Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Slarque 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu to bylo opravdu zajímavé. Pak scénáristé vyložili karty na stůl a já se začal bavit. Ano, i po letech sledování Akt X mohu s klidným svědomím prohlásit, že větší fantasmagorii jsem dlouho neviděl. Čekal jsem, jestli přijdou dřív Muži v černém nebo agent Krycek. Taková fraška, a to to na začátku vypadalo na psychologické drama. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je plný příslibů - neboť zápletka diváka lanaří a vyzývavě si hraje na tajemno až mysteriózno ... ale znenadání ji to s ním nějak přestane bavit - jakoby právě zjistila, že takový průměrný divák není ani zdaleka ten pravý a jediný, kvůli kterému by se měla jakkoli namáhat. Znechuceně se oklepe, z rukávu vysype na jednu hromadu všechna uschovaná esa - a efekt je naprosto stejný, jakoby (ne)milému divákovi převelice neomaleně dala košem a poslala ho do háje zeleného ... případně na jiná, nevábně vyhlížející a zavánějící místa. Patřičně otráveně ho dostrká do finále, s úlevou za ním zabouchne dveře - a výsledkem jsou poněkud nedomrlé 2* ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je ten přechod z "psychologického dramatu" do sci-fi trošku více konzistentní, ovšem je pravda, že režie je docela impotentní (zvláště ony retrospektivy mohly být více zajímavěji natočené.) Jinak mě překvapilo, že jsem se i párkrát hodně lekl, což jsem nečekal. Hodnocení má tak "náběh" na 70% :-) ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem filmu je spolehlivý výkon Julianne Moore. Vše ostatní je jen hodně špatný scénář, který sice zřídka obsahuje slušné momenty, ale ty ztroskotávají na neschopnosti tvůrce vtělit jim poutavou podobu, to se týká i vizuální stránky s amatérsky roztřesenou kamerou a houpavým obrazem, který (autor promine) je jen velmi těžko tvůrčím záměrem. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prodloužená verze jednoho z dílů Akt X?Myslím si že ne,Akta X mezi sebou totiž snad ani tak hloupou epizodu neměli.Úplný začátek filmu sice naznačuje zajímavý a potemnělý směr,ovšem již po pár minutkách autoři z onoho směru přehodili vyhýbku,veškerá atmosféra a onen zajímavý námět během chvíle zmizí a místo neobvyklého a temného thrilleru přijde všehoschopný kříženec,kde každou minutou přibývá blábol na blábol,pointa je pak "neuvěřitelná" sama o sobě!Navíc i ústřední herecká dvojice je prachmizerná a nevýrazná,takže ve výsledku jsou pro mě Zloději paměti,stejně jak již zde někdo pronesl,spíš zloději času. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Jeden z agentů NSA se jmenuje Al Petalis. Petalis je latinský výraz pro okvětní lístek. Okvětní lístky růží jsou tradičně symbolem lásky a oddanosti a mohou být také symbolem mateřství – dvou hlavních témat filmu. (veronikajel)
  • Postava Julianne Moore se zastaví před zdí, která je plná graffiti. Mezi nimi je i logo Revolution Studios, producenta filmu. (Elisebah)

Reklama

Reklama