Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

L. Ron Hubbard by zaručene tleskal ve stoje, kedže tu jeho zarytý obdivovateľ Cruise predvádza úkážkovo upätý a oskarový kalkul z ktorého sa hlavne pri romantickej línii robí docela mdlo. Cuba je excelentný pokiaľ hrá sám na seba a okolie, akonáhle dôjde k privátnym konverzáciam s Tomom, zaváňa to afektom. Snímok to bol svojho času pre mňa a tata kvôli tématike hráčskeho agentstva určite prestížny a až dodnes si z neho vybavím niekoľko hodnotných okamžikov, ale z dnešného pohľadu sa už jedná skôr o jemne polopatistický a tvrdo ukecaný pokus o dojemnú drámu s ponaučením... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jerry Maguire stojí na hereckých výkonech (proto oprávněně ty nominace a jedna proměněná soška). Cuba Gooding a Reneé Zelweger jsou úžasní a hlavně první jmenovaný tu předvedl ze sebe to nejlepší. Potom jsou fajn dialogy a humor. Děj občas do diváka šije ukrutným tempem a s podivným českým dabingem jsou některé pasáže těžko stravitelné. Ale i tak je to hodně příjemné pokoukání ze sportovního prostředí. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Super filmík. Tom Cruise a Cuba Gooding Jr. zde rozehráli zajímavý příběh, na jehož konci se ční Oscar pro druhého jmenovaného. Už to naznačuje, že tohle není jen obyčejná komedie, ale že to je pozoruhodná sonda do života sportovního agenta a jeho jediného klienta, na kterém závisí agentova existence. Jsou zde emoce, je zde humor, jsou zde i zajímavé myšlenky. A to působí jako úžasně vyrovnaný celek. Film se mi prostě líbil, akorát jsem byl trochu ztracen v prostřizích ze zápasů amerického fotbalu, jehož pravidla, ač jsem velký fanoušek všech sportů, jsem dodnes nepochopil. To trochu snižuje můj dojem. Takže nakonec jsou z toho solidní čtyři hvězdičky... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Koňo...v 90. rokoch sa tlačilo divákovi na city nejakou veselou formou (mám na mysli malého Roya)... V každom prípade, pre mňa totálne neznámy film a rozhodne výborné prekvapenie teraz na Vianoce. Absolútne som nevedel o čo v ňom ide a romantická linka ma nielenže zaskočila, ale sa mi tam i bohovsky lúbila! A Renée Zellweger má prinajmenšom rovnako príjemne mäkký hlas ako Liv Tyler. Uff... 75% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe se prý na tenhle výkon připravoval čtyři roky. Chtěl nám připravit "inteligentní drama s romantickým cítěním a satirickým nádechem". Jediné, co jsem v tomhle filmu našel, byla trocha rozplihlé romantiky, na níž bych si každopádně raději zašel někam jinam než ke Cruisovi, jehož rodinná stylizace je vyloženě odporná. Čemukoli společnému s pohledem do světa sportu či jinému inteligentnímu zhodnocení nějakého společenského problému je ale tenhle film samozřejmě na hony vzdálen. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Natáčelo se od 11. března do 5. července 1996. (Varan)
  • Hlavní role byla napsána původně pro Toma Hankse. (don corleone)
  • Scéna, ve které spolu mluví Jerry a Ray v obýváku poprvé, byla celá improvizace. Režisér Crowe záměrně nenapsal žádný dialog, aby vypadala scéna co nejpřirozeněji. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama