Reklama

Reklama

Včela na mušce

(seriál)
  • Velká Británie Man vs. Bee
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Roztržitý táta Trevor dostane na starost luxusní dům a snaží se vyzrát na zákeřnou včelu, co se pořád motá kolem. Komediální seriál, ve kterém jeden průšvih střídá druhý. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na seznam věcí, které jsem nikdy nechtěl vidět, ale bohužel jsem je viděl, přidávám: "Jak Rowan Atkinson rozmázne obličejem psí průjem." Tenhle seriál se nepovedl a já mám silný dojem, že to původně ani neměl být seriál, nýbrž film, při (po) jehož natáčení se ukázalo, že scénář nestojí za nic a že to je akorát sled více či méně povedených gagů, které sice na Mr. Beana odkazují, ale mají do něj stejně daleko jako první Johnny English. A tak se rozhodlo film rozsekat na krátké díly, ze kterých ta bezradnost teoreticky nebude tak trčet, a v nichž nakonec jedině Rowan Atkinson zachraňuje, co může. Opravdu, kdykoliv jsem se zasmál, bylo to díky němu a díky tomu, jak situaci zahrál - ne díky tomu, co to bylo za situaci. Škoda, škoda, škoda. On i my bychom si zasloužili něco lepšího. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu že pointa príbehu bola jasná asi každému hneď v úvode treba potvrdiť čo vo svojom komentári spomenul Jaro - Rowan Atkinson stále na to má. Komédia patria k jedného zo žánrov, ktorému holdujem najmenej ale pri jeho filmoch sa vždy pobavím dobre, aj keď niektoré pasáže boli nudnejšie a niektoré scénky trochu slabšie. Napriek tomu týmto seriálom Netflix veľmi príjemne prekvapil a spestril tieto horúce dni. ()

Reklama

departed 

všechny recenze uživatele

Pamatujete film Mousehunt či díl s mouchou z Breaking Bad? Tohle je ono, akorát míň vtipný, i přestože je tu k dispozici Mr Bean, což dokáže v určitých scénách fungovat, ale ne na celém formátu. Je to jen změť gagů rozdělených do devíti krátkých epizod namísto jednoho krátkýho filmu, protože v dnešní době binge-watchingu vám nikdo nebude koukat na film o chlapovi, který nahání po luxusním baráku zákeřnou včelu, z čehož právě moderní dům staví na 80% vtipů, protože všechno funguje na kódy a sensory. Jakože zábavná jednohubka, ale meh. Hodnoceno: 9 dílů ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Také toto alter ego Rowana Atkinsona - Trevor Bigley - je muž nešikovný do té míry, že pro své okolí představuje ztělesněnou pohromu. Nic a nikdo v jeho blízkosti není v bezpečí. Bohužel se právě ocitnul v luxusním domě plném extrémně drahých věcí. K nešikovnosti se navíc s věkem přidala i nezvladatelná neuróza přecházející až v agresi. A tady bych viděl krapet problém Man vs Bee, protože tenhle Atkinsonův ňouma nepůsobil narozdíl od jeho Mr. Beana roztomile, nýbrž minimálně místy zle a nesympaticky. Srandy jsem si s ním ale užil dost i tak a být to první film Rowana Atkinsona, tak z něj i tenhle šáhlej Trevor udělá hvězdu. Jo, on to vlastně film nebyl… Což je trochu zvláštní, protože z hlediska celkové stopáže to seriál nepřipomíná. Samotnýho by mě tenhle koncept nenapadl, ale věřím, že ta salámová metoda lépe odráží nastavení a časové možnosti současného diváka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jako celek je Včela na mušce velmi sympatickým sledem scének a skečů, během nichž se Trevor nejdříve uvězní v domě, aby se následně uvěznil na zahradě a kromě trápení s dcerou, domem a čmelákem se pak přidají třeba i trable se psem. Při sledování mi pak vůbec nepřišlo na mysl, že by celý ten složitý příběh měl být kratší, či snad vymyšlený jinak a lépe. Ne, já jsem se skutečně dobře pobavil (což je ostatně hlavní smysl díla), díky krátké stopáži to celé opravdu dobře a rychle utíká, jako celek to velmi dobře funguje a pointa tomu navíc dodává velmi sympatickou korunu. Na Včelu na mušce se tak kdykoliv rád podívám znovu, příznicvi Rowana Atkinsona pak také jistě nebudou zklamaní, ale tenhle miniseriál by vlastně mohl sednout všem. Více zde, ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Trevora (Rowan Atkinson) zavrú do cely číslo 9, čo odkazuje na deviatu časť, v ktorej sa to odohráva. (peetrejr)
  • Na konci epizody hraje píseň „Keep Moving“ od Jungle. (SONY_)
  • Interiér domu tvorili kulisy postavené v ateliéri, exteriér bol celý vytvorený počítačom. (m.a.t.o.)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama