Reklama

Reklama

Neznámí

  • Austrálie The Stranger (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajt v utajení se snaží získat důvěru muže podezřelého z vraždy a přimět ho k přiznání. Sám si k němu ale vytvoří intenzivní důvěrný vztah. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

brutálně pomalé slowburn drama od protinožců, které nedá divákovi nic zadarmo a ani se to nesnaží předstírat. První polovina nedává moc smysl a má pocitově asi tak tři hodiny, nicméně pokud se přes tuhle dlouhou (až zdlouhavou) pasáž podaří prokousat, druhá polovina kdy se konečně dají věci dávat do pohybu a začne to celé dávat smysl je podstatně lepší. Kdo by ovšem čekal detektivku ve stylu třeba Zodiaca a dalších, ten bude dost zklamán a nejspíš to ještě během první třetiny vypne a nebo u toho minimálně usne...60% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

2. celovečerní režijní film Thomase M. Wrighta sází na dva pořád víceméně nedoceněné solidní herce - Joel Edgerton a Sean Harris. Australský kriminální thriller je ve finále poměrně slušně fungující psychologickou sondou, které ovšem v součtu přeci chybí nějaká nadstavba navíc.   Pomalu budovaná podívaná ukazuje, že jsou Joel Edgerton i Sean Harris skutečně hereckými jistotami, kteří navíc díky slušnému scénáři Wrighta mají co hrát. Špinavější vizuál je ve finále k prospěchu věci, napětí by se v jistých momentech dalo krájet. Příjemný je též fakt, že se vlastně karty na stůl vyloží až v závěru a u Nevinných se tak dá sympaticky tápat. Jenže stačí to?   V součtu Neznámí vlastně spíše fungují na bázi žánrového cvičení než kdovíjak vtahujícího filmového zážitku. V jistých momentech to začne působit dojmem, že si v rámci scénáře Wright ukousl až příliš velké sousto a zápletku se zbytečně snaží nadále komplikovat. Výsledek je poté spíše zajímavý nežli vyloženě obdivuhodný. Vývoj zápletky jde krapet proti očekávání a je to příjemné, v součtu je ovšem všeho tak nějak moc.   Atmosféra se tu sice buduje, chybí ovšem nějaká zadostiučinění v kontextu gradace příběhu. Film tak rychle vlastně celkem rychle opustí paměť, protože vlastně v součtu nemá žádnou scénu, která by divákovi zůstala v hlavě ještě minimálně pár dnů. Při tak zajímavé zápletce a snaze o nepříjemnou autentičnost je to vážně škoda.   Neznámí jsou spíše zajímavou podívanou nežli kdovíjak povedenou, minimálně jde ovšem o víceméně netypickou australskou kriminálku, která nejvíce promrhává svůj potenciál tím, že buduje atmosféru pro nic za nic.... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. A bez nějakých těch SPOILERů to asi nepůjde. Ze začátku jsem sice trochu tápal, kdo je vlastně fízl a kdo grázl, ale atmosféru to má parádní. Neustále čekáte že se něco stane, nějaký náhlý zvrat, třeba výbuch agrese, napětí je všeprostupující a téměř hmatatelné, k tomu zajímavá zneklidňující hudba... A rejža/scénárista si s vámi jen tak pomalu sadisticky pohrává. Ale když si konečně potvrdíte, že fízlové jsou až na jednoho vlastně úplně všichni, začnete mít postupně o příběhu větší a větší pochybnosti. Vemte si to takhle: Jste bezvýznamný vágus 50+ (geniální Sean Harris!), nemáte moc co nabídnout, v ničem nevynikáte, no a najednou vás vezme do kšeftu významnej drogovej gang starejch zkušenejch kofrů, kterej má konexe a zmáknutý poliše a všechno, sypou se vám prachy aniž byste vlastně něco dělali, jen někam jedete a s někým se setkáte a bum, další prachy a ještě povýšíte... Nemuseli byste bejt ani žádnej Einstein, aby vám to nezačalo připadat kapánek divný. A vy přitom máte bejt starej protřelej paranoidní mukl! No a pak přijde nějakej jakoby velkej kápo a ten po vás chce, abyste mu dopodrobna popsali nějakej váš mord, za kterej vám poliši honěj prdel už asi osm let a ke kterýmu jste se ještě nikdy nikomu nepřiznali, a že když mu to popravdě vysypete, tak von to jako úplně celý vošéfuje a zahladí po vás všechny stopy a pak že vás jako konečně definitivně přijmou do toho jejich kartelu... No a vy jim to jako důvěřivej hejl všecko vyklopíte, i s detailama... No tak to snad ne, se mi zdá, že si s náma rejža/scénárista tak trochu snaží vytřít zadek, no ne? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krimi/Thriller z Austrálie dle skutečných událostí. Na Stranger jsem se těšil, ale ve výsledku nejsem až tak spokojen. Jde o pomalý slow burn ( pomalý fakt extrémně), kde policista v utajení se snaží dostat přiznání od vraha, který unesl a zavraždil dítě. Joel Edgerton je klasicky skvělý a Sean Harris je taktéž skvělý herec, na něm to možná i celé stojí. Vyloženě zajímavé to začne s policejní operací, jakmile začne pořádnéj Austrálskéj Manhunt ( jde o největší manhunt v Australii v historii). Vyšetřování a sbírání důkazů připomene Zodiaca a v tomhle směru je film zajímavý, ale i přesto je to docela dost nezáživné, roztahané. Mně osobně tu chybí násilí či nějaká vyloženě vyhrocenější scéna, abych mohl být spokojen, takhle to vyšumí do ztracena, ale úplně o špatný film nejde, jen si dokáže získat jen hodně trpělivé diváky. 5.5/10. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Zavrite oči. Sústreďte sa na svoj dych. Nadýchnite sa. A vydýchnite. Pri vdychu sa sústreďte na dych, ktorý vchádza do vášho tela. Je to jasné. ... A pri výdychu je vzduch, ktorý z vás vychádza, čierny.“ Podarilo sa vytvoriť temnú atmosféru filmu a príbehu, ktorý sa navyše stal. Obaja hlavní predstavitelia dodali svojim postavám hĺbku, atmosféru a divný pocit. Tak, že prestanete chcieť zistiť, ako sa to stalo. Dokonca vo svojej postave lepšie vynikol Sean Harris. Zahrať divnú, zvrátenú postavu nedokáže hocikto. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama