, který funguje, tak jak má. Jediný má výtka se týká rozložení děje v epizodách. Toho děje je tam místy až moc. Někdy se jeden díl věnuje jedné věci, a hned v dalším díle se věnujeme mnohem více věcem a takhle to graduje s každou další epizodou. Kdyby měl seriál deset dílů a místy by tolik nespěchal, tak bych některé momenty docenil o trochu více. Pluk mizerů je super seriál, který si všichni povinně dejte. Nebudete litovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SHROMÁŽDÍM MUŽE VHODNÝCH VLASTNOSTÍ A VY PATŘÍTE K NIM. TI OSTATNÍ JSOU ŠÍLENCI, VE VĚZENÍ NEBO SI ZOUFAJÍ JAKO JÁ. A TAK TU VÁLKU VYHRAJEME…“   Na to, že se jedná o celkem vážný věci, se to fakt moc vážně nebere. Což je super (stejně jako byla Hlava 22). Navíc se tady skoro vůbec nezdržuje, hraje k tomu bytelná muzika a je to parádně natočený. Steven Knight je fakt frajer…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2016 napsal Ben Macintyre, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti.  3.) Hledám místo nevhodný pro realisty, pragmatiky a vyznavače zdravýho rozumu. /// Thx za titule „Vladimír Fuksa“.                   PŘÍBĚH  *****  HUMOR  **  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné a přitom tak stejné, a to je vlastně dobře. Steven Knight je tvůrce, který nám nadělil Peaky Blinders a tak očekávání od nového seriálu, který se zakládá na skutečných událostech, rozhodně nebyla malá. To znamená, že nebylo jednoduché je naplnit a přitom se o Rogue Heroes mluví jako o jednom z největší letošních seriálových hitů. Zajímavé postavy, perfektní reálie a skvěle obsazené hlavní role. Vůdce smečky Connor Swindells (Sex Education) nemá chybu a postavu Jacka O'Connella (Skins) si nejde neužívat. Strašně mě baví fakt, že se opět podařilo spojit rockovou hudbu s historickou dobou. Přesně tohle fungovalo v prvních řadách Peaky Blinders a funguje to i tady, protože co jiného by mělo hrát když jedete pouští vyhodit do vzduchu neměcká letadla, než AC/DC? Hrdinství z toho přímo kape, ale není to takové to okázálé. Je to napínavé a až do konce nevíte, co se vlastně bude dít, protože smrt je nedílnou součástí této cesty. Tohle byla jizda a nemůžu se dočkat pokračování. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nakonec příjemný překvápko. S trochu otevřeným koncem, což mi vůbec nevadilo. Nevím, jestli tvůrci plánují dvojku, nebo čekají na (ne)úspěch téhle první, ale i já prostě nevím všechno. Co ale vím na beton že se to nakonec celé povedlo. Veskrze pánská záležitost, která střílí nejen břitkým humorem, ale když je potřeba, tak i ostrými. A tady  jich padlo pěkných pár beden. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další bratrstvo neohrožených a dostal jsem bandu opilců, který by se nejraději pozabíjeli mezi sebou. To ale neznamená že bych si tuhle odlehčenou a pohodovou jízdu neužil. Tvůrci nejspíš dobře a brzo pochopili že kdyby tohle předložili divákům ve vážném tónů tak se jim každej vysměje protože jestli je jen polovina obsahu pravda tak je to až neuvěřitelné. Neokoukané prostředí války v Africe má dalšího zástupce kvalitní seriálové tvorby, chce to druhou sérii. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Vedoucí britské špionáže v Egyptě Dudley Wrangel Clarke (Dominic West) se ve své první scéně objeví nalíčený a v ženském oblečení. Skutečný Dudley Wrangel Clarke byl v roce 1941 za nejasných okolností zatčen v Madridu také v ženských šatech. Po výslechu guvernérem Gibraltaru byl propuštěn a bylo mu dovoleno vrátit se do Káhiry. (Jirka_Šč)
  • I když Stirling (Connor Swindells) tvrdí, že zničil při nájezdu 15 Stuk a 18 Messerschmittů, za celý seriál neuvidíme na nepřátelských letištích jiný typ letounu, než stíhací Messerschmitt Bf 109 a kurýrní Messerschmitt Bf 108 Tajfun. (p3tris)
  • Vozidla, která používala Long Range Desert Group (LRDG) a posléze i Special Air Service (SAS), byly upravené americké Chevrolet 1533X2 a Willys Jeep MB. (p3tris)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama