Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickeymu (Craig Hamann) je právě třicet let a jeho přítel Clarence (Quentin Tarantino) se rozhodne pro něj uspořádat v místním baru velkou oslavu. Mickey ale nemá náladu, nejradši by šel domů a na celé narozeniny zapomněl. Je unavený, v depresi - a stejně jako Clarence i on ztratil místo a rozešel se se svou přítelkyní. Ale Clarence se nevzdává a najme pro Mickeyho prostitutku. Od té chvíle nastanou problémy, se kterými se musí vypořádat. Zdá se, že to bude nejhorší den v Mickeyho životě. (Kryšpín)

(více)

Recenze (72)

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Je opravdu velká škoda, že se film nedochoval celý. Avšak i z tohoto fragmentu již lze poznat, že se jedná o dílo velmi svébytného a talentovaného tvůrce. Největší silou filmu jsou brilantní dialogy a i poměrně přesvědčivé herectví všech zúčastněných, kterým kraluje především samotný Quentin. Nasmál jsem se moc. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Začátky tvůrčí geniality, tady se nedá hodnotit snímek, tady se hodnotí Quentinovo první a oficiální dílo. Už od prvních dialogů jde poznat, že to režíruje "magor z videopůjčovny". Zbytečné mluvení a mluvení a vlastně se ve filmu nic zajímavého neděje. Nejlepší scéna je, jak Quentin mluví s cukrářem o tom, jakého chlapa by si vybral. Podobný menší proslov je i v Gaunerech. Skvělé! ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Tarantino je královský...hanebný parchant filmového priemyslu, na ktorého neplatí žiadna rovnica. Vylieva začiatočnícky popkultúrny rezervoár (Ho-Ho´s, Flicky-Flakes, Eddie Cochran, De Palma, Presley vs. Brando), odkrýva niekoľko výrazových zdrojov za účelom neskoršej intertextualizácie (K-Billy, Aldo Rayne, kung-fu) a už v tomto mladíckom rozjazde sa snaží dbať na perfekcionizmus osvojených krokov režírovania (rotačné/dlhotrvajúce snímanie, dôraz na dialóg, súlad chytľavého audia s maznavým videom, rebelské otlačky žien, drôg, násilia a nôh). Všetko za malý budget a bez cca tridsať minútového zavŕšenia čo zbĺklo v labáku. Nekoherentná rookie spoznávačka za úctyhodné 3*, presne v tom duchu, aby to po rok 2009 už nikdy nebolo pod 4*. "Comme ci comme ca." ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ....a na tříletého takhle uvažujícího je to depresivní....... Quentin Tarantino lehce napodobujícího Elvise si jako DJ jednoho rádia celkem užívá. A šňupáním bílého prášku to jen začíná. CITÁT - Eddie Cochran........ Kapitola 2 - Mickej a jeho přítelkyně. CITÁT - Moje teta miluje Elvise........ A jak sám říká hlavní hrdina Clarence (Q.T.) - Kdybych někdy chtěl šukat chlapa, byl by to Elvis.......... Mickey má narozeniny a také má přátele a Clarence je přítel, který připravuje pro Mickeyho nezapomenutelnou oslavu. CITÁT - Tvá prdel je trávník a jí jsem trávníkář!!!!!!......... Je to hravé, přátelské, srandovní, parodující se spoustou hudby, ale prostě hodně věcí tomu chybí. ()

brando 

všechny recenze uživatele

Naprostá, i když širšímu publiku prakticky neznámá kultovka, kde Tarantino poprvé ukazuje svůj svérázný exibicionismus, rozmlouvá o filmech za doprovodu úžasných písniček (potěšilo mě především Ballroom Blitz od Sweet) a spoza kamery úspěšně diriguje partičku neherců. Oceňuji Tarantinův rukopis a novátorský přístup k vyprávění, který dotáhl k dokonalosti ve svých následujících filmech. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • "Je to najkomplikovanejší komediálny film, aký som natočil," povedal režisér Tarantino v rozhovore pre Charlieho Rose. (Raccoon.city)
  • Film je natočený 16 milimetrovou požičanou starou kamerou Eclair. Kameru si požičiavali vždy v piatok, pretože požičovňa nebola cez víkendy otvorená. To znamenalo, že platili za jeden deň a natáčali tri dni. Film bol natočený na lacný čierno-čierny reverzný film, aby sa udržal nízky rozpočet, ktorý bol asi 5000 dolárov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama