Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

oli.G 

všechny recenze uživatele

Rád by som strhol dvadsaťpercentovku za tragický dabing Hanksa, ktorý marí tak 50% jeho skvelej hereckej kreácie, ale... nejde to. Klasická šablóna, kde si najprv obľúbime hlavného hrdinu, aby sme sa neskôr spolu s ním podkýnali o polená, ktoré mu scenár hádže pod nohy, a držali mu palce v láske. Doteraz to väčšinou fungovalo a v budúcnosti ešte určite fungovať bude, hlavne v kúzelnom svete Stevena Spielberga. Jeho tvorbu ešte nemám napozeranú natoľko, aby som dokázal byť kritickejší či porovnávať, navyše Catherine Zeta-Jones to sekne a Williams so svojou hudbou či Kaminski so svojou kamerou skórujú, takže... 75%... kým si to nerozmyslím. ;) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Ale mohlo to být i lepší. Sledovat Victora Navorskyho baví a divák k němu i něco cítí. Pak se do toho ale zapojí Catherina Zeta-Jones a z krásného filmu o tom jak přežít na letišti se stává další nucená romance která v tom filmu musí být. Chápu že Victor někomu musel říct svůj příběh ale mohlo to jít i jinak. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsou to maličkosti, co činí tenhle film velkým a svým způsobem geniálním. Bohužel to se týká jen první poloviny. Jakmile se hlavní hrdina otrká, děj začníná být více americký a už tolik nebaví. Postava Viktora Navorského má určitě mnoho společného s Forrestem Gumpem. Jeho dobrosrdečnost a vynalézavost mě opravdu bavila. A vzhledem k tomu, v jaké se nachází situaci, je tu i pár rysů z Trosečníka. Ono ztroskotat na letišti není žádná sranda..tedy pokud tam neztroskotá Tom Hanks. 4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, v ktorom mi nechýbal ani príbeh ani zábava. Nemohol som od filmu odtrhnúť oči, pretože ma tak veľa zaujal. No a Tom Hanks, opäť predviedol svoj nadľudský výkon, ktorý snáď nejde ani opísať. Jasný palec hore a skvelé bodovanie nesmie chýbať. Bola dobrá voľba obsadiť do hlavnej úlohy Toma Hanksa. Neviem ako by to inak dopadlo. A tiež Catherine Zeta-Jones bola úžasná. Najlepšia bola chipsová scéna a tiež scéna kedy Viktor opúšťal letisko. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Velmi sentimální, schematická a od začátku do konce předvítalná a přitom tolik kouzelná a dojemná komedie. Nebudu nosit Toma Hankse do lesa a vyzdvihovat jeho herecký výkon, co však zdůrazním určitě je Spielbergova velice nápaditá režie, schopná utáhnout celý film i v místech, kde humor a napětí mezi postavami polevují. Nebýt scénáře napsaného podle klasické šablony "prostičký dobrák vyřeší životy x lidí a nakonec vyzraje i nad zákeřným záporákem" bylo by to za pět *****. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (37)

  • V knihkupectví si Viktor (Tom Hanks) čte knihu "Oh, the Places You'll Go" od známého autora pohádek Dr. Seusse. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 2004 v Beverly Hills. (Varan)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama