Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že veškeré dění kolem sportu je tvrdý byznys ... se vším všudy. A taky o jednom veleúspěšném sportovním agentovi, který byl nenadále stižen lehkou depkou z vlastního přístupu ke klientům, v návalu upřímnosti sepsal pravidla pro globální nápravu neutěšené situace ... a následně své memorandum neuváženě ZVEŘEJNIL v agentuře, která ho zaměstnávala. A vy se můžete v klidu seznámit se všemi následky jeho naivního impulsivního činu. Děj je lehce předvídatelný a stejně lehce stravitelný - kromě toho poměrně zručně vybalancovává všechna klišé, kterým se v rámci žánru romantické komedie nedokáže vyhnout. Vidím to asi tak na 3,5* ... přičemž o osudu čtvrté * jsem pro tentokrát nechala za sebe rozhodnout Toma Cruise. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh Jerry Maguirea je ako naháňanie sa za americkým snom. Úspech a peniaze, ktoré pomaly a systematicky podkopávajú morálku, priateľstvo a to čo nás prinútilo skutočne bojovať o tie sny. A to lásku. Ja viem, začínam tak prehnane sladko, ale ono to tak je. Nech sa snažím napísať niečo racionálne pravda je taká, že tieto veci sa jednoducho musia hovoriť takýmto hlúpym spôsobom aj keď hlúpe nie sú. Jerry Maguire je totiž ten, ktorý stratí všetko na čom mu záležalo aby si uvedomil, že to vlastne potreboval nájsť. Crowe natočil film, ktorý dokáže zasiahnuť každého, kto ešte verí, že takéto veci sa aj dnes môžu stať. Tí, ktorý tomu neveria si môžu zase užiť naozaj poctivú ukážku filmárčiny. Detailnosť a premyslenosť charakterov, spolu z technickým spracovaním, ktoré neponúka nič svetoborné, len vás pomaličky vťahuje do deja, umožňujú Croweovi ako tvorcovi dospieť a jeho slová, konečne zanechávajú dojem. Toto je ten film, kedy sa zapísal medzi elitu a kedy sa jeho rukopis, aj keď založený na klišé a emocionálnom vydieraní, zaraďuje medzi dokonalé ukážky amerického, romantického, komerčného priemyslu. V týchto vodách Crowe pláva často. A dodnes to u neho nie je o zlých filmoch. Ale o svojských príbehoch, ktoré sú nám vždy viac, či menej povedomé. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tomík v x-té roli sebemilujícího yuppieho, lehce zahnědlý od rektálního alpinismu v pohořích svých klientů, hodně přehrává a uvrhuje svou postavu v trapnost. Kdo ho má zdokonalit tentokrát? Ano, vážení přátelé karamelu, je to bláhová samoživitelka Renée, která vše opět zakládá na pohledu myšky, kterou zrovna probudil pluh a musí se dívat na Colina Firtha v šíleném svetru. Do toho city ždímající brýlatý chlapeček, který by mohl být s Kevinem sám doma a uječený Cuba Gooding mladší. Ten si kromě Oscara zasloužil i nacpat do huby podhuštěný míč a zavolat k tréninku puntera.. Od Crowea jen krutě přeceňovaná šestáková romantika, ke všemu na fušersky podaném sportovním pozadí. Bossův sentimentální oplodňovák Secret Garden si zaslouží něco méně triviálního.. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Film me dlouho mijel velikym obloukem ( v detstvi jsem nekoukal na americkej fotbal a spis nez filmy s Cruisem jsem zral Tarantinovky a ceckovy horrory ), dostal jsem se k nemu az na ted a musim rict ze si me velice rychle ziskal. Neni to zadna odsejpacka nebo stezejni film Tomovy kariery, ale pekna a nenasilna sonda do fascinujici prace sportovniho agenta, kterej musi dohromady skloubit casove neuveritelne narocnny zamestnani + rodinnej zivot se svoji asistentkou. Toho fotbalu tam mohlo bejt vic, Cardinals sice nefandim, ale nemuze bejt kazdej film o Dolphins a prece jen to neni Ace Ventura ze...takze u me za hezky 4 hvezdy a celkove 7/10 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Proboha...zvolit do hlavní role Jerryho zrovna mého nejmíň oblíbeného náboženského fanatika Toma Cruise byl spíše risk, než zisk. Nemám ráda, když je ve filmu překaramelizováno, jako je zrovna u tohoto snímku, kde snad už u toho obsahu všichni tuší, o jakou slaďárnu půjde(nedoporučuji diabetikům). Když jsem tak koukala jaké podivné a nepřitažlivé obličeje dokáže vykouzlit třeba při křiku nebo u sexuální scény(ve které měl předstírat vyvrcholení) napadla mě jedna věc - zabijte to dříve, než to naklade vajíčka ...jenže na to už je pozdě. Dovedla bych si představit i vyšší počet bodů, kdyby byl film alespoň o polovinu kratší a nerozebíral každou hloupost do detailů - tady je zjevně chyba nejen na straně režie, ale i střihu. Kdyby ve vedlejší roli fotbalisty nehrál Cuba Gooding Jr., tak bych hned po půl hodině film vypnula a pravděpodobně se o něj nezajímala. Naštěstí nyní už snímek nebude zabírat ani místo na mém disku, ale ani náhodou ho nebudu uchovávat ve své paměti. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Do hlavnej ženskej úlohy bola zvažovaná aj Anne Heche, ktorá rolu nezískala kvôli tomu, že na konkurze prehlásila, že nerozumie deju filmu, pretože podľa nej nebolo možné vytvoriť milostný príbeh medzi mužom a ženou, kde muž v skutočnosti nemiluje danú ženskú postavu. (Msscastillo)
  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil film v žebříčku nejlepších filmů sportovního žánru na 10. příčku. (TheDude)
  • Jde o pátý film Toma Cruise, za který obdržel honorář vyšší, než než 100 mil. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama