Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi divoké, normálne ako chlapík z burzy s cennými papiermi alebo akciami mi prišiel Cruise. Správanie, dej, dialógy sa mi vôbec nepáčili, tiež je to zbytočne dlhé. Okrem Goodinga Jr. mi väčšina hercov dokonca ani veľmi sympatická nebola. No nejako som to prežil, bolo to z iného súdka ako obvykle, na niečom sa dalo zabaviť, bolo svojské. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Posledních 15 minut bývám vždy dost naměko a to pro mě není zrovna lehké přiznat :-) Svižně natočený mix žánrů, s výborný Cruisem (člověk rád zapomene na jeho sektářské ambice) a Goodingem Jr. (po překvapivě proměněné oscarové nominaci jeho kariéra hvězdných výšin žel bohu nedosáhla - spíš naopak) a také mladou Zellwegerovou, která je tu ještě docela sympatická a nedělá ty své současné křenivé ksichty a grimasy. 100% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že veškeré dění kolem sportu je tvrdý byznys ... se vším všudy. A taky o jednom veleúspěšném sportovním agentovi, který byl nenadále stižen lehkou depkou z vlastního přístupu ke klientům, v návalu upřímnosti sepsal pravidla pro globální nápravu neutěšené situace ... a následně své memorandum neuváženě ZVEŘEJNIL v agentuře, která ho zaměstnávala. A vy se můžete v klidu seznámit se všemi následky jeho naivního impulsivního činu. Děj je lehce předvídatelný a stejně lehce stravitelný - kromě toho poměrně zručně vybalancovává všechna klišé, kterým se v rámci žánru romantické komedie nedokáže vyhnout. Vidím to asi tak na 3,5* ... přičemž o osudu čtvrté * jsem pro tentokrát nechala za sebe rozhodnout Toma Cruise. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Uvravené až hrôza. To by hádam až tak nevadilo, ak by spústa slov niečo konkrétne vypovedala. Pretože napriek slovnej inflácii sa nepodarilo vysvetliť, v čomže bolo konanie športového agenta zrazu morálnejšie po jeho odchode z veľkej agentúry, ako počas jeho fungovania v nej. Nudná nezaujímavosť naladená zrejme na dobové psychologicko-motivačné trendy, ktorá zapadla prachom. Hlavne, že v štatistikách ostane vďaka oscarovému vrúbku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je stará známá citlivka. Dokáže brilantně vykreslit vzájemné vztahy, lásku, emoce, avšak povětšinou je divák na konci dost zmaten. Jerry Maguire je typický příklad. Chvíli drama, chvíli romantika, chvíli komedie. Tyto tři segmenty však do sebe příliš vhodně nezapadají a tak tu máme lehce kostrbatý a uslzený příběh poctivého, bohatého a pohledného sportovního agenta, na jehož dobré srdce nestačil ani tučný balík peněz. Kouká se na to hezky, ti hodní jsou hodní, ti zlí zase zlí a všem je jasné, jak tahle pohádka pro dospělé dopadne. Ale na sobotu večer při svíčkách je to solidní varianta. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Natáčelo se od 11. března do 5. července 1996. (Varan)
  • Scéna, ve které spolu mluví Jerry a Ray v obýváku poprvé, byla celá improvizace. Režisér Crowe záměrně nenapsal žádný dialog, aby vypadala scéna co nejpřirozeněji. (don corleone)
  • Cameron Crowe chtěl, aby postavu Dickyho Foxe hrál jeho idol, legendární režisér Billy Wilder. Ten si vzal čas na rozmyšlenou, ale odmítnul. Nepomohlo ani přemlouvání Cruise. Crowe napsal o několik let později knihu o Wilderovi. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama