Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

rawen 

všechny recenze uživatele

Po druhém skouknutí mám dojem, že opravdu není potřeba točit další filmy o těchto tupých hloupých opicích. Jinak natočeno docela dobře a zajímavě, takže film sám o sobě neodsuzuji, odsuzuji téma a hlavně to, že i když podobné filmy končí naštěstí tragicky, náckové v nich nejsou z pohledu diváka rozdrceni a zesměšněni úplně. A ať mi nikdo neříká, že jsou to přece jen také jenom lidi, ne, jsou to nádory a ty mají být nejlépe chirurgicky odstraněny... 6/10 ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, mnohem víc. Film je prostě úplně obyčejný a místo skinheadů by tam mohla být jakákoliv jiná skupina, třeba i ti vietnamci. Žádná hlubší myšlenka jako v Kultu hákového kříže, prostě jen příběh o partičce pozérů, která dostane do držky a pak se schovává. Navíc je zde něco, co mi vadilo i u Kultu hákového kříže, ale až tady mi to plně docvaklo, když pořád provolávali, že tady je to jejich. Je to naprosto nepochopitelné, mluvit o nějakém (bílém) původu a že je tato země moje, když mí předkové byli přistěhovalci (USA, Austrálie). Působí to prostě směšně. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro me obrovskym zklamanim. Tesil jsem se, ze se dozvim neco o australskych skins a jejich zivotu a pohnutkach ale misto toho se mi dostalo par trapnych rvacek s "rakosniky" a nicnerikajicich plku blbecku, kteri se nijak nelisi od normalnich zlodeju a jinak neprizbusobivych spolecenskych vyvrhelu... Vse navic v opravdu hnusnem blede modrem nadechu,, kamera je nezavisle hnusna az na uplne posledni zaber zasahujici do titulku... S Kultem hakoveho krize je opravdu velmi ale velmi opovazlive tento filmecek, na kterem neni zajimavy ani Crowe, srovnavat.. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není k smíchu, což se bohužel o mnoha filmech se skinheadskou tématikou nedá říci. Je tady sice ještě trochu snahy o poselství (láska má být silnější než přesvědčení), ale to je naštěstí dost nevýrazné, takže se nedočkáme tolika vychovávání a hodnocení postav. Z praktického hlediska byli ze skinheadů sice vyrobeni takřka homelesáci, kteří jsou společnosti nebezpeční stejně jako třeba anarchisté, ale pořád je to lepší, než kdyby byla polovina filmu zaplácána nějakým uhozeným "diagnostikováním příčin" (Toho se dočkáme prakticky jen u Gabe, která stojí tak trochu mimo). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dysfunkční rodinné prostředí, mindrák, jeho otupení pocitem sounáležitosti ke kolektivu, agrese, destruktivní chování, dno. Wrightova spirála surového násilí postrádá nějaký vyšší smysl, pokud tedy nebylo účelem ukázat, že podobný životní styl vede k neodvratné zkáze. Jenže, sociální inteligencí neoplývá každý a tak se vždycky objeví jedinci, které bude klapot Romper Stomper botek spíše fascinovat.. Apropo, při pohledu na svůdnou krásu skinheadských dívek se nedivím, že jediná možná poloha je zezadu a to ještě za předpokladu, že fotografie Adolfa na zdi podnítí nácičkovu sexuální představivost, aneb jsi tak těsný, můj Vůdce, už budu.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Film byl odmítnut městskou radou v Glasgow. (Lajty)
  • Proti londýnské premiéře protestovala Anti-nacistická liga. (pornogrind)
  • Čierny kabát, ktorý nosí Hando (Russell Crowe), bol počas druhej svetovej vojny súčasťou zimného oblečenia tankových divízií Waffen SS. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama