Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Walk the Line" sleduje počátky kariéry americké hudební legendy Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix). Cashova životní cesta je poznamenána nejen smrtí jeho bratra, ale také násilnickým otcem, který mu tuto tragickou událost klade za vinu. Raketový vzestup ke slávě, který mu zajistily hity jako "A Boy Named Sue" a "Ring of Fire," je lemován bojem s amfetaminy, barbituráty a alkoholem. Cashova finanční i citová nestabilita vedou k rozpadu jeho prvního manželství. V nešťastném mládí mu kýženou útěchu skýtají rozhlasové pořady June Carterové (Reese Witherspoonová), oslnivé dcery pocházející z rodiny Carterových, zakladatelů country hudby. Když se jejich cesty zkříží, Juneina oddanost a podpora se stanou nástrojem jeho spásy. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (837)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Silné 4*. Vlastně nebýt toho zakončení (rovina otec - syn) a asi i pocitu, že jsem to už někde viděl (to vážně v USA neexistuje jediná star, která neměla problémy s fetem a chlastem, nebo se o nich jen netočí filmy ?:), bylo by to na plný počet. Líbí se mi ''tyhle časy'' a stejně tak tehdejší způsob tvorby muziky - 80%. PS: Skoro se mi nechtělo věřit, že ta půvabná a talentovaná slečna, co zde chodila po lajně, je tatáž blbka, co se onehdá učila na právníka. Kdo ví, kdyby si vybírala o něco serióznější role, mohla mít těch plešounů třeba víc. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Z "Walk the line" mám silný zimomriavkový zážitok. Veľmi slušne natočený životopisný skvost... Čím to je, že drvivej väčšine "csfdkomentaristov" (rovnako aj mne) sa po vzhliadnutí filmu začnú páčit piesne Johnyho Casha aj keď pred tým neudávajú svoju orientáciu ku cuontry???? Cash ma svoju charizmu, tak ako celý tento film a tak ako Joaquin Phoenix, ktorý bol ako Johny Cash "uveriteľný". Podľa môjho názoru sa so svojou rolou popasoval bravúrne...výraz tváre a práca s mimickými svalmi..waaaaaaaw..niečo také sa len tak nevidí. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak tedy nevím… být fanouškem Johnnyho Cashe, podobně pojatá biografie mě dost rozladí. Jasně, nebyl jedinou celebritou, která ujížděla na drogách a alkoholu (to ani zdaleka ne), ale film vyznívá, jakoby Cash ani neměl přívětivější tvář (když pomineme, že uměl – pod vlivem drog – dobře zpívat). Během sto třiceti minut opustí manželku, několikrát se pohádá s přítelkyní, vůbec nevychází s otcem a do toho se láduje hrstmi prášků, které zapíjí vydatnými loky piva. Závěrečné procitnutí přichází vyloženě aby měl film happy end a silně pochybuji o podobné růžovosti reality. Jakožto nefanouškovi jeho muziky, potažmo osoby, mi to může být vcelku jedno, naopak bych měl ocenit pokus o otevřenější biografii, což je s výkonem Whitherspoonové vlastně to jediné, co stojí za vyzdvihnutí. Walk the Line není ani náhodou film špatný, je prostě příliš obyčejný, příliš akademický – tedy přesně takový, jako většina životopisných filmů o slavných osobnostech. Otázka zní „mohl by být lepší?“. Po pravdě - asi ne. Prodej Cashových desek po premiéře prudce stoupl, Oscaři byli dle zásluh rozdáni... nikomu by tedy nemělo vadit, že po tomto filmu za půl roku ani pes neštěkl. 70% Zajímavé komentáře: Silas, jojinecko, Nomád ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Absolútneho prekvapenia som sa dočkal hlavne z dvoch prostých dôvodov. Prvý je, že o amerických country spevákoch nemám ani páru, druhý, že muzikálové filmy mi nie vždy padnú do noty. A možno to bolo tak dobre. Perfektné, rytmické a pobavujúce neboli len Cashove songy odspievané Joaquinom, ale aj film samotný. Spolu s ďalším miniprekvapením - Reese, tvorili perfektne zohrané duo v piesňach, ale čo je pre film dôležitejšie aj v podaní a vžití sa so svojimi postavami. 90%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na poměrně úzkém fragmentu sledujeme počátek kariéry Johnnyho Cashe a okolnosti, které jeho lidskou i hudební osobnost formovaly - smrt bratra, nesnášenlivý otec, krach manželství, setkání se svou životní láskou. Roky jeho největší slávy měly teprve přijít. Trochu méně psychologie a více hudby a byla bych maximálně spokojená. V případě brilantní Reese Whiterpoon jsem byla. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (40)

  • Joaquin Phoenix se s Johnnym Cashem kupodivu poprvé potkal za okolností, které neměly s výsledným filmem vůbec nic společného: "John byl fanda Gladiátora, a protože máme společné známé, tak mě jednou pozval na večeři. Nejdřív jsem si myslel, že to bude nějaká veliká událost, kde bude u stolu sedět dvacet lidí a před sebou na stole budete mít hromadu různých vidliček, ale to ne. Bylo to u něj doma a bylo nás šest. Svým způsobem to člověka vyděsí ještě víc. Ale John a June byli tak přátelští, pohodoví a nesnobští, že jsem se za chvíli cítil jako doma. Po večeři byl takový ten přirozený přesun do obýváku, a jak tam tak sedím, John vzal kytaru a začal hrát. Třásly se mu ruce a já si říkal: 'Proč to dělá? To si myslí, že je jeho povinnost, aby lidi pořád bavil?' Jenže pak mi došlo, že tak se prostě cítil nejlíp. Bylo to jeho způsob, jak si s někým užít příjemnou chvilku. Jeho podoba přátelského pokecu." (NIRO)
  • 29milionový autobiografický snímek vydělal v severoamerických kinech během úvodního víkendu (18.–20. 11. 2005) 22,3 milionu amerických dolarů. Díky mnohým oceněním se po třech měsících promítání jeho tržby vyhouply přes 115 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama