Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Green je profesionální gambler, který by nenechal vyhrát ani svou vlastní babičku. Jeho ruce už mu vydělaly slušné jmění, ale když se pustí do hry s mafiánským kápem Machou, začne mu docházet, že tohle by mohla být jeho poslední výhra, tím spíš, že se tak nějak očekává, že ze slušnosti prohraje. Věci se ale trochu zvrtnou a i když se Jackovi podaří utéct, má teď dost velký problém. Macha se nenechá jen tak "vojebat" a vypíše na Jackovu hlavu velkou odměnu. Las Vegas je městem hříchu a z téhle akcičky kouká pozinkované futro. Ještě že má Jack pár triumfů v rukávu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

petero 

všechny recenze uživatele

Tých 5 hviezdičiek je pre Guya Ritchieho a jeho pútavý precízny vyzuálny štýl jeho najnovšieho dielka. To čo bolo v jeho predchádzajúcich gangsterkách najlepšie nájdeme samozrejme aj tu, mafiánske postavičky vychcané i dementné, nešťasné náhody a hlavne jeho kamerové hrátky. Revolverom však vsúpil do vôd filmových thrillerov, ktoré slušne uviedol do povedomia David Fincher svojím štvrtým spektáklom. Možno som to celé do detailu úplne nepochopil, ale treba to? Napriek tomu táto Ritchieho gangsterka bola pre mňa z jeho skvelej trojky najpútavejšia. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ritchie natočil další mafiánku, jenže v jiném stylu než byly natočeny dřívější úspěšné a to se celkově ukázalo na hodnocení. Osobně jsem ocenil psychologickou linku příběhu, ale bohužel vyprávění ke konci slábne a chybí správný tah na branku. Klady: hudba, prostříhané scény, šachy, střelec Strong, tichý Statham, nas**ný Liotta. Ještě za slabé 4 hvězdy, šach mat! ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Revolver je typicky Ritchiovsky formálne precízne štýlová jazda k jednej výbornej, (ale nie nečakanej) pointe a hromade veľkých a menších otazníkov, ktorých zodpovedanie IMHO nezaručuje ani druhá projekcia. Mne osobne sa síce toto experimentovanie celkom pozdáva a pri niektorých scénach som chrochtal blahom (Sorterova čistka), ale výsledný pocit je mierne hokejový, s podozrením že toho už bolo trochu veľa. Uvidíme na druhý krát. Ale vyzerá to dobre... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli nechcete hrát každý na jiné šachovnici, je základním pravidlem pro sledování Revolveru přistoupit k dosavadní autorově tvorbě v duchu jedné z písní jeho exmanželky (Like a Virgin), ale i tak nemá člověk vyhráno, neboť Guy si pro své obecenstvo připravil v druhé polovině snímku decentní pseudoartovou zácpu spojenou s neonovou masáží ega - nutno zdůraznit, že především vlastního. Buď budete necelé dvě hodiny sedět na záchodě a nevyjde z vás zhola nic a nebo si dáte decku ricinového oleje v podobě psychoanalýzy, anime, Měsíčního svitu od Ludviga Van a kamerových hrátek a najednou je to s úlevou venku! A berte to tak, že v případě zácpy, má hovno vždycky větší cenu než nic.. Potěšil jak Statham, který se poprvé alespoň snaží hrát, že hraje, tak i citlivý assassin Sorter Strong, ale hysterický král solária Liotta - to bylo proboha co? Píchá snad starou svého plastického chirurga a on mu na to před posledním přežehlením obličeje přišel..? ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Najväčšou chybou je očakávať od tohto filmu ďalšiu Ritchieho variáciu na svoje predošlé hity -> Zbal prachy a vypadni + Snatch. Okrem niektorých kamerových hrátok tu už nič nepripomína jeho štýl. Čierny humor ako i cynizmus sa tu takmer nevyskytuje, akčné scény sú na tom identicky a odľahčená zábava bola nahradená plnou vážnosťou a niečím, čo možno nazvať "neistou sofistikovanosťou s nádychom mystéria". Podľa toho, aký postoj k tejto sofistikovaonsti po zhliadnutí zaujmete, budete aj Revolver celkovo považovať formálne síce za výborný, ale po stráke príbehu úplne nezvládnutý film -> nafúknutú bublinu bez obsahu. Alebo práve naopak -> viac ako pútavý obal budete unesení s viavrstvového príbehu, ktorý v sebe skrýva množstvo odkazov a rôznych vysvetlení, možnými kombinácimi ako i twist pointami radiaci sa k najznámejších klasikám podobného razenia za posledné desaťročie. Priznávam, že ja osobne po prvom pozretí ešte nemám jasno i keď samoúčelné hrátky (animovaná vsuvka v štýle Kill Bill) a premrštená stopáž (aj vďaka vnútorným monológom s repetetívnosťou jeho obsahu) je imho slabinou už teraz. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Film sa natáčal predovšetkým v Londýne, ale filmári navštívili aj britský ostrov Man. (MikaelSVK)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Ďalší job pre Kuriéra

Ďalší job pre Kuriéra

10.09.2005

Jason Statham, na ktorého charizme a coolovosti z veľkej časti stojí akčná pecka Kuriér (a ktoré sú zároveň jediným dôvodom, prečo si pozrieť pokračovanie), si v akčnom thrilleri CRANK zahrá… (více)

Reklama

Reklama