Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

HAL 

všechny recenze uživatele

Příběh a milostná odbočka nejsou ve filmu až tak důležité, jako ukázání řádění skinheadů v australském Melbourne. Russel Crowe je v roli Handa, vůdce skinů a fanatického stoupence Hitlera opravdu skvělý a od prvního okamžiku budete chtít aby tahle svině dopadla co nejhůř. Pseudodokumentární kamera pak velmi napomáhá dotvořit atmosféru filmu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutně geniální o hodně brutálnější než Kult Hákového Kříže! Tohle téma mě nějak začalo bavit ale čekal jsem víc fightu ale byl tam jeden fakt suprovej! Prostě to bylo psychycky užasně natočený drama o náckach proti japončíkum...konec jsem trošku sice čekal ale i tak geniální Russell Crowe kterej mi trochu jeho rolí připomínal Nortna z American History X... ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro me obrovskym zklamanim. Tesil jsem se, ze se dozvim neco o australskych skins a jejich zivotu a pohnutkach ale misto toho se mi dostalo par trapnych rvacek s "rakosniky" a nicnerikajicich plku blbecku, kteri se nijak nelisi od normalnich zlodeju a jinak neprizbusobivych spolecenskych vyvrhelu... Vse navic v opravdu hnusnem blede modrem nadechu,, kamera je nezavisle hnusna az na uplne posledni zaber zasahujici do titulku... S Kultem hakoveho krize je opravdu velmi ale velmi opovazlive tento filmecek, na kterem neni zajimavy ani Crowe, srovnavat.. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Snímek Romper Stomper není hodnocen úplně výborně a i na csfd je málo uživatelů, kteří se odhodlali k plnému hodnocení. Přesto se o něm hodně mluví. Důvodem je zobrazované násilí, kontroverzní téma a první větší role pro Russela Crowa, co včechny bije. On je zřejmě i důležitý z toho důvodu, že inspiroval i mnoho dalších snímků. Mé osobní pocity s filmu jsou spíše pozitivní. Hodinka a půl uteče mrknutím oka, ovšem za téměř stejnou dobu odezněl i dopad tohoto filmmu na můj hladový mozek. A přitom nemůžu říci jediné negativum, či vypíchnout jednu jedinou špatnou věc. Myslím, že důvod je ten, že jsem pár snímků právě touto australskou drsňárnou inspirovaných viděl dříve než Rompera. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Snad ani začátečnickým neduhem nelze omluvit fakt, že vzít kameru, a na hodinu a půl se vydat mezi skinheady, nestačí. Přesně takhle působí režisérův postoj k filmu, jako obyčejné pozérství, které má mnohem menší význam, než si ve své základní myšlence slibuje. Jakkoliv totiž zůstává po formální stránce autenticky syrovou podívanou s bezbarvými kamerovými filtry, která je navíc „v ruce“, nedokáže se nijak odlepit od své hluboké přízemnosti, kde ji drží nulová výpovědní hodnota společně s hromadou plochých postav, jejichž chování je „vysvětleno“ jako boj za rasovou čistotu své země. Snad tedy jenom pohled na pozdější hollywoodský idol Russela Crowea, jenž se do svého „nácka“ se vzhledem řezníka, typově hodí naprosto dokonale, dokáže alespoň trochu zmírnit dojem z filmu, který vyšumí ještě dříve než skončí závěrečné titulky. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co Pollock 13. dubna 1992 spáchal sebevraždu skokem pod vlak, složil Russell Crowe píseň o jeho smrti "The Night That Davey Hit The Train". (Kirman)
  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)
  • Při rozbíjení skla v obchodním domě se Daniel Pollock (Davey) skutečně pořezal. (Lajty)

Reklama

Reklama