Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Hokejoví srdcaři si zaručeně přijdou na své, leč naivita a typické americké klišé z tohoto filmu stříká snad na všechny světový strany. Russell jako šerif-útočník, Grimes jako nejlepší střelec (a to doslova), tvrďák Durand nebo předčasně ejakulující Northcott, ti a všichni ostatní jsou sice sakra sympaťáci, ale když se nad tím člověk opravdu zamyslí, zjistí, že to prostě nestačí. Ani závěrečný zápas nebyl po technické stránce nikterak precizně přednesen. I když jedna věc se filmařům nechat musí, výsledek zápasu mě malinko překvapil. Slabší 4* ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděné, stokrát slyšené a stokrát přečtené. Lůzři z amerického maloměsta někde pokud možno co nejdále od civilizace vs. nějací mediálně známí profíci. Teď tu jde o partičku nadšenců z aljašské domácké hokejové scény, co si to rozdají s hvězdami z New York Rangers(bez Jágra, ten tou dobou řádil v Pittsburgu). Dobří herci, dobrá režie, scénář zamrzlý na půli cesty a technicky někde na bodu mrazu. 60% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se už před zhlédnutím odvážíte vyložit kompletní děj a šance na zmýlení je minimální. Přesto film zhltnete a po skončení se budete cítit téměř uspokojeni. To je film Mystery, Aljaška. Film, kde se hokejoví nadšenci střetnou s profesionály. A protože se jedná o film, tak film patřičným filmovým způsobem i skončí. Nicméně vše je více než pěkně zahrané, takže na druhou stranu proč ne. Takže asi tak. 3* ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě roztomilý klišovitý snímek se sympatickým osazenstvem a scénářem ždímajícím zaběhnutá klišé (maloměsto, outsider, sport, utkání, "vítězství", happy end...) a přidávajícím vcelku typický humor, takže dohromady to tak hezky pasuje, že vám je vlastně úplně u análního otvoru, že je to zbytečně dlouhé a že jste to už ve své podstatě viděli v desítkách jiných filmů. Protože tohle je náš rybník! [shlédnuto v TV] ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový film, který je plný napětí, rychlosti, skvělého střihu, velice dobrým hereckým obsazením, ale také příběhem, který se společně s hokejovými zápasy prolíná. Velice originální nápad, který je dobře zpracován a jako celek působí velmi dobře. Závěr nás překvapí, a to protože bude nečekaný ale zároveň velice zdařilý. 80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy John Biebe (Russell Crowe) vysvětluje v kabině na bramborách taktiku, zmiňuje úlohu bránícího levého křídla. Tuto taktiku vymyslel Vladimír Kostka a začal ji praktikovat během trénování československého národního týmu. Tato nová role levého křídla nám přinesla i zlatou medaili na MS 1972 a započala hokejovou revoluci. Na Kostku navázal Scotty Bowman v 90. letech v Detroitu, s nímž vyhrál třikrát Stanley Cup a stal se z toho celosvětový hokejový trend. (3T)
  • Tvůrci se při vymýšlení jednotlivých postav z týmu městečka Mystery nechali inspirovat řadou skutečných, převážně kanadských hokejových mistrů. (Olík)
  • Russell Crowe (John Biebe) v rámci přípravy na film v roce 1998 trénoval i s hokejovými legendami Jaromírem Jágrem a Ronem Francisem. Od té doby v NHL fandí týmu Pittsburgh Penguins. (McMurphy)

Reklama

Reklama