Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na paranoidní thriller byly karty rozdány dobře a asi tak do poloviny film naplňoval to, co jsem od něj očekával. Jenže pak přišel sci-fi zlom a šlo to trochu do kytek. Rubenovi a spol. se nejspíš nechtělo vymýšlet nějaké složitější vysvětlení a tak vzali to nejjednodušší, co bylo po ruce. Tím se ze zajímavě vyvíjejícho psychologického thrilleru stalo obyčejné béčko, ale přesto to jakž takž ubíhalo a prostoru pro nudu tu bylo minimálně. Samotnou motivací toho všeho to sice tvůrci zase trochu zazdili, ale vzhledem k druhé polovině mi to zase tolik žíly netrhalo. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $67,133,509Tržby Celosvetovo $117,592,831║ Utopená pointa v mišmaše, absolútne nezvládnutý projekt, kde z príchodom záveru príde konečná úľava po pretrpených minútach. Film pre tých čo radi trpia nesúrodosťou deju, čo sa chce tváriť ako veľké posolstvo. /15%/ ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Ohromná škoda, zkazit takhle výborný námět se nevidí tak často. Ze začátku to vypadá na zajímavý thriller se všemi filmařskými kvalitami, ovšem potom se scénáristé museli asi naprosto zbláznit... A přitom to byl tak nadějný snímek... Bohužel ta trapně magoristická druhá polovina opravdu naprosto všechno zazdila. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Téma, které mě zaujalo mělo dobrý příběh. Ovšem trochu se mi nelíbilo až moc toho scifi... kdyby raději trochu přidali na tajnosti než na té scifi možná by se mi to llíbilo na pět hvězdiček. No a ještě mi to trochu kazí Dominic West. To co předvedl na mě nepůsobilo až tak moc "přrozeně". Aspoň ne jako Julianne Moore. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +od začátku dobře vybudovaná atmosféra, přesvědčivá Julianne Moore -ke konci je děj překombinovanej a trošičku ztrácí páru/// Původně jsem si říkal, že Zloděje paměti vynechám. Nakonec jsem se na to stejně začal dívat a překvapivě mě děj do sebe hned vtáhnul. Rozhodně je to zajímavý film s hodně chytlavou atmosférou a dobrou myšlenkou. Bohužel výsledná pravda kterou se naše hrdinka dozvý je trošku na hranici sci-fi. A ač je film krátký, působil na mě ke konci protahovaným dojmem. Vlastně ani nevím kde jsem tento pocit vzal. Prostě dokuď jsem nevěděl která bije, sledoval jsem film a napětím ani nedýchal. Potom už to takový wow nebylo a měl jsem trošku problém tomu konci uvěřil. Přesto dobrý film, který nenudí./// Celkem 74%/// ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • V scéne kde Ash (Dominic West) rozbije obrovské okno, aby sa dostal zo svojho domu na Long Islande, je v ráme hore zaseknutý prasknutý kus skla. Keď však prejde s Telly (Julianne Moore) cez okno, v zábere zvonku už nie je ani stopa po skle. (Arsenal83)
  • Díky úspěchu filmu bylo jeho mateřské studio Sony prvním, které v roce 2004 překročilo výdělek jedné miliardy. Studio zaznamenalo tuto sumu už třetí rok po sobě. (imro)

Reklama

Reklama