Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ne tak úplně sportovní film, ale přesto o sportu. Zajímavá byla ta romantická linie, protože se tam motalo děcko a kamarádství místo lásky. Ale co by to bylo za Cruisea, kdyby se z toho všeho v pohodě nedostal a ještě u toho stihnul rozhazovat svoje švihácký úsměvy. Vždy mě dokázaly udivovat takové ty různé domácí debatní spolky, no tenhle s rozvedenejma drbnama byl ten nejúděsnější. Jednou se mi film líbil, než jsem zapomněl, o čem to bylo. Podruhé už jsem si na to vzpomněl, ale už se mi tak nelíbil. Ale stejně jsem si ho užil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má úžasnou jiskru. Dřív jsem si (asi i kvůli dabingu, teď konečně originál) až tak nevšiml, jak přesvědčivý Tom Cruise byl. Má sice ty svoje pověstné zářivě psychologické momenty, které se prostě nehodí, ale jinak je velmi zajímavý. Sepsal etický kodex své profese sportovního agenta, sklidil mezi kolegy uznání (dosud šlo hlavně o bezohlednou honbu za vysokými honoráři), ale u vedení nepochodil a dostal padáka. A o většinu špičkových sportovců, o které se v agentuře staral, přišel. Zůstala mu svobodná matka, její roztomilý synek a jeden průměrný hráč amerického fotbalu se střelenou rodinkou. A racionální uzavřenost, která ničí jeho milostné vztahy. Cameron Crowe je možná citlivka, ale dialogy píše velmi obratně, vztahy mezi postavami mají uvěřitelné kontury, emoce rozhodně nejsou mdlé. Během jednoho snímku točí žánry a nedělá to vůbec špatně. Ač u každého je tak trochu kostrbatý. Všichni si tu vylévají srdce (Cruise samozřejmě dojde od sobectví k sebepoznání), a i když může Crowe něco vyjádřit jen obrazem, stejně někdo otevře hubu. Do toho volí skvělé skladby, jeho milostná linie je krásně obyčejná – tehdy hlavně díky křehce půvabné a prakticky neznámé Renée Zellweger – a i v menších rolích získal skvělé parťáky (možná tak trochu prokletý Oscar Cuby Gooding Jr.). Za mě stále dobré. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Ten film se na svou stopáž nijak zvlášť nikam neposouvá. Jde zas o to správně se v životě rozhodnout a nasměrovat svůj osud tím lepším směrem. O tom jsou vlastně všechny Croweovy filmy, jen s tím rozdílem, že každý je jinak (líp/hůř) formálně vystavený. Jeden z nejmíň zasloužených Oscarů vůbec, kdy hysterický černoch zahrál hysterického negra. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Posledních 15 minut bývám vždy dost naměko a to pro mě není zrovna lehké přiznat :-) Svižně natočený mix žánrů, s výborný Cruisem (člověk rád zapomene na jeho sektářské ambice) a Goodingem Jr. (po překvapivě proměněné oscarové nominaci jeho kariéra hvězdných výšin žel bohu nedosáhla - spíš naopak) a také mladou Zellwegerovou, která je tu ještě docela sympatická a nedělá ty své současné křenivé ksichty a grimasy. 100% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe vyjjma příšernosti Elizabethtown fakticky nikdy nezklamal, přičemž Jerry Maguire není vyjímkou. Na druhou stranu čekal jsem skutečně mnohem procítěnější příběh, v němž bude chemie skoro až hmatatelná, což se tedy nepovedlo. Není to vina Renée ani Toma, protože ti sami o sobě odvádějí skvělou práci (o Cubovi není nutno vůbec mluvit - excelentní). Někde cestou se vytratila ta atmosférická jiskra, jež dělá z filmů kalifornského rodáka ty nezapomenutelné a láskyplné životní eposy. Současně mi během zlomových scén bolestivě chyběl hudební podkres. Ano, můj milovaný Bruce Springsteen dvakrát zabrnká v tu pravou chvíli, ale jindy si to žádalo přidat. Trošku zklamaných 7/10! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Cameron Crowe chtěl, aby postavu Dickyho Foxe hrál jeho idol, legendární režisér Billy Wilder. Ten si vzal čas na rozmyšlenou, ale odmítnul. Nepomohlo ani přemlouvání Cruise. Crowe napsal o několik let později knihu o Wilderovi. (don corleone)
  • Natáčelo se od 11. března do 5. července 1996. (Varan)
  • Dvě instrumentální skladby Paul McCartneyho byly ve filmu použité. Crowe se s McCartneym nikdy nepotkal, pouze obdržel pásku jako odpověď na svou prosbu. Potkali se až o pět let později v Los Angeles. Výsledek tohoto setkání byla ústřední melodie k filmu "Vanilkové nebe", která mu přinesla Oskara. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama