Reklama

Reklama

Neznámí

  • Austrálie The Stranger (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajt v utajení se snaží získat důvěru muže podezřelého z vraždy a přimět ho k přiznání. Sám si k němu ale vytvoří intenzivní důvěrný vztah. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

OK, třetí záležitost v řadě, kdy jsem se zaměřil na oficiální obsah Netflixu. Kdo to píše? Nějaký senzibil, který si přiloží na čelo plakát k filmu a vycítí, co by měl zmínit? Vypadá to tak. Každopádně je jasné, že se tento zaměstnanec / zaměstnankyně v pracovním procesu ani ve volném čase sledování pohyblivých obrázků nevěnuje. A teď abych napsal něco i k snímku samotnému; atmosféra se protinožcům vyvedla náramně a já jsem byl i přes velmi pozvolné tempo příběhu po celou dobu ve střehu, protože mi bylo jasné, že se už v příštím okamžiku musí něco stát. Tím pádem jsem si na konci připadal jako typická kavka z devadesátek, která jen s velkým úsilím zadržuje slzy ve vytřeštěných očích a marně přemýšlí, jak je možné, že ji ti osmahlí chlapci se třemi kelímky obrali o celou výplatu, když se jí na začátku přece tolik dařilo. Příběh šuměl, šuměl a šuměl, až úplně vyšuměl a ze strany tvůrců šlo o jasnou zákeřnost. / Poučení: To není fér; thriller z Austrálie a nikde žádný klokan. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Těžká antidivácká slow-burn filmařina, která se snad v ničem nesnaží divákovi vyjít vstříc. Přesto dokáže The Stranger bez jedinýho výstřelu a kapky krve svojí atmosférou kovat ke křeslu a nechat vás dvě hodiny trápit ve stejných úzkostných stavech, ve kterých se nacházejí hlavní charaktery. Tomu dopomáhá místy až rušivá zvuková stopa, náhlý střihy, uhrančivej soundtrack, zhýralý frustrovaný ksichty a netradiční depresivní příběh o policejním divadle na pozadí jednoho z největších pátrání v historii Austrálie. Tohle je přesně ta tvorba, kterou chci vidět na streamu každej pátek! ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tohle já prostě mužů. Zajímavě napínavej příběh, dva typově výborně zvolení herci, no a pak ten úžasnej australskej dialekt. Už mám něco nakoukáno a tím pádem i naposloucháno, ale tohle byla vyloženě pastva pro moje uši. Hodně netradiční film, kterej diváka nenápadně šponuje a nenechá ho ani chvilku vydechnout. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie z Austrálie, kriminálka v štýle Texasské vražedné polia, svojim spôsobom trochu True detective so síce uťahanou ale naozaj hustou atmosférou. Nečakane sa to tu nehemží afroameričanmi, ale predsa len Austrália, samozrejme kostoly a náznak homosexuality sa objaví, lebo Netflix ale inak pohoda. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

brutálně pomalé slowburn drama od protinožců, které nedá divákovi nic zadarmo a ani se to nesnaží předstírat. První polovina nedává moc smysl a má pocitově asi tak tři hodiny, nicméně pokud se přes tuhle dlouhou (až zdlouhavou) pasáž podaří prokousat, druhá polovina kdy se konečně dají věci dávat do pohybu a začne to celé dávat smysl je podstatně lepší. Kdo by ovšem čekal detektivku ve stylu třeba Zodiaca a dalších, ten bude dost zklamán a nejspíš to ještě během první třetiny vypne a nebo u toho minimálně usne...60% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama