Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Krutý film z prostředí skinheadů. Mlátičky s japonci nakonec přejdou v mlátičky mezi sebou. Konec filmu je vůbec ironický. Docela se mi to i líbilo, ale děj nebyl tak hutný. Kdybych to měl srovnat s Kultem hákového kříže, je to pro mně jasný propadák. Navíc mi tam vadila i docela slabá hudební kulisa. Naopak musím vyzvednou Russella Crowa za bezchybné ztvárnění nacistického šílence. Takže pokud už se chcete poučit o holých lebkách, je pro mně Kult hákového kříže takový více říkající. Díky Hendovi dávám 65% jinak by to bylo míň. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Romper Stomper je hodně drsnej film, ale někdy mi přišlo že to trošku postrádá nějakej silnější příběh nebo aspoň nějakou jinou zápletku než je řezání čongů, ale jelikož celej film je v podstatě jenom o drsnejch bitkách se super muzikou a je jen málo momentů kdy se něco podobnýho neděje, takže i ten příběh se dá oželet A ještě k tomu se zase ve skvělým světle předved Russell Crowe, kterej si roli skina opravdu vychutnal a doved jí k dokonalosti, ale přece jenom na plnej počet to nebude ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

13 let staré australské drama o skupině brutálních vymašťenců, pro které je Mein Kampf víc než Biblí. Příjemné jako chůze po skleněných střepech, věrohodě zahrané a někdy doslova citující o pár řádů vyspělejší Mechanický pomeranč. V rámci zvoleného tématu podle mne mnohem lepší počin než oslavovanější Kult hákového kříže. 80% Zajímavé komentáře: POMO, petero, *pergel* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Crowe ešte ako náckovské ucho budujúce si svoju povesť a nebrániaci sa ísť až za hranice únosnosti. Jeden z tých lepších filmov s touto tématikou. Síce sa to celý čas rýpe v bahne, ale Russellovi úloha poriadne sadla. Aj spätne si spomínam na silný pocit, ktorý som z filmu mal. Taká trochu low budget záležitosť, tentoraz bez výrazného morálneho posolstva aký mal napríklad Kult hákového kríža. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Hlavním motivem tohoto filmu je násilí. Zatímco Mechanický pomeranč ukrýval ta nejbolestivější témata pod slupkou silné stylizace, Romper stoper se snaží být věrný realitě (nebo tomu, co za realitu považujeme To se mu daří. Zajímavá je rozhodně účast „předgladiátorského“ Russela Crowea. Nedá se však říci, že by jeho výkon nějak vyčníval mezi těmi ostatními. Všechny postavy jsou obsazeny spíš jako výrazné typy, než kvůli vynikajícímu herectví (čímž netvrdím že hrají špatně). Na jednu stranu mi to přijde jako chyba, jelikož postavy se nikam moc nevyvíjejí. Působí jako by vypadly z nějaké brožury o tom, jak vypadá „typický skinhead“. Jsou zaseklé ve svých vžitých představách o „lepším světě“. Na druhou stranu je tato názorová zkostnatělost některých problematických skupin to nejdůležitější, co se v Romper stoper řeší. A proto stojí za to natáčet podobné filmy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)
  • Film byl odmítnut městskou radou v Glasgow. (Lajty)
  • Podle webu premiere.com je film jedním z 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (ČSFD)

Reklama

Reklama