Reklama

Reklama

Bývalý ranger Robert Scott (Val Kilmer) pracuje ako agent s najvyšším utajením pre rôzne vládne organizácie. Patrí k špičkovým odborníkom, a navyše je to muž, ktorý sa nepýta. Práve preto ho poveria úlohou vypátrať, kam zo svojej izby na univerzite zmizla dcéra amerického prezidenta, Laura. Podľa všetkého ju uniesli a Scott musí zistiť, kde bola ochranka, ako je do únosu zapletený Laurin priateľ, ako to bolo so schôdzkou s profesorom, ktorý je známy slabosťou pre atraktívne vysokoškoláčky, prečo sa vplyvný politik Stoddard odmieta na záchrannej akcii podieľať a prečo sa zastrelil agent, ktorý mal Lauru strážiť. Prípad musí vyriešiť do štyridsiatich ôsmich hodín. Podľa šéfa Bieleho domu Burch môže byť zmiznutie dievčaťa utajené iba do začiatku ďalšieho školského dňa. Hneď ako sa tlač dozvie o jej zmiznutí, bude jej fotka na všetkých titulných stránkach. Ak únoscovia pochopia, koho uniesli, okamžite sa dievčaťa zbavia. Skôr než Scott stačí odletieť do Dubaja, kam obchodníci prepravujú dievčatá určené pre arabský trh s bielym mäsom, objaví sa v správach reportáž, že z mora vytiahli telo Laury a profesora, s ktorým údajne mala ľúbostný pomer. Scotta a jeho kolegu Curtisa (Derek Luke) okamžite z prípadu odvolajú a vyšetrovanie ukončia. Pre Scotta je prípad uzavretý, Curtis však verí, že je dievča nažive. Podarí sa mu presvedčiť aj Scotta, a tak sa agent rozhodne v pátraní pokračovať. Ocitá sa v pavučine lží a cynickej zrady, ktoré sú súčasťou nebezpečného sprisahania. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

dopita 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se mohutně pátrá po zmizelej holce kterou asi v půlce filmu najdou mrtvou. Jenže pak titulní hrdina Scott (tradičně nesympatickej Val Kilmer) zjistí, že možná tak uplně mrtvá nebude. Takže na vlastní pěst pátrá dál a ... prostě nuda. Těžkopádně odvyprávěnej a rutinně zrežírovanej příběh postrádající fungující scénář, akci i napětí. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, pomalu bez atmosféry, nějaké větši akce a o kvalitní hudbě ani nemluvě. Val Kilmer solidní, což jsem nečekal a bylo to pro mě pozitivní překvapení. Ve filmu se ani moc člověk nedoví, od koho je TA dcera, člověk aby si to pomalu domyslel... Ale pravdou je, že onen pozorný divák se to doslechne skoro hned na začátku. Stupidní scénka s Kilmerem v doupěti, kde dupe únosce že jim jede nahlas telka... To mě dostalo :-D Ale docela to odsejpalo a v pozdních hodinách jsem ani neusnul. Ale víc než průměr to pro mě není. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, slušný potenciál, ovšem ve výsledku divně, otravně rozkouskovaný film (něco se děje, něco se posere, dup - jedeme dál, bez vysvětlení, bez zdržování, hned jsme někde jinde, něco se děje... a tak stále dokola). Val Kilmer se tváří pořád stejně a přes svižné tempo děje jsem usnula, ani jsem se příliš nebránila. Obvykle na mě tahle slabá chvilka přijde při reklamách, tentokrát mě však prostě vůbec nezajímal osud hrdinů příběhu. Probrala jsem se pár minut před koncem a usoudila, že jsem o nic až tak převratného nepřišla. 40% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom obyčajný thriller, ktorý nejak nenadchne ale ani nenaštve.Herci neboli moc výrazní, ale Kilmera mam celkom rad takže mi tam nevadil. Dej nebol veľmi prepracovaný, ale tiež nebol na zahodenie. Chýbali mi tam nejaké silnejšie scény a obraty deja. W.H. Macy nebol využitý, čo je asi trochu škoda. Čakal som trochu viac, ale na jedno pozretie určite áno. 58%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně syrové drama s několika vzrušivými momenty. Val Kilmer s ohledem na role posledních deseti let velmi solidní a David Mamet (především uznávaný dramatik a scénárista) znovu tak trochu tvůrcem, který ignoruje módní trendy. Jde si svou cestou a poodkrývá chladný pohled na svět tajných služeb a obchod s živým masem. A že je to komorní, nenápadné a nevýpravné? Tentokrát to vůbec nevadí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Obsazení herci museli projít vojenským výcvikem se zbraní. (ČSFD)

Reklama

Reklama