Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

salalala 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka jinak nemůžu. Četl jsem na tenhle film chválu ze všech stran, tak jsem na něj kouknul a nějak mi nesedl. Crowe tu totiž hodně střídá žánry a tempo. Chvíli koukáme na drama o člověku, který chtěl být víc lidský a ne tak cynický, za moment ovšem sledujeme tuctovou romantickou komedii. Opravdu zvláštní film, který je místy dost roztomilý a plný laskavého humoru, na druhou stranu se hrozně táhne a drží takový odstup od diváka. Kaminského kamera je ale perfektní a celé zvolené prostředí filmu hodně prospívá. Cruise hraje svůj standard (nevadil mi, ale na nominaci na Oscara to podle mého nebylo), Gooding je taky hodně dobrý (ale Oscara fakt nechápu, nepředvedl žádný extra výkon) a Zellweger, kterou nemusím, je roztomilá a opravdu hraje, což je moc fajn. Nad všemi ale ční famózní Jonathan Lipnicki jako malý Ray, ten byl úplně neskutečný a hlavně jeho si budu pamatovat nejdéle. Bodíky přidává také velmi příjemný a vhodně zvolený soundtrack. Jinak mě to ale moc nechytlo a rozhodně jsem čekal mnohem víc. Moc žánrů je prostě na škodu. 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý mixuje viac žánrov. Takmer každá postava tu má nejakú "vyhecovanú" scénu, no presvedčivo tieto kreácie podáva len Cuba Gooding Jr.. Cruise je pri svojich výlevoch viac smiešny, no v pokoji je pozerateľný. Renée je skvelá stále až na jeden jej výbuch, ktorý nezvládla. Inak príjemný filmík, trochu dráma, trochu komédia, prijateľná aj keď trochu klišovitá romantika... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ne tak úplně sportovní film, ale přesto o sportu. Zajímavá byla ta romantická linie, protože se tam motalo děcko a kamarádství místo lásky. Ale co by to bylo za Cruisea, kdyby se z toho všeho v pohodě nedostal a ještě u toho stihnul rozhazovat svoje švihácký úsměvy. Vždy mě dokázaly udivovat takové ty různé domácí debatní spolky, no tenhle s rozvedenejma drbnama byl ten nejúděsnější. Jednou se mi film líbil, než jsem zapomněl, o čem to bylo. Podruhé už jsem si na to vzpomněl, ale už se mi tak nelíbil. Ale stejně jsem si ho užil. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je velká škoda. Ze začátku se mi "Jerry" moc líbil, a to zejména díky originálnímu námětu, protože filmů o sportovních agentech a jejich svědomí skutečně nebylo natočeno mnoho. Ale po chvíli sklouzl film k průměrné romantické komedii a nedokázal ničím překvapit. Ke konci jsem se již trochu nudila. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe vyjjma příšernosti Elizabethtown fakticky nikdy nezklamal, přičemž Jerry Maguire není vyjímkou. Na druhou stranu čekal jsem skutečně mnohem procítěnější příběh, v němž bude chemie skoro až hmatatelná, což se tedy nepovedlo. Není to vina Renée ani Toma, protože ti sami o sobě odvádějí skvělou práci (o Cubovi není nutno vůbec mluvit - excelentní). Někde cestou se vytratila ta atmosférická jiskra, jež dělá z filmů kalifornského rodáka ty nezapomenutelné a láskyplné životní eposy. Současně mi během zlomových scén bolestivě chyběl hudební podkres. Ano, můj milovaný Bruce Springsteen dvakrát zabrnká v tu pravou chvíli, ale jindy si to žádalo přidat. Trošku zklamaných 7/10! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Cameron Crowe chtěl, aby postavu Dickyho Foxe hrál jeho idol, legendární režisér Billy Wilder. Ten si vzal čas na rozmyšlenou, ale odmítnul. Nepomohlo ani přemlouvání Cruise. Crowe napsal o několik let později knihu o Wilderovi. (don corleone)
  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil film v žebříčku nejlepších filmů sportovního žánru na 10. příčku. (TheDude)
  • Pro roli Dorothy Boyd se počítalo s Cameron Diaz, Courtney Love i Mirou Sorvino. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno