Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V roku 2004 ešte každý trailer na mysteriózny film vzbudzoval veľké očakávania, od sľubného námetu (ten tu je), cez napätie až po šokujúcu pointu (tie tú nie sú). Nie je náhoda, že ak sa mysteriózna zápletka končí racionálnym rozuzlením, skoro vždy je to sklamanie. To sa stalo aj teraz a neurobí s tým nič ani Moorka, ktorá sa snaží udržať celý tento zmätok v intenciách príčetnosti, čo sa jej aspoň do určitej miery podarilo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nakonec ty 4 slabé, fakt slabé hvězdy dám, protože podzim. Ne, ono to má atmosféru a drží si ji celý film, jen ten příběh je prostě až moc jednoduchý nakonec, což je fakt škoda, šlo si s tím pohrát daleko, daleko víc (i když zas ten „vyhazov“ v závěru mne pobavil - „potřebuji víc času“). Do cca 40. minuty to šlape skvěle, úvodní premisa je dost napínavá, ale pak je z toho jen běhání sem a tam, a i když zhruba v hodině filmu dojde k zajímavým dvěma zvratům, pořád je to prostě málo. Škoda, že mnoho linií není dořečeno (jaký vlastně měla vztah k manželovi? Fakt je jí nakonec ukradený, hlavně že... to bych spoileroval, každopádně její motivace mi přijde, jako že chlapi jsou vlastně zbyteční. A co kurnik linie policistky? Chci vědět, jestli třeba něco někdy... A tam ti... zlí... nešlo by o nich naznačit víc, prosím?). Mimochodem, ten její syn mi připomínal mého syna Štěpána, i s tou zelenou košilí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Strašné, radšej ani nebudem spomínať skutočný žáner ZLODEJOV PAMÄTE, inak by som vás pripravil o prekvapenie. Film má dobrý scenár, ale vyložene mátožnú, typicky "americky blbú" réžiu rutinéra Rubena (DOBRÝ SYNČEK). Situáciu nedokáže zachrániť ani snaživá Julianne Mooreová (Anthony Edwards ako jej manžel a jej psychiater Gary Sinise sú len skutočne podpornými postavičkami). Vyloženým omylom je Linus Roache (RIDDICK: KRONIKY TEMNA) ako titulný gauner (celý celý čas mlčky postáva na scéne a "je hrozne strašidelný"). Ruky preč. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Zloději paměti se dají rozdělit na dvě zhruba stejné poloviny. V první polovině je divákovi nabídnut zajímavý příběh s dobrou zápletkou. Ovšem způsob, jakým je to podáváno, je poněkoud podivný. Naprostá sterilita, kde režie ničím nevzniká a sráží tak divácký zážitek. V druhé polovině pak nastává zlom. Děj se zvrhává do naprosté magořiny, na scénu vyběhnou mimozemšťané a celé to rezignuje na jakoukoliv logiku. Ale všechno má své klady. Dočkáme se konečně několika solidních lekaček a alespoň nějakého hororového nádechu. Celkově jde ale o promrhaný potenciál, který zaručuje vskutku zajímavý námět. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Téma, které mě zaujalo mělo dobrý příběh. Ovšem trochu se mi nelíbilo až moc toho scifi... kdyby raději trochu přidali na tajnosti než na té scifi možná by se mi to llíbilo na pět hvězdiček. No a ještě mi to trochu kazí Dominic West. To co předvedl na mě nepůsobilo až tak moc "přrozeně". Aspoň ne jako Julianne Moore. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Díky úspěchu filmu bylo jeho mateřské studio Sony prvním, které v roce 2004 překročilo výdělek jedné miliardy. Studio zaznamenalo tuto sumu už třetí rok po sobě. (imro)
  • V scéne kde Ash (Dominic West) rozbije obrovské okno, aby sa dostal zo svojho domu na Long Islande, je v ráme hore zaseknutý prasknutý kus skla. Keď však prejde s Telly (Julianne Moore) cez okno, v zábere zvonku už nie je ani stopa po skle. (Arsenal83)

Reklama

Reklama