Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Telly Paretta (Julliane Moore) se stále, i přes veškerou péči svého manžela i psychiatra Dr. Munceho (Gary Sinise) nemůže vyrovnat se ztrátou svého 9letého syna Sama. Po několika měsících se ale dozvídá šokující informaci - nikdy syna neměla, vše je jen iluzí její choré mysli. I videokazety, fotografie - vše dosvědčuje, že oba mají pravdu. Ale Telly je přesvědčena o tom, že syna opravdu měla - a na svoji stranu získává bývalého hokejového hráče Ashe (Dominic West), který podobně přišel o svoji dceru. Společně se - navzdory okolí, policii i FBI - vydávají celou záhadu objasnit... První polovina filmu je brilantní. Fakt mi běhal mráz po zádech, když jsem si představil tu bezmoc, kterou musela Telly - v podání Julliane Moore zažívat. Zvlášť když najde prázdné fotografie a videokazety, brrr. Jenže pak se všechno nějak zvrtlo, a ze skvělého psychologického thrilleru se stal pouhý sci-fi akčňák, a veškeré tajemno se vytratilo. A samotný závěr filmu už je snad úplný výsměch... Škoda škoda ... pokud mohu doporučit, po polovině filmu (zhruba kdy na scénu vejde policie) to klidně vypněte, a zbytek si domyslete - určitě to nebude horší než samotný film... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si přečetl komentáře a musím nesouhlasit. Tenhle thriller není tak špatný. Dokonce je nadprůměrný a dá se zkousnout i ten přechod mezi žánry. Co filmu sráží vaz je až samotný závěr. Je tu jistá paralela s výkonem Julianne Moore, která je první hodinku skvělá. Od vstupu do hangáru to jde s ní, a tudíž i s filmem, z kopce. On vlastně film má bez titulků nějakých 78 minut a z toho 70 minut je Julianne na plátně. Obrovská škoda, že neutáhla ten závěr. Jinak excelentní výkon. Na DVD je alternativní konec, který je určitě lepší než ten finální, ale základní myšlenka v něm zůstává stejná, takže bohužel. Celkově je to nadprůměrný thriller s výbornou Julianne Moore, který diváka dokáže vtáhnout do děje, párkrát jej pořádně vylekat a na závěr bohužel zklamat. [září 2005] ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

Zloději paměti se dají rozdělit na dvě zhruba stejné poloviny. V první polovině je divákovi nabídnut zajímavý příběh s dobrou zápletkou. Ovšem způsob, jakým je to podáváno, je poněkoud podivný. Naprostá sterilita, kde režie ničím nevzniká a sráží tak divácký zážitek. V druhé polovině pak nastává zlom. Děj se zvrhává do naprosté magořiny, na scénu vyběhnou mimozemšťané a celé to rezignuje na jakoukoliv logiku. Ale všechno má své klady. Dočkáme se konečně několika solidních lekaček a alespoň nějakého hororového nádechu. Celkově jde ale o promrhaný potenciál, který zaručuje vskutku zajímavý námět. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Od začátku skvěle budovaná atmosféra zejména za pomocí tajemné hudby tak trochu ve stylu X-Files, které mi i celý snímek připomínal. FIlm táhne zajímavý scénář, který v závěru trochu zklame a rozuzlení působí lehce naivně, ale mystery atmosféra a dychtění diváka po rozuzlení je patrno po celou stopáž. Původně jsem čekal špionážní thriller, ale dostal jsem trochu něco jiného. A já překvapení rád, obzvláště pokud jsou takto příjemná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

začátek je slibnej.vše je pěkně zamotaný, nevím, jestli mám věřit tomu co vidím nebo tomu co slyším. Telly je podezřívána z paramnézie, ale my začínáme vědět svoje. po setkání s hokejistou Ashem a federálama, to vypadá zajímavě a tajemně. pak přichází teorie o ufo a agent s ultra utajením zmizí i se střechou. pátrání za tichého souhlasu ,,všech" občas zavání trapností. pak se dozvíme co že je vlastně předmětem výzkumu, provede se pár zbytečných (počítačových) efektů a je tu happy end. tenhle film vůbec nemusel být špatnej. je v něm od všeho kousek a nakonec z toho nevznikl ani pořádnej thriller ani sci-fi. a to je škoda hlavně kvůli sympatickému výkonu J.Moore. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Chátrajúci motel, v ktorom bývajú Ash (Dominic West) a Telly (Julianne Moore), má na záberoch v noci a osvetlené predajné automaty na oboch stranách vchodu. Ráno, keď sa motel natáča z vtáčej perspektívy, tam nie sú žiadne automaty. (Arsenal83)
  • Keď detektívka Popeová (Alfre Woodard) príde domov na Long Island, na prednej časti svojho neoznačeného auta má modré blikajúce svetlo. NYPD ale nepoužíva modré, iba červené svetlá. (Arsenal83)
  • Za scénářem stál Gerald Di Pego, který napsal například Policajtku (2001) a Instinkt (1999) a věnoval se převážně televizním projektům. (imro)

Reklama

Reklama