Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Soustředění na méně podstatné detaily a to, co bylo pro vznik této legendární jednotky a její činnost hlavní, to je místy až v druhém plánu, pro znalce této části vojenské a válečné historie to musí být zklamání. Nejvíc mne ale iritovalo užití muziky ACDC, hudby elektrických kytar a další novodobé nehodící se do obsahu děje 40. let 20. stol.. To považuji skutečně za zprznění mimořádného tématu a nejhorší přešlap tvůrců, který nemohu v žádném případě tolerovat. Tohle by snad mělo být u reálných příběhů, které aspirují na zobrazení historie, trestné. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako Bratrstvo neohrožených bylo o vzniku 101 výsadkové, je Pluk mizerů o vzniku SAS. Takže od začátku tahá z klobouku jména jako David Stirling, Paddy Mayne, Jock Lewes, Dudley Clarke a Mike Sadler. Tedy reálné postavy o kterých každý s Wikipedii hned zjistí jejich šance na setrvání v seriálu. Také (bohužel) dává jistou povinnost všechny řádně představit a proto (řekněme) první dvě epizody jsou značně užvaněné (aby každý pochopil kdo je tu drsňák). Zbytek pak jede neskutečným tempem. Jako celek je to natočené skvěle (kamera, střih, hudba, výprava, režie, obsazení). Když jsme u toho obsazení, setkáme se tu s mnoha tvářemi vedlejších rolí (IMHO nevím jak po tomhle by se Connor Swindells ještě mohl chtít vrátit do Sex education). Hodně mě bavili ty občasné prostřihy na dobové záběry… nebo třeba citace reálných dopisů. To samé následování mnoha reálných akcí (př. Operace Albumen). Prostě snaha o autenticitu (čímž jde ruku v ruce i občas vláčnější tempo) je znát. Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Zabudol som aký boli Kingsmani napriek ich gentlemanstvu, a otrasnej čajovej angličtiny coolový... A tu sú k tomu ešte aj úplný magori, ktorí chceli robiť šialené veci, aby vo vojne jeho veličenstvo neprehralo proti fašistom a nacistom. Tam kde končia ako sopeľ naťahovaný Blinderi, tam začínajú frajeri z SAS (nemýliť si so slovenskou SAS)!!! Akcia, scenár, coolovosť, vychcanosť, výbuchy, prestrelky a hlavne postavy, ktoré sú aj napriek svojej hladine testosteronu dostatočne ľudské. Idem si spraviť čaj s mliekom a čakať na druhú sériu :D ()

ER 

všechny recenze uživatele

Zrod legendárního pluku SAS v podání S. Knighta a hereckého ansámblu vypadá parádně. A vcelku i věřím, že to byla solidní banda, která vydržela 15km pochod bez vody v rozžhavené poušti. Jejich jedinou radostí byl rum a zabíjení fašistů, ale děj se nevyhýbá ani pikantním scénám jako je setkání s Winstonem Churchillem. Po úvodním rozjezdu a seznámení se s postavami začne být "veselo" i na bojišti. A jak jsme v každé epizodě upozornění, tak jde pořád o skutečné události. Nezbývá než doufat, že bude druhá řada. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné a přitom tak stejné, a to je vlastně dobře. Steven Knight je tvůrce, který nám nadělil Peaky Blinders a tak očekávání od nového seriálu, který se zakládá na skutečných událostech, rozhodně nebyla malá. To znamená, že nebylo jednoduché je naplnit a přitom se o Rogue Heroes mluví jako o jednom z největší letošních seriálových hitů. Zajímavé postavy, perfektní reálie a skvěle obsazené hlavní role. Vůdce smečky Connor Swindells (Sex Education) nemá chybu a postavu Jacka O'Connella (Skins) si nejde neužívat. Strašně mě baví fakt, že se opět podařilo spojit rockovou hudbu s historickou dobou. Přesně tohle fungovalo v prvních řadách Peaky Blinders a funguje to i tady, protože co jiného by mělo hrát když jedete pouští vyhodit do vzduchu neměcká letadla, než AC/DC? Hrdinství z toho přímo kape, ale není to takové to okázálé. Je to napínavé a až do konce nevíte, co se vlastně bude dít, protože smrt je nedílnou součástí této cesty. Tohle byla jizda a nemůžu se dočkat pokračování. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)
  • David Stirling (Connor Swindells) je na konci epizody zajat Němci, to se datuje k lednu roku 1943. Bohužel tank v německých jednotkách je americký MBT (Main battle tank). Tento fakt, vzhledem k využívání kořistní techniky během 2. světové války, můžeme ještě přehlédnout. O dost hůř se přehlíží samotný tank, tím je M60. Ten se začal vyvíjet až v polovině 50. let. První varianty se do služby dostaly až v roce 1959. (DavidSe)
  • Vedoucí britské špionáže v Egyptě Dudley Wrangel Clarke (Dominic West) se ve své první scéně objeví nalíčený a v ženském oblečení. Skutečný Dudley Wrangel Clarke byl v roce 1941 za nejasných okolností zatčen v Madridu také v ženských šatech. Po výslechu guvernérem Gibraltaru byl propuštěn a bylo mu dovoleno vrátit se do Káhiry. (Jirka_Šč)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama