Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Vylhané drama, ve kterém sport slouží jako zástěrka pro nefungující vztahovou linku. Nakonec totiž nejde o vztah agent-klient, ani o morální hodnoty či poselství. Opět je to o citově nevyzrálém třicátníkovi, který se musí naučit říkat "miluji tě". A dobrovolnou obětí je (jak jinak) samoživitelka s miloučkým synem. Chladný kalkul, ve kterém mě nedojme ani Goodingovo kóma. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh Jerry Maguirea je ako naháňanie sa za americkým snom. Úspech a peniaze, ktoré pomaly a systematicky podkopávajú morálku, priateľstvo a to čo nás prinútilo skutočne bojovať o tie sny. A to lásku. Ja viem, začínam tak prehnane sladko, ale ono to tak je. Nech sa snažím napísať niečo racionálne pravda je taká, že tieto veci sa jednoducho musia hovoriť takýmto hlúpym spôsobom aj keď hlúpe nie sú. Jerry Maguire je totiž ten, ktorý stratí všetko na čom mu záležalo aby si uvedomil, že to vlastne potreboval nájsť. Crowe natočil film, ktorý dokáže zasiahnuť každého, kto ešte verí, že takéto veci sa aj dnes môžu stať. Tí, ktorý tomu neveria si môžu zase užiť naozaj poctivú ukážku filmárčiny. Detailnosť a premyslenosť charakterov, spolu z technickým spracovaním, ktoré neponúka nič svetoborné, len vás pomaličky vťahuje do deja, umožňujú Croweovi ako tvorcovi dospieť a jeho slová, konečne zanechávajú dojem. Toto je ten film, kedy sa zapísal medzi elitu a kedy sa jeho rukopis, aj keď založený na klišé a emocionálnom vydieraní, zaraďuje medzi dokonalé ukážky amerického, romantického, komerčného priemyslu. V týchto vodách Crowe pláva často. A dodnes to u neho nie je o zlých filmoch. Ale o svojských príbehoch, ktoré sú nám vždy viac, či menej povedomé. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má úžasnou jiskru. Dřív jsem si (asi i kvůli dabingu, teď konečně originál) až tak nevšiml, jak přesvědčivý Tom Cruise byl. Má sice ty svoje pověstné zářivě psychologické momenty, které se prostě nehodí, ale jinak je velmi zajímavý. Sepsal etický kodex své profese sportovního agenta, sklidil mezi kolegy uznání (dosud šlo hlavně o bezohlednou honbu za vysokými honoráři), ale u vedení nepochodil a dostal padáka. A o většinu špičkových sportovců, o které se v agentuře staral, přišel. Zůstala mu svobodná matka, její roztomilý synek a jeden průměrný hráč amerického fotbalu se střelenou rodinkou. A racionální uzavřenost, která ničí jeho milostné vztahy. Cameron Crowe je možná citlivka, ale dialogy píše velmi obratně, vztahy mezi postavami mají uvěřitelné kontury, emoce rozhodně nejsou mdlé. Během jednoho snímku točí žánry a nedělá to vůbec špatně. Ač u každého je tak trochu kostrbatý. Všichni si tu vylévají srdce (Cruise samozřejmě dojde od sobectví k sebepoznání), a i když může Crowe něco vyjádřit jen obrazem, stejně někdo otevře hubu. Do toho volí skvělé skladby, jeho milostná linie je krásně obyčejná – tehdy hlavně díky křehce půvabné a prakticky neznámé Renée Zellweger – a i v menších rolích získal skvělé parťáky (možná tak trochu prokletý Oscar Cuby Gooding Jr.). Za mě stále dobré. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Tak jeste jednou - Tom Cruise je strasny herec, s jehoz postavami je, az na vzacne vyjimky, naprosto nemozne se jakkoliv ztotoznit. Co se tyce Cuby Goodinga jr., byl asi nejzabavnejsi figurou filmu, ovsem Oscar za tento vykon mi prijde tedy znacne prehnany (ukricenymi sprostymi cernochy se da v americkem filmu dlazdit). Ze slabeho vykonu Renne Zellweger bych nedelal vedu, byl to prece jenom zacatek jeji kariery (a ono taky predstirejte, ze jste se prave zblaznili do afektovaneho nacesaneho panaka, ktery vydal jakousi knihu a pak ho vyhodili z prace). Po Vanilkovem nebi a Jerrym Maguierovi myslim, ze od Camerona Crowea uz opravdu nechci nic dalsiho videt. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film mne překvapivě chytl a nepustil což je bez větších řečí hlavní klad, který mu v mých očích zvedá hodnocení. Zpětně, ale přemýšlím co mě na něm vlastně chytlo? Cuba Gooding Jr. mne nebavil, americký fotbal nemusím (miluji sport, ale rugby je lepší)... Svět agentů mne baví, ale zde nebyl pojatý nějak skvěle propracovaně prostě tam jen byl. Vztah mezi Jerrym a Dorothy působil uvěřitelně, ale taky té romantiky nebylo nějak moc. Tudíž ve finále vše vyšlo tak nějak polovičatě, ale v globálu to dokázalo bavit. Dávám tedy polovičaté hodnocení a to 3* . ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Pro roli Dorothy Boyd se počítalo s Cameron Diaz, Courtney Love i Mirou Sorvino. (don corleone)
  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)
  • Hlavní role byla napsána původně pro Toma Hankse. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama