Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během průzkumu ložisek ropy zmizí uprostřed bažin několik zaměstnanců velké naftařské společnosti. Vyšetřování se ujímá místní šerif, který musí čelit staré seminolské legendě, jež se probudila k životu. Man-Thing - přízrak, který se plíží močály a nemilosrdně spálí dotekem každého, kdo má jen trochu strach. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Lidi neblázněte, nečekal jsem, že se to bude líbit všem, ale tak špatný to zas taky neni aby to bylo v černých číslech. Šerif je sympaťák, všechno se odehrává v krásně temných porostech s uklidňujícím zeleným nádechem a hned na začátku je vcelku sympatická CENZORED se správně rostlou blondýnkou, takže za sebe říkám, že jsem spokojen páč jsem čekal něco mnohem horšího. Většina filmu spíš připomíná oddychově pojatou detektivku s mysteriózním nádechem - a že to monstrum není košer? A znáte Lovecrafta? Fanoušci Velikého Cthulhu nadšeně zaplesají, tím jsem si jist. Pro mě velmi slušný horůrek zřetelně laděný do 80. let a upřímně už jsem viděl mnohem horší slátaniny s mnohem vyšším hodnocením (viz třeba Elektra). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I přes velmi nízké hodnocení, které tento kousek na internetu má, se zde dá nalézt několik zajímavých okamžiků, které určitě stojí za zhlédnutí. Bohužel jich není zas až tolik, abych s tím podprůměrným procentuálním hodnocením nesouhlasil. U podobných filmů jenž se snaží opírat o nějaké legendy (ať už pravdivé či fiktivní) hodně záleží na vytvoření správné atmosféry, která diváky připoutá k obrazovce. Tady však na ní jaksi pozapomněli, protože až na pár záblesků jsem jí povětšinu času postrádal. Jisté náznaky tu sice byli, ale necítil jsem z toho onu pověstnou šťávu (napětí), při kterém by se mi měli ježit hrůzou chlupy. Přitom začátek vypadal docela slibně, jenže nepříliš zdařilý výběr hereckého osazenstva a slabé digitální efekty vzali za své. ()

Reklama

Smileface 

všechny recenze uživatele

Začátek byl spíše detektivní a tohle Man Thingovi sedělo: Zohavená těla, záhadný močál, malé město kde se téměř každý zná, bohatá těžařská společnost a skupinky velmi divných lidí. Bohužel ani ne od půlky filmu se vše smrsklo v pouhé chaotické bloudění po močálech a následné vyvražďování bloudících jedinců velmi kýčovitou a nudnou metodou. Nakonec to dopadlo jak jsme od první minutky odhadovali ovšem rozhodně nikdo nečekal tak stupidně udělané monstrum, to už je trošičku moc i na mě a hážu tento film tak kam patří, do močálu na hranici odpadu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hororově laděný dobrodružný snímek byl natočen na základě stejnojmenného komiksu vydavatelství Marvel, který je svým způsobem nemálo podobný obdobnému komiksovému seriálu, též již dávno zfilmovanému 'Swamp Thing', který v Česku vyšel pod názvem 'Bažináč'. Oba tvorové jsou si však charakterem zcela opační a v tom je právě jádro věci. Snímek vyznívá jako prostý ekohoror v zájmu ochrany přírody. Man -Thing je v podstatě tvor coby strážce přírody nemilosrdně napadající jakékoliv znečišťovatele. V tomto případě se jedná o problém těžby ropy a tomu bohdá nebude, aby tomu Man-Thing jen tak přihlížel. Počet napadení se tak neblaze zvyšuje. Ve spleti současných filmových komiksových hrdinů se jedná o zcela jiný žánrový kousek a to i co se týče navyšované popcornové zábavy. Vlastně se jedná o film, který jako kdyby vypadl z osmdesátých let. Příběh obsahuje klasickou dějovou šablonu, která se právě v této době nejvíce používala. A tak tu máme hlubokou džungli kdesi v mokřinách s něčím tajemným a setsakramentsky vražedným. Hororový nádech je znát, avšak děsuplná atmosféra se nijak zvlášť nebuduje. Snímek se zkrátka jen snaží držet daného komiksu. Vlivem rapidně nízkého rozpočtu si tvůrci moc vyskakovat ani nemohli, ale nedá se říct, že by se jim to nepovedlo. Daleko horší je fakt, že onen komiks v Česku ještě stále nevyšel a tak mnozí neví, o co se vlastně přesně jedná. Je to komiksový film, který se bohužel mine účinkem. Tím se tak stává jen obyčejným hororovým příběhem s nějakou vražednou 'potvorou' z džungle, která svým způsobem vlastně nemá čím překvapit. Komiksoví fanoušci daný komiks znající si však film užijí zcela jinak. https://cmro.travis-starnes.com/images/issues/man-thing/v1/001.jpg ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Dobrý film o jedné legendě v místních močálech, které narušuje firma prozkoumavající zde ložiska ropy. Místní šerif ("snad") byl nalezen mrtvý a další hrůzné oběti následují. Průměrný horor. [5/1O] Man Thing:trailer ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Když Teri (Rachael Taylor) po polibku od Kyleho (Matthew Le Nevez) nastoupí do auta, tak to má zavřené okýnko. V následujícím střihu se ale dívá z otevřeného okýnka. (Duoscop)
  • Během testovací projekce odešla polovina diváků ještě před koncem promítání. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama