Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutně geniální o hodně brutálnější než Kult Hákového Kříže! Tohle téma mě nějak začalo bavit ale čekal jsem víc fightu ale byl tam jeden fakt suprovej! Prostě to bylo psychycky užasně natočený drama o náckach proti japončíkum...konec jsem trošku sice čekal ale i tak geniální Russell Crowe kterej mi trochu jeho rolí připomínal Nortna z American History X... ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Skinhead sa bude furt chovať ako debil, aj keď sa skrýva za "vyššie plány, rasovej očisty"! Film realisticky zachýtáva rasovú neznášanlivosť medzi "šikmo/okými" a skupiny domácich austrálskych skínov, ktorí sa zároveň búria voči systému. Výber hercov veľmi oceňujem hlavne Russel Crowe(ktorý ma presvedčil, že zahrá čokoľvek ) a nebohý Daniel Pollock, ktorí sa postáv ujali absolútne presvedčivo. Pre mňa najlepšie natočený film pojednávajúci o spomínanej problematike. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Brutální, provokativní, realistické. Dokonalá ukázka tématiky neonacismu, jeho závažnosti, moci a následků. Jak na její vlastní stoupence, "nečisté" rasy, tak na okolí a lidi v něm. Bez všemožných příkras, klišé a happyendů tento film ukazuje, čeho všeho jsou lidé schopni, pokud až fanaticky věří v to, že jejich ideologie, názory a postoje jsou správné. Russell Crowe je jako neonacistický zmrd Hando maximálně (ne)uvěřitelný, realistický a mrazivý. Ten násilnický, agresivní a potetovaný maník s nenávistným pohledem je nehorázně odporný bastard, kterého můžete nenávidět, bude Vás znechucovat a šokovat, a přesto zároveň v podání excelujícího a charizmatického Russella jistým způsobem přitahovat, a možná i fascinovat. Kdyby se setkali Hando a Derek Vinyard, zajímalo by mě, jaký postoj by k sobě tito dva, pro mě asi nejdokonaleji ztvárnění filmoví extrémisté, zaujali... "This is NOT YOUR COUNTRY!" ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám problém, proto berte 3* jako neutrální hodnocení. Jsem zvyklý na to, že v různých snímcích sleduji počínání a osudy různých vyvrhelů a antihrdinů, ale zatím nikdy jsem nečelil něčemu takovému, co nabízí „Romper Stomper“. Identifikovat se s bandou skinheadů žijících ve jménu rasismu a „očištění “ světa - brrr. To opravdu nejde. Ale přes to všechno, jedna věc se najde – pozitivně na mě působil styl jejich života ve smyslu(!!!) absolutní svobody a nesvázanosti pravidly. Jinak jde o o špinavou procházku světem ubohých ztroskotanců, kteří si mnohdy vybrali svůj osud sami, a proto je ani nejde litovat. Vážně těžce se nacházejí pozitiva - možná přece jen nějaký závan naděje na konci filmu. Ale jedno se „Romper Stomper“ upřít nedá – tenhle film má své místo v našem světě a je moc dobře, že ho někdo natočil. Jen je otázka, jestli je takhle silná výpověď vůbec stravitelná. Proto ani nevím, komu „Romper Stomper“ doporučit – prostě ho zkuste, padněte s jeho hrdiny na dno a vyhrabejte se zase zpátky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Romper Stomper je hodně drsnej film, ale někdy mi přišlo že to trošku postrádá nějakej silnější příběh nebo aspoň nějakou jinou zápletku než je řezání čongů, ale jelikož celej film je v podstatě jenom o drsnejch bitkách se super muzikou a je jen málo momentů kdy se něco podobnýho neděje, takže i ten příběh se dá oželet A ještě k tomu se zase ve skvělým světle předved Russell Crowe, kterej si roli skina opravdu vychutnal a doved jí k dokonalosti, ale přece jenom na plnej počet to nebude ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Pollock, který hrál Daveyho, si krátce po natočení filmu vzal život. (Kulmon)
  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)
  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno