Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Ten film se na svou stopáž nijak zvlášť nikam neposouvá. Jde zas o to správně se v životě rozhodnout a nasměrovat svůj osud tím lepším směrem. O tom jsou vlastně všechny Croweovy filmy, jen s tím rozdílem, že každý je jinak (líp/hůř) formálně vystavený. Jeden z nejmíň zasloužených Oscarů vůbec, kdy hysterický černoch zahrál hysterického negra. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v krátkém sledu sem odmazal další letitý rest ve kterém mají shodou okolností také prsty Cameron Crowe a Tom Cruise a po nezáživném Vanilla Sky je Jerry Maguire doslova balzám na duši. Crowe si vzal trošku ze sportovních dramat, ždibet vztahového dramatu, špetku romantické komedie, přidal k tomu okouzlující Renée a zábavného Cubu Goodinga jr. a stvořil příjemný mix, který není třeskutě vtipný ani přehnaně dramatický, ale dohromady funguje velmi dobře i po skoro třiceti letech. Opět tomu sice lehce ubírá zbytečně přebujelá stopáž, kdy by se dalo leccos vypustit, ale není to zase nic co by se nedalo vydržet a přebilo jinak pozitivní dojmy...70% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Super filmík. Tom Cruise a Cuba Gooding Jr. zde rozehráli zajímavý příběh, na jehož konci se ční Oscar pro druhého jmenovaného. Už to naznačuje, že tohle není jen obyčejná komedie, ale že to je pozoruhodná sonda do života sportovního agenta a jeho jediného klienta, na kterém závisí agentova existence. Jsou zde emoce, je zde humor, jsou zde i zajímavé myšlenky. A to působí jako úžasně vyrovnaný celek. Film se mi prostě líbil, akorát jsem byl trochu ztracen v prostřizích ze zápasů amerického fotbalu, jehož pravidla, ač jsem velký fanoušek všech sportů, jsem dodnes nepochopil. To trochu snižuje můj dojem. Takže nakonec jsou z toho solidní čtyři hvězdičky... ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film mne překvapivě chytl a nepustil což je bez větších řečí hlavní klad, který mu v mých očích zvedá hodnocení. Zpětně, ale přemýšlím co mě na něm vlastně chytlo? Cuba Gooding Jr. mne nebavil, americký fotbal nemusím (miluji sport, ale rugby je lepší)... Svět agentů mne baví, ale zde nebyl pojatý nějak skvěle propracovaně prostě tam jen byl. Vztah mezi Jerrym a Dorothy působil uvěřitelně, ale taky té romantiky nebylo nějak moc. Tudíž ve finále vše vyšlo tak nějak polovičatě, ale v globálu to dokázalo bavit. Dávám tedy polovičaté hodnocení a to 3* . ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý mixuje viac žánrov. Takmer každá postava tu má nejakú "vyhecovanú" scénu, no presvedčivo tieto kreácie podáva len Cuba Gooding Jr.. Cruise je pri svojich výlevoch viac smiešny, no v pokoji je pozerateľný. Renée je skvelá stále až na jeden jej výbuch, ktorý nezvládla. Inak príjemný filmík, trochu dráma, trochu komédia, prijateľná aj keď trochu klišovitá romantika... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Jde o pátý film Toma Cruise, za který obdržel honorář vyšší, než než 100 mil. (don corleone)
  • Cameron Crowe chtěl, aby postavu Dickyho Foxe hrál jeho idol, legendární režisér Billy Wilder. Ten si vzal čas na rozmyšlenou, ale odmítnul. Nepomohlo ani přemlouvání Cruise. Crowe napsal o několik let později knihu o Wilderovi. (don corleone)
  • Jann Wenner, který hraje postavu Scully, je v reálném životě vydavatel časopisu Rolling Stone, pro který kdysi pracoval režisér filmu. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama