Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokud jsou všichni hodní, upřímní, milí a starostliví nebo naopak zlí a zákeřní, tak jsem se i já ušklíbal nad tím, že takhle černobíle to snad ani není myšleno vážně. Ale jakmile zadá hlavní hrdina první důvody k sympatiím a Mandy Moore zazpívá na pódiu, nebylo pochyb, že se v tomhle najdu. Sladkobolná romance jak má být, včetně přestřeleného finálního patosu, ale i upřímných dráždidel slzných kanálků. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vyděračská limonáda bez vtipu a špetky invence, navíc - podle množství uhlazeného a sterilního náboženského balastu - snad natočené za peníze vybrané v amerických kostelech. KOUSEK DĚJE: jednu hvězdičku dávám za větu, která mě probudila z letargie, totiž, když se hrdina zeptá hrdinky: Kam ti ho mám dát? Jenomže klid, zas jsem upadla do nudy, chtěl vědět, kam jí má nalepit obtisk. A druhou půlku hvězdy dávám za neúmyslný pomník Tornádo Lou, když hlavní hrdina řekne o hlavní hrdince: Kvůli ní jsem jiný. Lepší. /22. 8. 2010/ ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Americká teen romance, nasiaknutá ázijskou sentimentálnosťou (zamilovaná dvojica, choroba, citové vydieranie), ktorá mi nesedí do amerických romancích, plných enthuziasmu a života. Od stretnutia dvojice a neskôr ich prepletených osudov veľmi ľahko odhadnuteľný priebeh deja, sem tam nejaké vsuvky zakrývajú predvídateľnosť. Školské divadelné predstavenie spolu s Mandy-ným spevom pre mňa najkrajší zážitok z filmu. Tento "pokus" o nešťastnú lásku 2 týnedžerov, ktorá chce a núti vytlačiť z diváka liter sĺz sa môže páčiť jedine "praštěným láskou", ktorí nevedia odlíšiť kvalitu od kvantity. Skrátka to nevedia predať. Nemám rada, keď jedna krajina napodobňuje druhú, pretože v tom je tá jedinečnosť, rozmanitosť a originalita rozličných kultúr, preto tak milujeme jednotlivé kinematografie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možný, že se mi takovej film bude líbit a to tak že dost? A to přesto, že mě vytáčely občasné náboženské kecy fotra lotra pastora a nějaké to moralizování? Zkrátka mě ústřední pár přesvědčil, že to myslí vážně. A to hlavně Mandy Moore, která mi v Honu za svobodou přišla nehezká, tady nasadila tak bezbrannej výraz, že ve mě vyvolávala ty správné ochranitelský pocity. Ovšem přiznávám, že na dojmu z filmu se hodně podepsalo to, že přítelkyně se ke mně při něm dost pěkně tulila :)) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V súčasnosti sa s filmami tohoto typu roztrhlo vrece, v podstate niekoľkokrát za rok vyjde niečo o rakovine a iných chorobách a mnohé z nich sú len tlačenkou na city. Ale tento film až taký nie je, nie je silený a v podstate v rámci svojho žánru „umierajúcich teenagerov” priekopnícky. Kresťanská vložka nebola na škodu, naopak, dávala nádej. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Soundtrack obsahuje mnoho písní skupiny Switchfoot, která byla svého času známá pouze v rodném San Diegu. Mandy Moore byla velkou fanynkou této skupiny a z velké části se podílela na účasti skupiny ve filmu. (HellFire)
  • Film natočili za 39 dní aj napriek faktu, že Mandy Moore mohla byť na natáčaní len 10 hodín. Bola totiž ešte neplnoletá. (ladko)

Reklama

Reklama