Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je stará známá citlivka. Dokáže brilantně vykreslit vzájemné vztahy, lásku, emoce, avšak povětšinou je divák na konci dost zmaten. Jerry Maguire je typický příklad. Chvíli drama, chvíli romantika, chvíli komedie. Tyto tři segmenty však do sebe příliš vhodně nezapadají a tak tu máme lehce kostrbatý a uslzený příběh poctivého, bohatého a pohledného sportovního agenta, na jehož dobré srdce nestačil ani tučný balík peněz. Kouká se na to hezky, ti hodní jsou hodní, ti zlí zase zlí a všem je jasné, jak tahle pohádka pro dospělé dopadne. Ale na sobotu večer při svíčkách je to solidní varianta. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Väčšina Európanov asi tento film moc rada mať nebude, ale podľa mňa je skvelý. Toma Criusea nemám rád ale občas sa objaví v skutočne zaujímavých kúskoch (Magnolia, Eyes Wide Shut a prekvapivo Jerry Maguire). Cuba je skvelý a o Renée snáď ani netreba hovoriť. Veľa vecí na mňa pôsobilo skôr dojmom akejsi sebairónie, aj keď možno že bola neúmyselná. IMHO Croweov najlepší film, Vanilkové nebo bola békovina (taký Lynch pre masy). Vždy keď myslím na tento film, myslím na Ameriku, Američanov, ich náturu, spôsob života, prehnané sebavedmie a mediálnu otupelosť. To všetko v tom filme je a je len na vás ako to budete brať. Nemusí sa vám to páčiť, nemusíte to mať radi, ale každopádne by ste to mali tolerovať. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe se prý na tenhle výkon připravoval čtyři roky. Chtěl nám připravit "inteligentní drama s romantickým cítěním a satirickým nádechem". Jediné, co jsem v tomhle filmu našel, byla trocha rozplihlé romantiky, na níž bych si každopádně raději zašel někam jinam než ke Cruisovi, jehož rodinná stylizace je vyloženě odporná. Čemukoli společnému s pohledem do světa sportu či jinému inteligentnímu zhodnocení nějakého společenského problému je ale tenhle film samozřejmě na hony vzdálen. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápadný filmek od rutinéra Camerona Crowea o to více mě překvapilo že měl v roce 1996 5 nominací na Oscara a navíc jednu z nich proměnil. Za vedlejší roli dostal Oscara Cuba Gooding JR. , který abych řek pravdu, mě moc nenadchl. Co se mi na Jerrym Maguirem líbilo nejvíce je spojení toho sportovního prostředí s romantickým film. Ale ta romantická část mi to později docela kazila. Byl bych mnohem radši, kdyby se film týkal čistě sportu. Pittův Moneyball to sice není, ale příjemný průměrný film to je, i když je stopáž docela přepálená. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti len kúsoček. Skvelý mixtape žánrov, niečo pre chalanov, niečo pre baby. Túto kombináciu športovej romantickej komédie sa Croweovi podarilo namiešať v presne odhadnutom pomere a čo je hlavné, počas celého filmu som nevedel, čo sa bude v nasledovnej scéne diať, alebo aký by mohol mať film záver. Okrem dramatických scén, tragickej i happyendovskej romantiky je film vlastne jedna veľká komédia, no na jej štýl si treba zvyknúť a často som sa zasmial až nejakú tú sekundu po pointe. Scenár je teda perfektný, herci tiež dosť pomohli, od Crusea, cez športovcov (Cubov zaslúžený Oscar) až po malého prcka (Lipnicki) boli všetci nadštandardní. Každá z charakteristických postáv dostáva dostatok priestoru na prejavenie svojich vlastností, i keď tej vlastnosti - som Jerry Maguire, kto je viac mohol Crowe trošku ubrať. 90%. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Jann Wenner, který hraje postavu Scully, je v reálném životě vydavatel časopisu Rolling Stone, pro který kdysi pracoval režisér filmu. (don corleone)
  • Baseballové hřiště na konci filmu je to samé, jaké bylo použito ve filmu Hook. (don corleone)
  • Dlouhovlasý herec v CopyMat je bývalý kytarista z Alice In Chains Jerry Cantrell. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno