Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto bol film, keď mi Cruise prestal vadiť, pretože dovtedy až na výnimku v Rain Manovi, ktorého zbožňujem napriek tomu, že tam hrá Cruise, mi ten jeho stereotyp namysleného frajera strašne vadil. Tu hrá našťastie len chlapíka s dobrým srdcom, ktorý ešte nedospel. Aj vďaka tomu romantickú líniu ťahá Renée Zellwegerová prakticky celý čas sama. Až vo finále sa pripojí aj Cruise, ale je to také nemastné neslané. Našťastie tu je Renée neskutočne roztomilá a práve v tomto filme som si ju prvýkrát poriadne všimol. Celá tá športová línia je celkom zaujímavá a je mi jedno jak veľmi je vzdialená od reality. Ja Cubu Goodinga Jr. mám rád a jeho hlody ma v tomto filme celkom bavili. Ale toho Oscara fakt nechápem za čo dostal. Norton alebo William H. Macy podali v tom roku oveľa lepšie výkony. Okrem nefunkčnej romantickej línie je najväčším problémom filmu brutálne prestrelená stopáž. Skrátenie o 30-40 minút by filmu fakt prospelo. Pred rokmi ma film bavil podstatne viac, ale dnes som sa pri ňom už často nudil. Proste tomu chýba poriadny drajv a pomaly v každom ohľade ide len na pol plynu. Takže celkovo to je len sympatický mierny nadpriemer. 6/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, ale buď je to životní role Toma Cruise, nebo prostě uhraje všecko a já si to neskutečně užíval. Ten, kdo nikdy jméno režiséra neslyšel neuvěří, ovšem právě Crowe psal ty nejlepší romantické komedie a polodramata, spolu s Almost famous povinnost v tomto žánru. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Bohužial som sa k tomuto kúsku dostal len so (starým nekvalitným) dabingom, a strata originálnych emotívnych chvení v hlasoch nadpriemerne ubrala na prvom dojmu. Takto som dostal len priemerný film, ktorý si už asi znova nepustím. Škoda. Ps: Nebyť toho tipického chlapčeka z filmov 70-80tich rokov, bolo by to za 4 aj napriek strašnému dabingu... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Na Jerryho jsem se chtěl kouknout už dříve, ale než jsem se k tomu dostal tak mi docela dlouho trvalo. Teď už to mám za sebou a musím uznat, že to nebyl promrhaný čas. Největším problémem filmu je to, že dokáže správně prodat dramatickou část, která je výborná, ale s romantickou částí skoro vůbec nefunguje, takže tam ta romantická část působí trochu špatně. Cruise je zas opravdu za pána herce a podává opravdu kvalitní herecký výkon. Jerry Maguire je snad první film, ve kterém jsem viděl Goodinga Jr. hrát vážně bez nějakých hloupých přetvářek. A nakonec Renée Zellweger a jeden z jejich lepších výkonů. Spousta lidí od Crowea čekala asi víc, ale já jsem byl hodně spokojený a kdyby nebylo prostřední části filmu, tak bych po opravdu suprovém závěru dal plný počet. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v krátkém sledu sem odmazal další letitý rest ve kterém mají shodou okolností také prsty Cameron Crowe a Tom Cruise a po nezáživném Vanilla Sky je Jerry Maguire doslova balzám na duši. Crowe si vzal trošku ze sportovních dramat, ždibet vztahového dramatu, špetku romantické komedie, přidal k tomu okouzlující Renée a zábavného Cubu Goodinga jr. a stvořil příjemný mix, který není třeskutě vtipný ani přehnaně dramatický, ale dohromady funguje velmi dobře i po skoro třiceti letech. Opět tomu sice lehce ubírá zbytečně přebujelá stopáž, kdy by se dalo leccos vypustit, ale není to zase nic co by se nedalo vydržet a přebilo jinak pozitivní dojmy...70% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil film v žebříčku nejlepších filmů sportovního žánru na 10. příčku. (TheDude)
  • Hlavní role byla napsána původně pro Toma Hankse. (don corleone)
  • Jerry Maguire (Tom Cruise) nosí hodinky TAG Heuer S/el Chronograph. (Liqid)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama